Yhteispeli on paras rekrytoinnin malli

Kalle Ketonen Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Rekrytoinnin voi tehdä niin monella tavalla kuin on työnantajia ja ihmisiä. Suunnittelu ja ilmoituksen julkaisu ovat vaiheita monien joukossa, mutta jo niissäkin on vivahde-eroja. Hyvä niin! Yksi tapa ei toimi kaikille – eihän?

Keskitetyssä mallissa rekrytointiasiantuntija tai HR-asiantuntija tekee ja julkaisee työpaikan sekä valitsee, missä kanavissa mitäkin avointa tehtävää markkinoidaan. Rekrytoiva esimies voi keskittyä olennaiseen eli potentiaalisiin hakijoihin tutustumiseen, haastatteluihin ja valintaan.

Hajautetussa mallissa rekrytoivan esimies ottaa kokonaisvaltaisemman vastuun ja suunnittelee rekrytoinnin sekä laatii ja julkaisee tehtävän omatoimisesti valitsemissaan hakukanavissa. Rekrytointi- tai HR-asiantuntija fokusoituu puolestaan yksittäisten rekrytointien sijaan rekrytointien kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Tärkeintä ei ole kuitenkaan itse malli vaan yhteispeli ja tekemisen meininki, eikö vain?

Miten rekrytointi teillä menee? Mikä siinä toimii erityisen hyvin? Entä mitä kipupisteitä siinä on? Ehkä hakijaviestintä? Tai ehkä osaajien houkuttelu ja tavoittaminen? Lyödäänkö viisaat päät yhteen ja jutellaanko lisää?

Jutellaan lisää!