rekrytointityökalun

Mietityttääkö rekrytointityökalun hankinta?

Hannu Solanne Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Kokemuksemme mukaan rekrytointijärjestelmiä hankkiessaan työnantajat törmäävät yllättävän usein tilanteesiin, joiden seurauksena voi olla väärä järjestelmävalinta. Yksi pohdinto on usein se, että mietitään rekrytointityökalun ostamista ison HR-järjestelmän osana. Tällaisessa tilanteessa helposti unohtuu, että usein vain yksi sadasta hakijasta tulee valituksi ja vain tämän valitun henkilön tiedot pitää siirtää/siirtyä HR-järjestelmään.

HR-järjestelmän myyjä puffaa rekrymoduulia sillä, miten vaivattomasti tällaiset tiedot siirtyvät HR-järjestelmään. Kuitenkin 99 hakijaa jää ulos ja se, miten nämä hylätyt kokevat kielteisen valintatuloksen, ratkaisee hyvin pitkälle, minkälaiseksi työnantajakuva muodostuu ja minkälaisia hakijoita työnantaja saa jatkossa. Puskaradio on tehokas media, erityisesti tällä someaikakaudella. Rekrytointijärjestelmä on hyvä vain, jos se huomioi ja voi tyylikkäästi hoitaa myös hylätyt hakijat.

Usein myös unohtuu, että rekrytointiosio on HR-järjestelmän yksi moduuli ja sen arvo on prosentin tai parin-kolmen prosentin luokkaa koko HR-järjestelmästä. Voi vain arvailla, miten suurta intohimoa ison HR-järjestelmän toimittaja kokee rekrytointimoduuliin, jolloin se laitetaan vain ”päälle” ja kaikki kehittäminen ja räätälöinti jää täysin olemattomaksi. Rekrytointi muuttuu kuitenkin HR-toiminnoista nopeinta vauhtia ja vain päätoimisesti rekrytointijärjestelmiä kehittävä yritys pysyy kehityksessä mukana ja voi tuottaa jatkossakin ominaisuuksia, joista rekrytointiprosessin läpiviejät hyötyvät.

LAURA Rekrytointi Oy on tehnyt jo yli 10 vuotta rekrytointijärjestelmiä ja se on meidän ydinliiketoimintaa. Panostamme paljon järjestelmän kehittämiseen ja räätälöitävyyteen, joten meiltä hankittu järjestelmä tulee toimimaan ja palvelemaan hyvin myös muuttuvissa tarpeissa ja tilanteissa jatkossakin.