Rekrytointijärjestelmän hankinta tehostaa rekrytointiprosessia merkittävästi.

Rekrytointijärjestelmän hankinta edessä? Opas sujuvampaan rekrytointiin

Marko Siren Ajankohtaista rekrytoinnissa, Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Kun rekrytointijärjestelmän hankinta on edessä, on tärkeää asettaa selkeät tavoitteet ja vaatimukset. Mitä rekrytointityökalulta haluaa? Miten määritellä tarve oikein? Tutustu oppaaseen ja lataa maksutta vaatimusmäärittely, joka auttaa arvioimaan, mikä rekrytointijärjestelmä on paras juuri sinulle. Matka kohti sujuvampaa rekrytointia alkaa tänään.

Mikä on rekrytointijärjestelmä?

Rekrytointijärjestelmä on keskeinen työkalu rekrytointiprosessin hallinnassa. Rekrytointiprosessiin sisältyy usein rekrytoinnin suunnittelu, työpaikkailmoitusten julkaiseminen, hakemusten vastaanottaminen ja käsittely, haastattelujen aikatauluttaminen, hakijoiden arviointi sekä hakijaviestintä. Tärkeintä on, että rekrytointijärjestelmä sujuvoittaa rekrytointiprosessia, parantaa hakijakokemusta ja vahvistaa työnantajamielikuvaa.

Miksi rekrytointijärjestelmän hankinta kannattaa?

Rekrytointijärjestelmän hankinta on ajankohtaista, kun haluat tehostaa rekrytointiin liittyviä prosesseja. Helppokäyttöisen rekrytointijärjestelmän avulla voit nopeuttaa rekrytoinnin etenemistä, parantaa hakijakokemusta ja vahvistaa työnantajamielikuvaa. Monipuolinen rekrytointijärjestelmä pitää sisällään useita hyötyjä, jotka auttavat sinut koko rekrytointiprosessin läpi rekrytoinnin suunnittelusta hakijan palkkaukseen ja raportointiin.

Hakijoiden tietoturvasta huolehtiminen ja hakijaviestintä on järjestelmän avulla helppoa, jolloin voit keskittyä olennaiseen, eli osaajaan, joka haluaa teille töihin. Hyvä rekrytointijärjestelmä on myös integroitavissa eri työkaluihin, jolloin koko rekrytointiprosessin hallinta onnistuu yhdestä paikasta. Tehokkaasti, tyylikkäästi ja vastuullisesti hoidettu rekrytointi palvelee sekä työnantajaa että työnhakijaa.

Miksi sinun kannattaa ladata tavoitelähtöinen vaatimusmäärittely avuksi rekrytointijärjestelmän hankintaan?

Rekrytointijärjestelmän hankinnan avuksi olemme luoneet sinulle tavoitelähtöisen vaatimusmäärittelyn, jossa syvennytään siihen, mitä hyvältä rekrytointijärjestelmältä voi ja kannattaa vaatia. Siinä missä perinteiset ominaisuuslistat takertuvat teknisiin yksityiskohtiin, tavoitelähtöinen määrittely keskittyy tuloksiin. Se auttaa sinua pukemaan sanoiksi, mitä tavoitteita ja vaatimuksia sinulla on rekrytointijärjestelmälle rekrytoinnin keskeisissä teemoissa:

  1. Rekrytoinnin valmistelu
  2. Rekrytoinnin julkaisu ja markkinointi
  3. Hakijoiden kohtaaminen ja viestintä
  4. Hakijoiden arviointi ja hakemusten käsittely
  5. Tietosuoja, tuki ja hallittavuus

Miten hyödynnät tavoitelähtöistä vaatimusmäärittelyä?

Taulukossa on viisi saraketta, joista tärkein on Tavoite. Tässä sarakkeessa voit määritellä lyhyesti, mitä haluat saavuttaa rekrytointijärjestelmän avulla. Toinen tärkeä sarake on Vaatimus, joka auttaa sinua kuvaamaan ytimekkäästi, millaisia toiminnallisuuksia tarvitset järjestelmältä tavoitteiden saavuttamiseksi.

  1. Lataa vaatimustaulukko. Aloita lataamalla valmiiksi täytetty vaatimustaulukko ja tutustu sen sisältöön.
  2. Määritä pakolliset vaatimukset. Jätä tärkeimmät kohdat pakollisiksi, jotta varmistat, että valitsemasi järjestelmä vastaa olennaisimpia tarpeitasi. Voit harkita vähemmän tärkeiden kohtien muuttamista vapaaehtoisiksi.
  3. Hyödynnä vaatimustaulukkoa. Kun olet täyttänyt vaatimustaulukon, sinulla on selkeä lista tavoitteista, jotka rekrytointijärjestelmän tulee täyttää sekä kuvaukset siitä, miten nämä tavoitteet täytetään.

Miksi tavoitteet huomioiva vaatimusmäärittely on tärkeää?

Rekrytointijärjestelmäsi tulisi olla toimiva työkalu, joka helpottaa työtäsi ja parantaa tuloksia. Tavoitteesi huomioon ottava vaatimustaulukko auttaa sinua vertailemaan eri järjestelmien ominaisuuksia ja valitsemaan parhaiten tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Lataa vaatimustaulukko ja aloita matkasi kohti sujuvampaa rekrytointia!


Rekrytointijärjestelmän hankinta edessä? Lue lisää aiheesta: