YT-tilanteen hallinnointi ja tunteet organisaatiossa

Sanni Oja Ajankohtaista

MPS Career Oy:n psykologi ja kehityspäällikkö Päivi Montgomery sekä LAURA Rekrytointi Oy:n asiakkuusjohtaja Kaarlo Vennervirta pitivät asiantuntijapuheenvuoron ”YT-tilanteen hallinnointi ja tunteet organisaatiossa” Esimies & Henkilöstö 2016 -messuilla.

YT-neuvottelut vaikuttavat vääjäämättä organisaation ilmapiiriin ja tunneilmastoon. Esimiehet, irtisanotut ja organisaatiossa jatkava henkilöstö kaipaavat jokainen omanlaistaan tukea. Huomioimalla tunteet voidaan henkilöstöä johdattaa kohti tasapainoa ja tehokasta työntekoa. Digitalisaatio luo uusia mahdollisuuksia tukea kaikkia YT-tilanteen osapuolia neuvottelujen aikana ja irtisanomisten jälkeen.

LAURA™ -järjestelmä tukee YT-tilanteen eri vaiheita ja YT-prosessia tehokkaasti. Järjestelmän avulla pystytään myös varmistamaan, että YT-prosessi hoituu lainmukaisesti ja viestintä kaikille osapuolille on ajantasaista.

Lataa esityksen materiaali alta, ja katso miten asiakaskohtaisesti muokattava LAURA™ -järjestelmä taipuu organisaationne YT-prosessin hallinnointiin.