Vinkkejä rekrytointijärjestelmän valintaan

Valitsetko rekrytointijärjestelmän siksi, että se auttaa sanomaan ”Ei kiitos”?

Marko Siren Hakijakokemus, Hakijaviestintä, Rekrytointi

Uuden työntekijän rekrytointi on yritykselle pitkäaikainen sijoitus. Työnantajamielikuvaa rakentava, selkeä ja molemmille osapuolille helppokäyttöinen rekrytointijärjestelmä vapauttaa keskittymään rekrytoinnissa oikeisiin asioihin. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä rekrytointijärjestelmän valintaan.

Yritys tarvitsee osaavia työntekijöitä, jotka kantavat kortensa kekoon oman ja yrityksen menestyksen eteen. Motivoituneet työntekijät ovat uteliaita oppimaan ja nälkäisiä kehittymään työssään. Oikean osaajan löytäminen vaatii yleensä aikaa, rahaa, vaivaa, asiantuntemusta ja kaukonäköisyyttä. Rekrytointiin kannattaa kuitenkin panostaa, sillä rekrytointi on pitkäaikainen sijoitus, joka onnistuessaan kantaa hedelmää pitkälle tulevaisuuteen. Epäonnistunut rekrytointi tulee sitä vastoin kalliiksi ja työlääksi.

Rekrytoinnin supersankareilla eli HR-asiantuntijoilla, esihenkilöillä ja kaikilla rekrytointiin osallistuvilla on paljon pelissä. Heidän käsissään on avaimet yrityksen menestykseen. Rekrytointi on yrityksen tärkeimpiä prosesseja, johon kannattaa panostaa hyödyntämällä tarpeenmukaisia työkaluja. Jos uuden työntekijän rekrytointi on oma taiteenlajinsa, niin on myös rekrytoinnin työkalujen valinta, sillä vaihtoehtoja riittää runsaasti.

Varo hypetystä

Rekrytointijärjestelmiin liittyy joskus hypetystä ja mystiikkaa. Esimerkiksi automaattisesti generoidun hylkäysviestin helppous saattaa viehättää, kun todellisuudessa hakijoita kannattaisi pitää kartalla koko rekrytoinnin ajan. Avoin ja riittävä viestintä prosessin eri vaiheissa ei edes vaadi taikatemppuja.

Toisinaan rekrytointijärjestelmän toimintojen paljous saattaa houkutella, vaikka rekrytoiva esihenkilö tarvitsisi vain selkeän ja helppokäyttöisen työkalun. Suuren ja keskisuuren yrityksen rekrytointivolyymit voivat olla merkittävät, mutta yksittäisellä esihenkilöllä saattaa olla rekrytointeja harvakseltaan. Helppokäyttöisyyden merkitys kasvaa sitä suuremmaksi, mitä harvemmin rekrytointeja on.

Vinkkejä rekrytointijärjestelmän valintaan

Useimmat arvostavat rekrytointijärjestelmässä tarkoituksenmukaista kokonaisuutta, joka on kustomoitavissa palvelemaan yrityksen rekrytointiprosesseja sopivasti. Rekrytointijärjestelmän ominaisuuksia arvioitaessa on hyvä punnita myös aineettomia arvoja.

  • Ovatko tietosuoja ja tietoturva tärkeitä? Entä datan tallennuspaikan sijainti Suomessa?
  • Minkä verran arvostat kotimaisuutta, suomenkielistä palvelua sekä sitä, että henkilökohtainen apu on lähellä?
  • Mitä asioita rekrytointijärjestelmässä arvostat nyt? Entä tulevaisuudessa?
  • Oletko kokeilunhaluinen ja utelias uutta kohtaan, vai haetko mieluummin jatkuvuutta, vakautta ja pitkäaikaista kumppania?
  • Onko tärkeää, että rekrytointijärjestelmä sujuvoittaa myös osaajien tavoittamista ja rekrytointimarkkinointia?

Rekrytointijärjestelmää kannattaa katsoa pitkäaikaisena sijoituksena tulevaisuuteen. Tarkoituksenmukaiset ominaisuudet, sopiva kehitystahti sekä kotimaisuus, vakaus, jatkuvuus ja luotettavuus tekevät rekrytointijärjestelmästä hyvän työkaverin.

Arvaatko jo, miksi Laura Rekrytointijärjestelmä tekee rekrytoinnista selkeää kuin päivänpaiste?

 

Varaa esittely

 

Kirjoittaja Marko Siren toimii Laura Rekrytointi Oy:ssä tuotepäällikkönä ja vastaa Laura Rekrytointijärjestelmästä. Laura Rekrytointi Oy mahdollistaa rekrytointeihin etumatkan ainutlaatuisella kokonaisuudella, johon kuuluu Laura Rekrytointijärjestelmä, Laura.fi -työnhakusivusto, Laura Osaajapankki ja työpaikkojen tekoälypohjainen suosittelu.


Artikkeli on ilmestynyt myös HR Viesti 05/2021 -lehdessä. Artikkelin digiversio HR Viestin sivuilla.