Mäntsälän kunta

Kuvataiteen päätoiminen opettaja

  • Sijainti Mäntsälä
  • Julkaistu 22.03.2024, 9:00
  • Suljettu 15.04.2024, 12:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Kuvataiteen päätoiminen opettaja

Mäntsälä – Suuntana paras arki!

Mäntsälän kansalaisopisto on perustettu 1966. Mäntsälän kansalaisopisto on Mäntsälän, Pukkilan ja Pornaisten alueella toimiva vapaan sivistystyön oppilaitos. Opinto-ohjelmassamme on erimittaisia kursseja eri ainealueilta. Järjestämme taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Toteutamme kysynnän mukaan tilauskoulutusta. Mäntsälän kansalaisopistossa työskentelevät rehtori, kaksi opistosihteeriä, neljä päätoimista opettajaa, iltavalvoja sekä lukuvuosittain 75–80 määräaikaista tuntiopettajaa.
Mäntsälän kansalaisopiston kotisivut: www.mantsalanopisto.fi

Haemme kansalaisopistoon päätoimista kuvataiteen opettajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.8.2024 alkaen. Kelpoisuusvaatimuksena päätoimisen kuvataiteen opettajan tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto sekä opettajan pedagoginen pätevyys (60 opintopistettä tai vähintään 35 opintoviikon laajuiset opettajan pedagogiset opinnot).

Mäntsälän kansalaisopisto on vapaata sivistystyötä toteuttava oppilaitos, joka tarjoaa myös taiteen perusopetusta.  Pääasiallinen työpiste sijaitsee Mäntsälässä, mutta työ edellyttää työskentelyä ja liikkumista myös Pornaisten ja Pukkilan toimipisteissä. Tämän vuoksi edellytämme oman auton käyttöä. Opetusta on pääosin arkisin, sekä päivällä että illalla. Päätoiminen opettaja opettaa sekä lapsia että aikuisia.

Toivomme, että sinulla on kokemusta kuvataiteen opettamisesta eri-ikäisille. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää monipuolista kuvataiteen tekniikoiden tuntemusta, pedagogista osaamista, oma-aloitteisuutta, yhteistyökykyä sekä kehittävää ja ratkaisukeskeistä asennetta. Kuvataiteen päätoimisen opettajan työssä tarvitaan hyviä tietoteknisiä taitoja, innovatiivisuutta ainealueen kehittämiseen, hyviä viestintä- ja markkinointitaitoja, hyviä vuorovaikutus- ja työelämätaitoja sekä hyvää suullista- ja kirjallista ilmaisua. Eduksi katsomme aiemman työkokemuksen kurssien suunnittelusta ja markkinoinnista, taiteen perusopetuksen tuntemusta, kokemusta ilmoittautumis- ja tilavarausjärjestelmistä, hyviä verkostoitumistaitoja ja kokemusta hankkeista. 

Mäntsälän kansalaisopiston päätoimisten opettajien työsuhteet noudattavat kansalaisopiston virkasuhteiden ehtoja. Työsuhde muodostuu OVTES:n mukaisesta vuotuisesta työajasta: opetustuntimäärän mukaisesta opettamisesta (580 t) sekä muusta työvelvollisuudesta (350 t). Muun työn tehtäviin kuuluu mm. aktiivinen osallistuminen oppilaitoksen kehittämiseen yhdessä kansalaisopiston henkilöstön kanssa, kansalaisopiston kuvataideluokkien opetusmateriaalien ylläpito ja huolto, kuvataidekurssien suunnittelu (sekä kuvataiteen perusopetuksen kurssit että avoimen kuvataiteen kurssit), kuvataidenäyttelyiden suunnittelu ja toteutus, tiedottaminen ja markkinointi sekä ainealueen tilavaraukset ja opetustilojen avainten organisointi tuntiopettajille. Päätoiminen kuvataiteen opettaja on kyseisen ainealueen tuntiopettajien vastuuhenkilö.

Palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät kunnallisen yleisen/opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen ja tehtävän vaativuuden arvioinnin mukaisesti (OVTES, Osio F Liite 12 peruspalkat). Lisäksi voidaan maksaa työkokemuslisää aiemman työkokemuksen perusteella. Tehtävän täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Mäntsälä on koulutus- ja kehitysmyönteinen kunta. Tuemme työssä jaksamista ePassin liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun avulla. Meillä on käytössä myös Hyvä teko – hyvä työ -palkkio, jota työkaverit, työyhteisö tai esihenkilö voivat ehdottaa työyhteisön timanteille. Meillä on mahdollisuus tehdä osittain myös etätyötä.

Lisätietoja tehtävästä antaa kansalaisopiston rehtori Mia Pätsi, sähköposti: mia.patsi@mantsala.fi ja puh. 040 314 5370 

Jätä hakemuksesi sähköisesti 15.4.2024 klo 12.00 mennessä osoitteessa: Avoimet työpaikat – Mäntsälän kunta (mantsala.fi). Liitä hakemukseesi hakukirje ja ansioluettelosi. Halutessasi voit liittää mukaan tutkintotodistuksesi. Voit esittää tutkintotodistuksesi myös mahdollisessa haastattelutilanteessa. Lähetämme kutsun haastatteluun valituille henkilöille viikolla 16. Pidämme haastattelut viikoilla 19–20. Työsuhteeseen valitun henkilön on toimitettava rehtorille nähtäväksi lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaamisesta.

Mäntsälä on vireä ja vehmas kunta, jossa eletään turvallista, ihmisenkokoista arkea sujuvien palveluiden, monipuolisten vapaa-ajan mahdollisuuksien ja kätevien liikenneyhteyksien äärellä. Kunnan keskeiset arvot, turvallisuus, osallistava yhteisöllisyys ja vastuullinen, kehittävä vire ohjaavat toimintaamme. Haluamme olla parhaan arjen paikkakunta, jossa on hyvä elää, työskennellä ja yrittää.

Osaamisalue:

Mäntsälän kunta

Luonnonläheinen Mäntsälä on mahdollisuuksien kunta asua ja yrittää toimivien liikenneyhteyksien varrella. www.mantsala.fi