Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Erikoislääkäri: palliatiivinen keskus, kotisairaala; Joensuu (id8675)

  • Sijainti Joensuu
  • Julkaistu 28.03.2024, 8:00
  • Suljettu 22.04.2024, 0:43
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Erikoislääkäri: palliatiivinen keskus, kotisairaala; Joensuu (id8675)

TERVETULOA POHJOIS-KARJALAN HYVINVOINTIALUEEN – SIUN SOTEN AMMATTILAISTEN JOUKKOON

”Työpaikan valinta tuppaa vaikuttamaan aika moneen muuhunkin asiaan kuin itse työhön. Muidenkin kuin tekijän osalta. Siksi niitä rekrymainoksissa perinteisesti viliseviä näköalapaikkoja, monipuolisia mahdollisuuksia ja tukea antavia yhteisöjä on hyvä olla tarjolla myös työajan ulkopuolella. Meistä tuntuu, että meiltä sellaisia hyvinkin voisit löytää. Avaa mielesi sekä sydämesi ja tutkiskele itse!”

 HAEMME 21.4.2024 MENNESSÄ VAKITUISEEN VIRKAAN

Erikoislääkäriä

Palliatiiviseen keskukseen, Kotisairaalaan

 

Olet tervetullut iloisten ja ystävällisten ihmisten seuraan Pohjois-Karjalaan!

Tehtävänkuvaus

Palliatiivisen keskuksen Kotisairaalaan on perustettu uusi erikoislääkärin virka. Kotisairaala tarjoaa 24/7 sairaalahoitoa potilaan kotona tai muussa sen hetkisessä asuinpaikassa, kuten palveluasumisyksikössä. Kotisairaalatoimintaa on tällä hetkellä Joensuun ympäristössä palvellen yli 70 000 asukasta sekä Keski-Karjalassa. Tavoitteena on laajentaa toimintaa lähivuosina koko Pohjois-Karjalaan. Kotisairaalan potilaat sairastavat useimmiten akuutteja, sairaalatasoista hoitoa vaativia infektioita. Lisäksi Kotisairaala tarjoaa erityistason palliatiivisen hoidon tukea ja kotisaattohoitoa.  

Virkaan haettavan erikoislääkärin kliininen työnkuva painottuu kotisairaalatyöhön, mutta sitä voidaan kuitenkin muokata kiinnostuksesi mukaan sisältämään myös esimerkiksi polikliinista työskentelyä. Kotisairaalaa voi hoitaa osittain etätyöskentelynä. 

Työyhteisön esittely

Siun soten Palliatiivinen keskus on osa Siun soten kuntoutumiskeskusta. Se tarjoaa erityistason palliatiivista hoitoa sekä konsultaatio- ja koulutuspalveluita koko maakunnan alueella. Palliatiiviseen keskukseen kuuluvat Palliatiivinen poliklinikka, Kotisairaala ja Palliatiivinen osasto. Keskus toimii tiiviissä yhteistyössä muun erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, ensihoidon ja kotihoidon yksiköiden kanssa.
 
Kuntoutuskeskuksen moniammatillisessa tiimissä työskentelee 15 – 20 lääkäriä erikoisalanaan yleislääketiede, geriatria, keuhkosairaudet, neurologia, sisätaudit, akuuttilääketiede, gynekologia ja anestesiologia. Heistä viisi työskentelee päätoimisesti Palliatiivisessa keskuksessa, ja viidellä on palliatiivinen erityispätevyys. Palliatiivinen keskus toimii Palliatiivisen erityispätevyyskoulutuksen erityistason koulutusyksikkönä.

Kuntoutuskeskuksen erityispiirteenä on laaja moniammatillinen osaaminen, jota edustavat lääkäreiden lisäksi rautaiset hoitotyön ja kuntoutuksen ammattilaiset ml. fysio-, toiminta- ja puheterapeutti sekä erityistyöntekijät, kuten psykiatrinen sairaanhoitaja, perheterapeutti, sosiaalityöntekijä ja sairaalafarmaseutti.

Kelpoisuusehdot

Kelpoisuusehtona on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 4 §:n mukainen laillistus tai lupa toimia lääkärin tehtävissä sekä erikoislääkärin tutkinto ja eduksi luetaan palliatiivisen lääketieteen erityispätevyys. Lisäksi edellytämme tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojausta. 

Palkkaus ja edut

Noudatamme Lääkärisopimuksen lisäksi paikallista sopimusta palkkauksesta. Erikoislääkärin tehtäväkohtainen palkka vaihtelee koulutuksen ja kokemuksen mukaan 7294,86 – 7804,69 €/kk, jonka lisäksi sovelletaan paikallista 13%:n rekrytointilisää, työkokemuslisää sekä lisäpätevöitymiseen perustuvaa henkilökohtaista lisää.  

Siun sotessa on käytössä henkilöstön palkitsemisen kokonaisuus. Kokonaisuus sisältää tällä hetkellä esimerkiksi työsuorituksen arviointiin perustuvan henkilökohtaisen lisän palkitsemisohjelmassa määriteltyjen kriteerien mukaisesti sekä erilaisia pikapalkitsemisen muotoja. Lisäksi siunsotelaisille on tarjolla runsaasti erilaisia työsuhde-etuja, kuten

  • työsuhdepolkupyörä (tulossa keväällä 2024)
  • laaja vapaa-ajan tapaturmavakuutus
  • ePassi liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietuna (max 200€)
  • lainattavia ja vuokrattavia vapaa-ajan välineitä sekä tiloja
  • työnantajan tuki yhteisölliseen toimintaan
  • lisäksi useat yritykset tarjoavat henkilöstölle erilaisia etuja
  • tilapäismajoitusta/soluasuntoja laajasti maakunnan alueella

Lisätiedot 

Virassa on päivystysvelvollisuus, mutta voit sopia päivystämisestä kiinnostuksesi mukaan (Siilaisen päivystyskierrot tai Yhteispäivystyksessä päivystäminen). Palvelussuhteeseen ehdollisesti valitun on ennen valinnan vahvistamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus valintapäätöksessä todetun määräajan kuluessa.

Virkaan haetaan sähköisesti ja siinä on koeaika.

Kysy lisätietoja ylilääkäri Leena Surakka leena.surakka@siunsote.fi p. 013 330 7702 ja palvelupäällikkö Mervi Karttunen mervi.karttunen@siunsote.fi p. 013 330 7704.

Joensuussa 28.3.2024

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on aloittanut toimintansa 1.1.2023. Siun sotessa sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palvelut on integroitu jo vuodesta 2017 lähtien. Yhdessä tehden varmistamme vaikuttavimmat palvelut. 

Osaamisalue: