Pohjois-Savon hyvinvointialue

Terveydenhoitaja opiskeluterveydenhuoltoon, pohjo

  • Sijainti Iisalmi
  • Julkaistu 07.05.2024, 0:00
  • Haku päättyy 21.05.2024, 12:00
  • 21.05.2024, 12:00

Terveydenhoitaja opiskeluterveydenhuoltoon, pohjo

Terveydenhoitaja opiskeluterveydenhuoltoon, pohjo, Pohjois-Savon hyvinvointialue, Iisalmi

Palvelussuhteen alussa tehtävä sijoittuu opiskeluterveydenhuoltoon Iisalmeen ja työyksikkö on pohjoinen perhekeskus, mikä käsittää Iisalmen, Kiuruveden, Vieremän, Sonkajärven ja Rautavaaran. Tämä tehtävä sijoittuu työn alkaessa Iisalmen opiskeluterveydenhuoltoon, Ylä-Savon ammattioppilaitokseen Peltoniemen ja Iisalmen yksiköihin. Työn aloitus 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan.

Keitä me olemme?

Opiskeluterveydenhuolto kuuluu osana lasten ja nuorten terveyspalveluita, johon kuuluvat myös seksuaaliterveys-, äitiys-, ja lastenneuvolapalvelut sekä opiskeluterveydenhuolto. Työskentely tapahtuu oppilaitoksissa, jossa työskennellään osana moniammatillista tiimiä lääkärin työparina, muiden opiskeluhuollon toimijoiden sekä opettajien ja muiden oppilaitosten työntekijöiden kanssa. Terveyspalvelut kuuluvat Pohjois-Savon hyvinvointialueen perhekeskuspalveluihin.
Asiakkaana opiskeluterveydenhuollossa ovat lukiossa ja/tai ammattioppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu mm. määräaikaiset terveystarkastukset, sairauksien ennaltaehkäisy ja omahoidon opastaminen, terveysneuvonta ja rokotustoiminta.

Millaiseen työhön haemme tekijää?

Opiskeluterveydenhoitajan tehtävänä on nuorten terveyden ja hyvinvoinnin sekä oppimisen ja opiskelun edistäminen sekä tukeminen yhdessä koululääkärin kanssa. Terveydenhoitaja kartoittaa terveystottumuksia, antaa terveysneuvontaa opastaen nuoria itsehoitoon ja terveisiin elämäntapoihin. Tärkeä osa terveydenhoitajan työtä on huomioida psyykkistä hyvinvointia ja sosiaalisia suhteita.

Työ sisältää opiskelijoiden terveystarkastukset ja sairaanhoito, kutsuntaikäisten kutsuntatarkastukset, seksuaaliterveysneuvonta, rokotustoimintaan osallistumisen sekä muun oppilaitoksen yhteisöllisen ja yksilöllisen opiskeluhuollon työn. Yhteistyötä tehdään myös muiden opiskeluhuollon toimijoiden sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden psykiatristen sairaanhoitajien kanssa. Alueellinen verkostoyhteistyö on myös työn keskeinen sisältö. Työ on luonteeltaan itsenäistä, mutta työssä tukena on vahva tiimi sekä esihenkilö.

Mitä me tarjoamme työntekijöillemme?

Työhyvinvoinnin tukena on tiimin lisäksi mm. Epassi hyvinvointisi tukemiseen, kehittämispäiviä ja tyhytoimintaa. Työajat ovat joustavat ja tiimissä tukena ovat kokeneet ja osaavat terveydenhoitajat. Työhön perehdytetään ja mentorointia järjestetään.
Ammatillisen osaamisen lisäksi työntekoa tukee positiivinen asenne työn kehittämiseen liittyen. Tiimissä on hyvä tiimihenki. Oman työn organisointi ja hyvät vuorovaikutustaidot edesauttavat tässä tehtävässä ja tiimissä toimiessa. Palkkaus 1.6.2024 alkaen 3 068,10 €/kk

Oletko sinä se terveydenhoitaja, ketä olemme etsineet?

Kelpoisuutena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukainen terveydenhoitajan pätevyys. Pätevien hakijoiden puuttuessa huomioimme myös viimeisen vaiheen terveydenhoitajaopiskelijat, jotka työllistyvät aluksi määräaikaiseen työsuhteeseen.

Eduksi katsotaan hyvät vuorovaikutustaidot, kehitysmyönteisyys ja alan aikaisempi työkokemus opiskeluterveydenhuollosta ja/tai mielenterveystyöstä. Työssä ei edellytetä ajokorttia tai autoa, mutta ajokortti katsotaan eduksi ja se auttaa työn suorittamista.

Muuta huomioitavaa
-Tehtävään valitun henkilön on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote lasten
 kanssa työskentelyä varten.
-Pohjois-Savon hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistuksen
 esittämistä.
-Noudatamme Pohjois-Savon hyvinvointialueella tartuntatautilain 48 § säännöksiä ja suositamme kaikille asiakastehtävissä
 työskenteleville työntekijöillemme niiden mukaista rokotussuojaa.
-Tehtävää täytettäessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Palkkaus:Kiinteä palkka, 3 068,10€/kk
Työ alkaa:01.08.2024
Työn kesto:yli 12 kuukautta
Työaika:kokoaikatyö
Hakemus:Johanna Ahonen, johanna.ahonen@pshyvinvointialue.fi p. 040 352 0970
Sanna Niinimäki, sanna.niinimaki@pshyvinvointialue.fi p. 044 718 5940
Lähde: TE-palvelut

Osaamisalue: