Vantaan kaupunki

Kirjastonhoitaja Mosaiikin kirjastoon

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 10.04.2024, 13:00
  • Suljettu 24.04.2024, 16:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Kirjastonhoitaja Mosaiikin kirjastoon

Vantaan kaupunki, Kaupunkikulttuuri ja hyvinvointi, Kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Mosaiikin kirjasto

Vantaankoskentie 69, 01700 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 13.05.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan

Tule rakentamaan kanssamme kirjastopalveluja Vantaan Kivistöön, lokakuun alussa avattuun kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikkiin! Haemme kouluyhteistyötä tekevää kirjastonhoitajaa täydentämään nykyistä tiimiämme.   

Kauppakeskus Kiviksen toisessa kerroksessa sijaitsevassa Mosaiikissa on saatavilla monipuolisia palveluja eri ikäisille. Kirjaston ohella suurena vakituisena toimijana on Kivistön nuorisotila. Mosaiikin monitoimitiloissa tapahtumia ja toimintaa järjestävät lisäksemme kulttuuripalvelut, erilaiset järjestötoimijat ja muut kumppanuudet. Tavoitteemme ja toiminta-ajatuksemme on toimia yhteistyössä muiden kanssa arjessamme. Mosaiikin kirjastotoiminnan pääkohderyhmiä ovat alueen lapsiperheet, nuoret ja työikäiset aikuiset, mutta mikäli arki muuta osoittaa, kohdennamme toimintaamme sen mukaan. Mosaiikissa on monenlaisia tiloja, joita asiakkaat voivat varata ja joissa asiakkaat voivat työskennellä, opiskella ja opetella uusia taitoja.   

Tarjoamme sinulle keskustelevaisen ja tukea antavan työyhteisön ja hyvät edellytykset päästä kehittymään ammatillisesti. Kauppakeskus sijaitsee hyvien yhteyksien äärellä ja on saavutettavissa niin autolla kuin julkisilla liikennevälineillä.  

Tulet tekemään kirjaston eri tehtäviä kuten asiakaspalvelua sen eri muodoissa, logistiikkaa ja kokoelmatyötä. Kokeilet mielelläsi erilaisia uusiakin asiakkaille suunnattuja toimintamuotoja hienoissa tiloissamme. Kiinnostus asiakkaan palvelukokemukseen ohjaa toimintaasi. Hoidat hommasi, mutta huomaat myös tarttua toimeen, kun on aika kastella nuhjuuntuvat kasvit, opastaa kaupunkiverstas Värkkäämön laitteissa ja avata monitoimitilan ovi neulontakerhon ohjaajalle. Koska Mosaiikki on avattu vasta puoli vuotta sitten, keskeneräisyyden sietäminen on tärkeää.  

Edellä mainittujen yhteisten töiden lisäksi työntekijöillämme on erilaisia painopisteitä työssään. Nyt etsimme lastenkirjallisuuden tuntijaa ja vahvistusta erityisesti kirjaston ja koulun väliseen yhteistyöhön. Työnkuvaasi kuuluu esimerkiksi kirjavinkkaus ja mediakasvatustyö yhdessä sovitun konseptin mukaisesti. Teet pedagogista toimintaa ja työpajoja myös Värkkäämössä ja osallistut sosiaalisen median sisällöntuotantoon. Toivomme näkevämme uudenlaisia kiinnostavia avauksia Värkkäämön ja lukemisen edistämisen suhteen. 

Työvuoroja voi tulla muihinkin Vantaan kaupunginkirjaston yksiköihin.  Työ sisältää ilta- ja viikonloppuvuoroja. 

Visiomme: Vantaan kirjasto – jotta oppisimme yhdessä lukemaan maailmaa 

Vantaan kaupunginkirjaston toiminta-ajatus on kaikkien lukutaitojen edistäminen. Päämääränämme on tukea monilukutaitoja, osallisuutta, kielten ja kulttuurien omaksumista sekä olla alusta elämyksille. Edistämme rohkeaa kokeilukulttuuria. Vuosina 2024–2025 kirjaston palvelukokeilut tuottavat palvelukokeiluja erityisesti monikielisille ja monikulttuurisille. Lue lisää https://kirjasto.one/kirjasto2030/

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Soveltuva korkeakoulututkinto

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Hyviä vuorovaikutus- ja työyhteisötaitoja. Toimit luontevasti lasten ja nuorten kanssa. Sinulla on lastenkirjallisuuden tuntemusta, osaamista kokoelmatyöstä ja työkokemusta kirjastokentältä. Englanninkielen taito on suomen ohella asiakaspalvelussa olennaista.

Luemme eduksi: Arvostamme kirjasto- ja informaatioalan opintoja ja kokemusta monipuolisesta asiakaspalvelutyöstä. Arvostamme kokemusta kirjallisuuden esittelystä ja muista lapsille suunnatuista toimintamuodoista.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 2 718,70
euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 36 h 15 min/viikko. 2-vuorotyö, sisältää viikonloppuvuoroja.

Yhteystiedot:

Palveluesimies

Perälä, Marjo

040 355 5844

marjo.perala@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esihenkilötyötämme. Meille Vantaan kaupungilla on tärkeää työyhteisön tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus. Toivomme saavamme hakemuksia erilaisilta taustoilta olevilta henkilöiltä, kuten eri-ikäisiltä, eri sukupuolta olevilta ja erilaisista kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvilta.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Osaamisalue: