Löydä osaaja Rekrytointi.com Osaajapankista

Löydä osaaja Osaajapankin 240 000 rekisteröityneen joukosta – tällaisia osaajia on tarjolla

Ramona Westersund Rekrytointi, Rekrytointimarkkinointi, Suorahaku, Tuoteuutiset, Tuoteuutiset työnantajalle

Osaajapula kasvaa Suomessa entisestään. Samaan aikaan työnhakijoiden toiveet, odotukset ja vaatimukset työpaikan suhteen ovat muuttuneet. Työnhakijat arvostavat nykyään mielenkiintoista työn sisältöä, hyviä esimies- ja kollegasuhteita sekä työ- ja vapaa-ajan tasapainoa jopa palkkaa tärkeämpinä asioina. Opiskelijoille eli tulevaisuuden osaajille riittävän korkea palkka ja työn joustavuus ovat kuitenkin ovat kuitenkin tärkeämpiä kuin ennen. Voidaan siis puhua, että tällä hetkellä vallitsee työnhakijoiden markkinat ja osaajat poimivat työnantajista kermat kakun päältä. Hyvät osaajat ovat usein jo työllistettyinä eivätkä välttämättä seuraa aktiivisesti perinteisiä rekrytointi-ilmoituksia. Mikä neuvoksi? – Löydä osaaja Osaajapankin 240 000 osaajan joukosta.

240 000 osaajaa odottaa yhteydenottoasi – löydä osaaja!

Osaajapankki tarjoaa rekrytoijille helpon ratkaisun osaajien tavoittamiseksi. Osaajapankin avulla voit olla yhteyksissä osaajiin hyvissä ajoin ennen varsinaista rekrytoinnin aloittamista tai tehostaa rekrytointimarkkinointiasi tavoittamalla myös sellaisia osaajia, joita et välttämättä tavoita perinteisen rekrytointi-ilmoituksen avulla.

Osaajapankki on Suomen suurin ja nopeimmin kasvava osaajapankki. Palveluumme on rekisteröitynyt jo 240 000 osaajaa lukuisilta eri paikkakunnilta ja toimialoilta. Suurin osa Osaajapankkiin rekisteröityneistä osaajista hakee parhaillaan aktiivisesti työtä. Mukana on kuitenkin myös sellaisia osaajia, jotka ovat parhaillaan työsuhteessa, mutta ylläpitävät osaajaprofiiliaan ja ovat avoimia kuulemaan uusista työmahdollisuuksista, mikäli potentiaalinen työnantaja heitä lähestyy.

Osaajapankin kautta sinun on siis mahdollista ulottaa rekrytoinnin oman hakijakannan ulkopuolelle ja tavoittaa myös passiiviset työnhakijat. Suorahaku Osaajapankin avulla on helppoa ja rekrytointiin käytettävä aika lyhenee, kun osaajiin voi olla suoraan yhteydessä ilman hakuajan tuomaa viivettä. 200 000 osaajaa odottaa juuri sinun yhteydenottoasi, joten aloita Osaajapankin käyttö vaikka heti ja löydä osaaja!

Tällaisia osaajia löydät Osaajapankista

Osaajapankin vahvuus on laaja tarjonta uransa eri vaiheissa olevia tekijöitä nuorista tulokkaista kokeneempiin konkareihin. Suurin ikäluokka Osaajapankissa on 26-35 vuotiaat, jonka jälkeen tulevat 20-25 vuotiaiden sekä yli 45-vuotiaiden ikäryhmät. Kuitenkin työntekijän ikää tärkeämpi tekijä on henkilön oma osaaminen – tästä syystä iän lisääminen palveluun ei ole käyttäjälle pakollista eikä sitä voi myöskään käyttää hakukriteerinä osaajia etsiessä. Yleisimmin osaajapankin osaajat hakevat vakituisia työtehtäviä, mutta myös määräaikaiset työsuhteet sekä keikka- ja kausityöt kiinnostavat.

Yleisin hakukriteeri uusia työntekijöitä haettaessa on tietenkin osaaminen ja osaamisalueet. Työnhakija voi merkitä itselleen useita osaamisalueita. Yleisimmät osaamisalueet Osaajapankissa ovat:

  1. Asiakaspalvelu
  2. Hallinto- ja toimistotehtävät
  3. Teollisuus & tuotanto
  4. Myynti & hankinta
  5. Johtaminen & konsultointi
  6. IT & tietoliikenne
  7. Kuljetus, liikenne & logistiikka
  8. Tutkimus, kehitys & tuotekehitys
  9. Markkinointi & mainonta
  10. Kasvatus- & opetusala

Tarkempaa osaamista voi Osaajapankista hakea yleisimmin vapaasanahaun avulla syöttämällä olennaisia termejä, joita osaajan profiilista tulisi löytyä. Tässä ovat yleisimmin käytetyt tehtävänimikkeet, joita osaajat ovat osaajaprofiileihinsa kirjanneet:

Löydä osaaja Rekrytointi.com Osaajapankista - yleisimmät tehtävänimikkeet

Yleisimmät tehtävänimikkeet Osaajapankissa

Katso myös tarkempia vinkkejä vapaasanahakujen hyödyntämiseen artikkelistamme: Suorahaku Osaajapankin avulla – lyhennä rekrytointiin käytettävää aikaa.

Yleisin koulutustaso osaajapankin osaajien keskuudessa on ammattikoulu, jonka jälkeen tulevat alempi korkeakoulututkinto sekä ylempi korkeakoulututkinto. Osa osaajista antaa myös lisätietoa omasta koulutustaustastaan, kursseista ja muusta ammattiosaamista kasvattavasta toiminnasta. Yleisimmät osaajien koulutustaustat ovat:

Löydä osaaja Rekrytointi.com Osaajapankista - yleisimmät koulutustaustat

Yleisimmät koulutustaustat Osaajapankissa

Osaajapankista osaajia voi hakea helposti myös muun muassa sijainnin perusteella. Etätyön yleistyttyä osaajan ja työn sijainti ei välttämättä nouse enää niin merkittävään asemaan, mutta jossain tehtävissä pääsääntöinen lähityö on edelleen edellytys. Ei liene yllätys, että suurin osa Osaajapankin osaajista hakee työtä erityisesti suuremmista kaupunkikeskuksista:

Löydä osaaja Rekrytointi.com Osaajapankista - osaajien sijainnit top 10

Osaajapankista löytyy osaajia mm. näiltä paikkakunnilta

Monia rekrytoijia kiinnostaa myös tieto profiilien päivitysajankohdasta ja tätä voi käyttää myös hakukriteerinä Osaajapankissa. Viimeisimpänä päivitetyt profiilit näkyvät lisäksi hakutuloksissa aina ensimmäisinä ja sellaiset osaajaprofiilit, jotka on luotu palveluun alle 7 päivää sitten, tai joita on päivitetty viimeisen 7 päivän sisällä, on merkitty lisäksi New+ -merkinnällä. Merkinnän avulla tunnistat siis uudet profiilit ja aktiiviset työnhakijat entistä helpommin! Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka osaaja ei olisikaan päivittänyt osaajaprofiilia hiljattain, ei se tarkoita sitä, etteikö hän olisi välttämättä aktiivinen työnhaussa.

Kkuvankaappaus osaajahakutuloksesta

Viimeisimpänä päivitetyt osaajaprofiilit näkyvät hakutuloksissa aina ensimmäisinä ja niissä on New+ -merkintä.

Uutena ominaisuutena tarjoamme mahdollisuuden tukea maahanmuuttajien työllistymistä. Voit kohdistaa Osaajapankissa haun profiileihin, joissa henkilö on itse ilmoittanut olevansa maahanmuuttaja, pakolainen tai turvapaikanhakija. Näin voit löytää esimerkiksi Ukrainan kriisiä Suomeen paenneita osaajia ja tarjota heille työtä.

Haun kohdistaminen monimuotoisuuteen

Osaajahaun voi kohdistaa profiileihin, joissa henkilö on itse ilmoittanut olevansa maahanmuuttaja, pakolainen tai turvapaikanhakija.

Ota Osaajapankki käyttöön ja löydä osaaja!

Tilaamalla käyttöoikeuden Osaajapankkiin, saat oikeuden tehdä hakuja koko osaajamäärän laajuudelta. Selattavat profiilit ovat anonymisoituja, ja palvelutaso määrittyy kuukaudessa avattavien profiilien määrän perusteella. Jos haluat vertailla hakukriteerisi täyttäviä osaajia keskenään, onnistuu tämä helposti muodostamalla avatuista profiileista suosikkilistoja ja siirtämällä halutut profiilit osaajavertailuun. Voit jakaa muodostamasi suosikkilistat myös muille organisaatiosi jäsenille.

Helpoin tapa löytää osaajia.
Löydä. Hae. Tule löydetyksi.

 

Tutustu Osaajapankkiin

 

‘’Koko osaajahaun prosessi oli sujuva ja hommat hoidettiin hyvällä asenteella. Saaduista profiileista otimme kahteen yhteyttä, ja toinen päätyi hakemaan meille myös virallisen haun kautta. Sama henkilö tuli pari viikkoa myöhemmin valituksi meille.’’

Nina Smidtslund, HRM Partners Oy

Katso myös, miten kohdennettu viestintä Osaajapankin osaajille tehostaa rekrytointia ja tuo rekrytointi-ilmoituksiinne laadukasta liikennettä.