Finanssivalvonta

Valvoja työeläkeyhtiöiden valvontaan

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 20.03.2024, 12:00
  • Suljettu 15.04.2024, 0:44
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Valvoja työeläkeyhtiöiden valvontaan

Tule mukaan osaksi kehittyvää ja vaikuttavaa vakuutusvalvontaa! Etsimme sinua, yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä syttyvä vakuutusalan ammattilainen, joka olet kiinnostunut suuntaamaan osaamistasi alan toimijoiden valvontaan sekä valvonnan kehittämiseen. 

Haemme

VALVOJAA 

työeläkevakuuttajien valvontatiimiin. 

Valvojana pääset vaikuttamaan finanssi- ja vakuutustoiminnan kannalta keskeisten toimijoiden valvontaan Suomessa. Työssäsi seuraat ja analysoit vastuullasi olevien eläkevakuuttajien hallinnon sääntelynmukaisuutta, luotettavuutta ja toimivuutta sekä taloudellista asemaa. Ylläpidät kokonaisarviota valvottavien riskeistä yhdessä muiden valvontaan osallistuvien asiantuntijoiden kanssa. 

Lisäksi suunnittelet ja toteutat valvontatoimia sekä muodostat ja kommunikoit kokonaiskuvaa valvottaviesi tilanteesta sekä sisäisesti että valvottaville. Teet aidosti merkityksellistä työtä valvottavien vakaan toiminnan varmistamiseksi sekä vakuutettujen etujen turvaamiseksi.

Työssäsi pääset seuraamaan aitiopaikalta sääntelykehikon kehittymistä ja vaikuttamaan valvojan antamien ohjeiden valmisteluun, tekemään toimialaa käsitteleviä selvityksiä ja yhdessä tiimin kanssa kehittämään valvontaa ja valvonnan työkaluja. Tuet strategiamme mukaisesti valvontamme ennakoivuutta ja ennakoitavuutta. Samalla pääset vahvistamaan toimiala­tuntemustasi.

Vastaat tehtävässäsi Työeläkelaitokset-toimiston jatkuvan valvonnan tiimin valvontapäällikölle.

Ammattilainen, joka arvostat merkityksellistä työtä – mitä odotamme sinulta?

Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä toimialaosaamista – esimerkiksi työeläkevakuutusyhtiössä työskentelyn tai muuta kautta vähintään kolmen vuoden aikana hankittuna käytännön kokemuksena. Työtäsi tukee myös mahdollinen aiempi kokemus valvontatoimintojen työtehtävistä. Olet oma-aloitteinen ja ratkaisukeskeinen tekijätyyppi, ja sinulla on hyvät työyhteisö- ja vuorovaikutustaidot. Haluat kehittyä ammattilaisena ja kehittää omaa työtäsi.

Olet valmiina käymään dialogia vakuutusyritysten ja -laitosten kanssa ja pystyt ohjaamaan työskentelyäsi toimintasuunnitelmien puitteissa. Tiimityö on sinulle tuttua, ja osaat johtaa projektiluonteisia tehtäviä. Viestit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti suomeksi. Sinulla on hyvä englannin kielen taito, ruotsin kielen taidon katsomme eduksesi. Arvostamme myös, jos osaat työssäsi jouhevasti hyödyntää dataa ja sen analysointityökaluja tai olet ollut mukana lainsäädännön tai organisaation sisäisten ohjeiden kehittämisessä.

Oletko sinä hakemamme osaaja – sytytkö valvontatyölle? 

Olemme Finanssivalvonnassa eri alojen asiantuntijajoukko, joka tekee yhdessä töitä mukavassa työilmapiirissä. Tarjoamme mahdollisuuden valvontatyöhön työtehtävien parissa finanssisektorin keskeisessä toimijassa. 

Henkilöstöetumme ovat kilpailukykyiset. Meillä on mm. kattavat työterveyshuollon palvelut, reilut vuosilomat, laaja lounasetu, liikunta- ja kulttuurietu, työsuhdematkalippu ja polkupyöräetu sekä vapaa-ajantiloja henkilöstön käyttöön. Olemme perheystävällinen työpaikka, ja meillä on joustavat työnteon tavat sekä hyvät etätyömahdollisuudet. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Valvojan virka on vakinainen. Palkkaus ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Tehtävä sijoittuu palkkaus­järjestelmässä vaativuusluokkaan 16 (tehtäväkohtainen palkanosa 4 272 euroa/kk). Lisäksi maksetaan suoriutumiseen ja ammatinhallintaan perustuvaa palkanosaa enintään 48 prosenttia tehtävä­kohtaisesta palkasta. Henkilökohtainen osa määritellään valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen mukaan, ja tehtävän alkuvaiheessa se tyypillisesti sijoittuu noin 15–25 prosenttiin.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa valvontapäällikkö Jyrki Rasi, p. 09 183 5210 tai jyrki.rasi (at)finanssivalvonta.fi.

Hakijalle voidaan tämän suostumuksella tehdä turvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014), terveystarkastus ja huumetesti. Osana rekrytointiprosessia voidaan käyttää myös soveltuvuusarviointia.

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä arvoja ja teemmekin jatkuvaa työtä monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Arvostamme jokaisen asiantuntijuutta ja toimimme yhdessä tasavertaisina. Työilmapiirimme on turvallinen ja meillä jokaisen yksilöllinen tausta ja näkökulma nähdään arvokkaana voimavarana. Kannustamme hakijoita eri taustoista hakemaan osaksi organisaatiotamme.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: