anonyymi hakijavertailu

Anonyymi hakijavertailu tuo lisäarvoa rekrytoijille ja työnhakijoille

Tiina Paasonen Anonyymi rekrytointi, Asiakastarinat, Rekrytointi

Järvenpään kaupunki on ottanut Laura Rekrytointijärjestelmässään käyttöön uuden ominaisuuden, jonka avulla rekrytoinnin hakijavertailu voidaan hoitaa anonyymisti. Kaupungin rekrytointipäällikkö Saku Tihveräinen uskoo anonyymin vertailun olevan muun muassa merkittävä etu työnantajamielikuvan luonnissa.

Anonyymi hakijavertailu onnistuu Laura Rekrytointijärjestelmässä helposti: Työpaikkaa luodessa klikataan haku anonyymiksi, jolloin rekrytoivat esimiehet eivät näe hakijoiden henkilötietoja, ennen kuin hakija hyväksytään prosessissa jatkoon ja status muutetaan järjestelmässä. Myös koko prosessin lokitiedot ovat helposti saatavilla.

”Anonyymin ansiovertailun käyttö rekrytoinneissa sujuu varsin vaivatta Lauran avulla muutamalla klikkauksella. Etenkin paljon Lauraa hyödyntäneille esimiehille logiikka on simppeli ja ylimääräistä työtaakka ei pitäisi koitua”, Tihveräinen kertoo.

Tasapuolista hakemusten käsittelyä ja tukea sopivan työnhakijan valinnassa

Järvenpään kaupungilla esimiehet ovat vahvasti mukana rekrytointiprosessissa ja uuden työntekijän valinnassa. Anonyymi hakijavertailu tuo lisäarvoa niin rekrytoiville esimiehille kuin työnhakijoillekin: Esimiehet voivat keskittyä aiempaa vahvemmin juuri hakijoiden ansioiden vertailuun ja hakijat saavat tasavertaisen kohtelun iästään, taustastaan ja sukupuolestaan riippumatta.

”Anonyymissä ansiovertailussa hakijan osaaminen korostuu ja juuri osaamisen sekä kokemuksen perusteella työntekijät pitäisi palkata. Kun anonyymistä hakijavertailusta tiedotetaan työnhakijoille oikein, se luo myös positiivista ja reilua työnantajakuvaa. En näe mitään syytä, mikseivät kaikki työnantajat voisi ottaa tällaista mallia käyttöön”, Tihveräinen sanoo.

Lisätietoja anonyymistä hakijavertailusta: info@rekrytointi.com tai +358 44 7700 560.