Vantaan kaupunki

Tieto- ja viestintätekniikan asiantuntija

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 12.04.2024, 15:00
  • Suljettu 26.04.2024, 16:43
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Tieto- ja viestintätekniikan asiantuntija

Vantaan kaupunki, Kasvatuksen ja oppimisen toimiala, suunnittelun ja kehittämisen tehtäväala
Silkkitehtaantie 5C, 01300 Vantaan kaupunki

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.08.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Haemme tiimiimme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kehittävää työotetta ja asiakaspalveluhenkisyyttä omaavaa tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijaa!

Tvt-asiantuntija vastaa kasvatuksen ja oppimisen digitaalisten palveluiden suunnittelusta, kehittämisestä ja toteutuksesta sekä uuden teknologian pedagogiseen käyttöön liittyvästä valmistelutyöstä. Tvt-asiantuntijalta edellytetään tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön strategista kehittämisosaamista sekä kansallisten linjausten tuntemusta.

Tvt-asiantuntija vastaa itsenäisesti kehittämishankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta, teknisten oppimisympäristöjen kehittämisestä, hänelle nimettyjen sähköisten palveluiden ja julkaisujärjestelmien hallinnasta sekä henkilöstön osaamisen kehittämisestä ja tvt-osaamiskartoitusten toteuttamisesta. 

Tvt-asiantuntija toimii tarvittaessa kasvatus- ja opetushenkilöstön kouluttajana ja tuottaa itsenäisesti koulutus- ja ohjeistusmateriaalia eri palvelualueille. Tehtävä edellyttää pedagogista osaamista ja kasvatuksen ja oppimisen erityistarpeiden tuntemusta, opetusteknologian ja pedagogisten ratkaisujen laaja-alaista asiantuntemusta sekä kykyä sovittaa yhteen oppimisympäristöjen eri osakokonaisuuksia.

Työn keskeiset osa-alueet ovat seuraavat:

1. Tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön strateginen kehittäminen, kehittämishankkeiden suunnittelu ja toteutus ja opetusteknologian pedagoginen valmistelutyö. 

Kasvatuksen ja oppimisen tvt-kehittämishankkeiden suunnittelu ja toteutus itsenäisesti sekä valtakunnallisten tvt-hankkeiden vastuullinen vetäminen Vantaalla. Tietoja viestintätekniikan opetuskäytön strateginen suunnittelu ja toteutus siten, että teknologia uudistaa toimintaa ja kehittää toimialan pedagogisen toiminnan laatua ja vaikuttavuutta. Kehittämistä tukevien tvt-työryhmien vetäminen itsenäisesti. Oma-aloitteinen ajankohtaisen tiedon ja lainsäädännön seuranta , tiedon koostaminen ja analysointi (esim. tietosuoja, saavutettavuus, tiedonhallinta).  

2. Teknisten ja digitaalisten oppimisympäristöjen suunnittelu ja kehittäminen sekä erikseen määriteltyjen digitaalisten palveluiden kehittäminen ja asiantuntijatehtävät.

Oppimisympäristöihin liittyvä suunnittelu ja kehittämistyö sekä uudelleen määrittely pedagogisten ja teknisten tarpeiden pohjalta. Valmisteluvastuu erilaisten digitaalisten palveluiden ja välineiden käyttöönotossa ja käytössä. Uusien teknologisten ratkaisuiden sekä niiden käytettävyyden, pedagogisen laadun ja käyttömahdollisuuksien selvittäminen itsenäisesti.

3. Palvelualueiden ja yksiköiden tuki ja ohjaus tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön liittyen. 

Opetusteknologisen ja pedagogisen tuen ja ohjauksen antaminen. Tiedottamisvastuu tvt:n opetuskäytöstä kasvatuksen ja oppimisen eri käyttäjäryhmille.

4. Tvt-osaamisen kehittäminen, osaamiskartoitukset ja koulutustehtävät. 

Tvt-osaamisen kehittämiseen, koulutussuunnitteluun ja osaamiskartoituksiin ja niiden analysointiin liittyvä valmisteluvastuu. Koulutusten ja koulutusmateriaalin valmistelu eri palvelualueille. Opetus- ja kasvatushenkilöstön kouluttaminen välineiden ja palveluiden käyttöön. 

TVT-asiantuntijan työ on itsenäistä vaikka työtä tehdään tiiviisti yhdessä tvt-tiimin ja Robotiikan oppimiskeskuksen asiantuntijoiden kanssa. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat koulujen ja oppilaitosten tvt-opettajat, rehtorit ja kasvatuksen ja oppimisen toimialan sekä tietohallinnon asiantuntijat. Työhön kuuluu myös aktiivista yhteydenpitoa ja yhteistyötä järjestelmätoimittajien kanssa. 

Työpisteenä toimii Konttori Tikkurilassa, josta löytyy modernit ja viihtyisät työtilat. Tiimi kokoontuu viikoittain lähinä, mutta työtä tehdään myös paljon etänä ja hybridinä. Työssä pääset myös vierailemaan kouluissa ja oppilaitoksissa sekä rakentamaan kumppanuuksia muiden kaupunkien kollegojen kanssa. 

Tarjoamme sinulle tvt-tiimin sekä suunnittelun ja kehittämisen tehtävänalan moniammatillisen tiimin vahvan tuen työhösi, mahdollisuuden hyödyntää vahvuuksiasi työssä sekä kehittää omaa osaamistasi. Vantaan kaupunki tarjoaa työntekijöilleen lounasedun, kulttuuri-, hyvinvointi- ja liikuntaetuja sekä työmatkaetuuden. Kesälomatkin täällä Vantaalla tuntuvat aidoilta lomilta, kun työkokemuksen tuomat lisäviikot tuovat pituutta lomiin eivätkä lauantait kuluta kertyneitä lomapäiviä. Lisää Vantaan kaupungin organisaatiokulttuurista voit lukea nettisivuiltamme.

Haastattelut aloitamme viikolla 18.

Tervetuloa ammattitaitoiseen, innovatiiviseen ja iloiseen porukkaamme töihin!

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Tehtävässä edellytetään tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön laaja-alaista tuntemusta, pedagogista osaamista ja teknisten ratkaisujen vaikutusten ymmärtämistä koulujen ja oppilaitosten arjessa. Lisäksi tehtävässä vaaditaan erinomaista suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa ja perusopetuksen ja/ tai toisen asteen toimintaympäristön ja lainsäädännön tuntemusta.
Luemme eduksi: Oppilastietojärjestelmien, sähköisten ylioppilaskirjoitusten ja MPASSidn tuntemus luetaan eduksi.
Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti
Palkkaus: 3614,38euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa
Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen
Palvelusuhteen muoto: Työsuhde
Työaika: 36 h 15 min/viikko 

Lisätietoja avoimesta tehtävästä:

Kehittämispäällikkö
Niina Lång
040 487 0927
niina.lang@vantaa.fi
Tavoitettavissa 15.4. klo 9-11, 16.4. klo 12-14, 19.4. klo 8.30-16, 22.4. klo 11.30-13

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esihenkilötyötämme. Meille Vantaan kaupungilla on tärkeää työyhteisön tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus. Toivomme saavamme hakemuksia erilaisilta taustoilta olevilta henkilöiltä, kuten eri-ikäisiltä, eri sukupuolta olevilta ja erilaisista kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvilta.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: