Metsähallitus

Erätarkastaja, Ivalo

  • Sijainti Lappi
  • Julkaistu 15.03.2024, 7:00
  • Suljettu 13.04.2024, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Erätarkastaja, Ivalo

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Arvostamme monimuotoisuutta ja edistämme yhdenvertaisuutta työyhteisössämme sekä kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Meitä on yli tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme!

Haemme Metsähallituksen eräpalveluihin erätarkastajaa vakituiseen virkaan Ivaloon. Aloitus tehtävässä on 1.8.2024.

Erätarkastajana olet osa valtakunnallista erävalvontatiimiä, joka edistää ja valvoo Metsähallituksen hallinnassa olevien valtion alueiden käytön lainmukaisuutta. Tehtäväsi on ennalta estää ja torjua eränkäyntiin kuuluvia rikoksia, joista voit määrätä seuraamuksen itsenäisesti suppeassa menettelyssä. Työssäsi tärkeitä yhteistyötahoja ovat mm. Metsähallituksen vastuualueet, erävalvonnan valvontaviranomaiset, Suomen riistakeskus, riistanhoitoyhdistykset, Luonnonvarakeskus, metsästäjät ja alueiden asukkaat. Erävalvonta kuuluu Metsähallitukselle lailla säädettyihin julkisiin hallintotehtäviin.

Erätarkastajien kelpoisuusvaatimuksista säädetään laissa metsähallituksen erävalvonnasta (1157/2005). Kelpoisuusvaatimuksena erätarkastajan virkaan on poliisin perustutkinto. Muu koulutus tai tutkinto voidaan lukea hakijalle eduksi. Tehtävässä menestyminen edellyttää kokemusta erävalvonnasta, hyviä maastossa liikkumisen taitoja ja valmiutta maastotyöskentelyyn kaikkina vuodenaikoina. Edellyämme työssä ajantasaisia tietoteknisiä taitoja, kykyä itsenäiseen ja tulokselliseen työskentelyyn sekä hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa. Odotamme sinulta syvällistä ja laaja-alaista eränkäynnin, sitä koskevan lainsäädännön ja viranomaistoiminnan tuntemusta sekä esitutkintaprosessin hyvää tuntemusta. Odotamme sinulta hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää toiminta-alueen tuntemusta ja verkostoja. Virkaan nimittäminen edellyttää terveydellistä soveltuvuusarviota.

Työ sisältää matkustamista ja ajoittain useamman päivän poissaoloa kotoa. Työaikamuoto on jaksotyö, 114,45h/3vko. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.  Vaativuusryhmän 9 tehtävänmukainen palkanosa on 2911,62 euroa, lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkanosa ja työaikalisät. Virassa noudatetaan koeaikaa, jonka kesto on enintään 6 kuukautta.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi. 

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Erätarkastajana sinulla on joustava työaika ja pääset itse suunnittelemaan työajankäyttöäsi. Lisäksi tarjoamme liikunta-, kulttuuri- ja lounasedun sekä polkupyöräedun.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 12.4.2024 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si tai ajantasaisen nimikirjanotteesi.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa erävalvontapäällikkö Henri Pelkonen, puh. 0401981623.

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi