Finanssivalvonta

Johtava valvoja koordinoimaan pankkien valvontaa

  • Sijainti Pääkaupunkiseutu, Uusimaa
  • Julkaistu 20.03.2024, 13:00
  • Suljettu 11.04.2024, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Johtava valvoja koordinoimaan pankkien valvontaa

Meillä on avoinna tehtävä sinulle, joka olet kiinnostunut arvioimaan pankkien toimintaa laajasti ja työskentelemään koordinointiroolissa. Meillä saat kattavan kuvan useista Suomessa toimivista pankeista ja kokemusta kansainvälisestä valvontayhteistyöstä.

Nykyisen viranhaltijan eläköityessä haemme 

JOHTAVAA VALVOJAA

Työskentelet toimistossa, joka vastaa pankkien vakavavaraisuusvalvonnasta ja arvioi eri riskien vaikutuksia pankkien vakavaraisuuteen ja maksuvalmiuteen. Vastaat kansallisessa valvonnassa olevien nimettyjen pankkien vakavaraisuus- ja maksuvalmiusvalvonnasta sekä niiden valvonnan koordinoinnista. Tukenasi on valvontaryhmä, joka koostuu eri riskialueiden asiantuntijoista. Arvioit pankin toimintaa ja suoriutumista suhteessa vallitsevaan sääntelykenttään, erityisesti luotettavan hallinnon ja riskienvalvonnan järjestämisen näkökulmasta. Vastaat valvottavakohtaisen kokonaiskuvan muodostamisesta ja valvontatiimin havaintojen kommunikoinnin koordinoimisesta sekä sisäisesti että valvottavan johdolle.

Mitä odotamme sinulta?

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto ja näyttöä vähintään 10 vuoden ajalta haastavista asiantuntija- ja/tai koordinointitehtävistä. Olet analyyttinen ja kartuttanut monipuolisesti osaamista pankkitoiminnasta, liiketoiminta-analyyseistä ja/tai valvonnan kohteena olevista riskialueista. Olet valmis omaksumaan muuttuvaa pankkitoiminnan vakavaraisuus- ja maksuvalmiussääntelyä.

Langat pysyvät käsissäsi, ja olet tottunut koordinoimaan monimutkaisia kokonaisuuksia. Esiinnyt mielelläsi, ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyvää sekä suullista että kirjallista suomen, ruotsin ja englannin kielten taitoa. 

Olet innostunut kehittämään itseäsi sekä työsi tuloksia muuttuvassa toimintaympäristössä. Sinulla on hyviä näyttöjä ratkaisukeskeistä lähestymistavasta, ja sinulle on tärkeää, että asiat sujuvat mutkattomasti hyvässä yhteistyössä tiimin kanssa. 

Mitä voit odottaa meiltä?

Tulet työskentelemään keskeisessä roolissa toimistossa, joka vastaa usean pankin vakavaraisuus- ja maksuvalmiusvalvonnasta. Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa finanssimarkkinoiden valvontaan ja sen kehittämiseen. Meillä on mukavan työskentelyilmapiirin lisäksi keskustelevan asiantuntijajoukon tuki ja aito mahdollisuus jatkuvaan kehittymiseen laadukkaita ja monipuolisia kansainvälisiä koulutus- ja urapolkumahdollisuuksia hyödyntäen. 

Henkilöstöetumme ovat kilpailukykyiset. Meillä on mm. kattavat työterveyshuollon palvelut, liikunta-, kulttuuri-, lounas-, työmatka- ja polkupyöräetu sekä vapaa-ajanviettotiloja Saariselällä ja Helsingissä. Olemme perheystävällinen työpaikka, ja meillä on joustavat työnteon tavat sekä hyvät etätyömahdollisuudet.

Virka on vakinainen. Valittu henkilö määrätään hoitamaan johtavan valvojan tehtävää enintään 5 vuoden määräajaksi. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 18) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sari Lindqvist, p. 09 183 5382 tai sari.lindqvist(at)finanssivalvonta.fi.

Hakijalle voidaan tämän suostumuksella tehdä turvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014), terveystarkastus ja huumetesti. Osana rekrytointiprosessia voidaan käyttää myös soveltuvuusarviointia.

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat meille tärkeitä arvoja ja teemmekin jatkuvaa työtä monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden varmistamiseksi. Arvostamme jokaisen asiantuntijuutta ja toimimme yhdessä tasavertaisina. Työilmapiirimme on turvallinen ja meillä jokaisen yksilöllinen tausta ja näkökulma nähdään arvokkaana voimavarana. Kannustamme hakijoita eri taustoista hakemaan osaksi organisaatiotamme.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Osaamisalue: