Intuitiivinen rekrytointijärjestelmä tukee Solidaarisuutta rekrytoinneissa

Intuitiivinen rekrytointijärjestelmä tukee Solidaarisuutta maailman muuttamisessa paremmaksi paikaksi

Ramona Westersund Asiakastarinat, Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Solidaarisuus on ulkoministeriön pitkäaikainen ohjelmatukijärjestö, jolla on yli 50 vuoden kokemus kehityshankkeista maailman hauraimmilla alueilla. Solidaarisuus tekee työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja naisten toimeentulon vahvistamiseksi Somalimaassa, Keniassa ja Etiopiassa. Tämä referenssitarina kertoo, miten intuitiivinen Laura Rekrytointijärjestelmä tukee heidän rekrytointiprosessiaan ja siten toimintaansa maailman muuttamisessa paremmaksi paikaksi.

Helppokäyttöisyys ja palvelun saatavuus englanniksi valintakriteereinä

Kun Solidaarisuus lähti kartoittamaan vuonna 2022 eri rekrytointijärjestelmiä rekrytointiensa tehostamiseksi, olivat järjestelmän helppokäyttöisyys ja tuki englanniksi heille tärkeimpiä valintakriteerejä. Solidaarisuuden viestintäpäällikkö Saara Manelius kuvailee heidän tarvettaan seuraavasti:

— ”Meille tärkeää rekrytointijärjestelmässä oli yhtäältä helppokäyttöisyys ja toisaalta palvelun käyttö sekä ohjeet ja tuki myös englanniksi, sillä osa käyttäjistä on itäafrikkalaisia kollegoitamme. Käytön helppous ja palvelun saatavuus englanniksi toteutuvat Laura Rekrytointijärjestelmän kohdalla.”

Meille tärkeää rekrytointijärjestelmässä oli yhtäältä helppokäyttöisyys ja toisaalta palvelun käyttö sekä ohjeet ja tuki myös englanniksi, sillä osa käyttäjistä on itäafrikkalaisia kollegoitamme. Käytön helppous ja palvelun saatavuus englanniksi toteutuvat Laura Rekrytointijärjestelmän kohdalla.

Saara Manelius, Solidaarisuuden viestintäpäällikkö

Intuitiivinen rekrytointijärjestelmä tukee organisaatiota, jossa rekrytoivia esihenkilöitä on paljon

Solidaarisuus otti Laura Rekrytointijärjestelmän käyttöön loppuvuodesta 2022. Käyttöönottovaihe ja livekäytön aloitus hoituivat sujuvasti ja mutkattomasti. Viestintäpäällikkö Saara Manelius kehuu Lauran tukea erinomaiseksi ja todella joustavaksi matkan varrella.

Solidaarisuudessa ei ole keskitettyä HR:ää, vaan rekrytoivia henkilöitä on paljon ja kukin esihenkilö rekrytoi oman tiiminsä uudet jäsenet. Tämä edellyttää, että järjestelmä on helposti omaksuttavissa ja käytettävissä, vaikka rekrytoinnit eivät olisikaan päivittäistä toimintaa.

— ”Meillä rekrytoivia henkilöitä on paljon, ja kukin heistä rekrytoi eli käyttää palvelua suhteellisen harvoin. Helppokäyttöisyys, intuitiivinen käyttöjärjestelmä, on tällaisessa tilanteessa erityisen tärkeä. Arvioimme Lauran olevan nimenomaan intuitiivinen rekrytointijärjestelmä.”, kertoo Manelius.

— ”Lauran asiakaspalvelu on ollut myös aivan ensiluokkaista ja olemme saaneet aina tukea tarvittaessa. Suosittelen lämpimästi Laura-järjestelmää myös muille työnantajille”, korostaa Manelius.


Solidaarisuus on arvostettu organisaatio, joka pyrkii rakentamaan parempaa maailmaa, jossa jokaisella naisella ja tytöllä on valta päättää omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan. Työnantajana Solidaarisuus tarjoaa innostavia ja vastuullisia tehtäviä dynaamisessa kansainvälisessä työyhteisössä. He korostavat hyvää yhteishenkeä, vahvaa arvopohjaa, matalaa hierarkiaa ja mahdollisuutta vaikuttaa suoraan.