Poliisihallitus

Vanhempi rikoskonstaapeli, lapsirikostutkinta

  • Sijainti Espoo
  • Julkaistu 07.05.2024, 0:00
  • Haku päättyy 24.05.2024, 16:15
  • 24.05.2024, 16:15

Vanhempi rikoskonstaapeli, lapsirikostutkinta

Vanhempi rikoskonstaapeli, lapsirikostutkinta, Poliisihallitus, Espoo

Lapsirikostutkintaryhmä on perustettu 8.5.2023 ja sen tehtävänä on tutkia lapsiin kohdistuvat seksuaali- ja väkivaltarikokset Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Ryhmään palkattavan rikostutkijan virkapaikka on Espoon pääpoliisiasema.

Lapsirikostutkintaryhmän tärkeänä tehtävänä on tutkia alle 18-vuotiaisiin lapsiin kohdistuvat seksuaali- ja väkivaltarikokset niin reaalimaailman fyysisten rikosten kuin tietoverkoissa tapahtuvien laajojen rikossarjojenkin osalta. Lapsiin kohdistuvien rikosten tutkinta vaatii sensitiivistä asiakkaiden kohtaamista ja kykyä käsitellä ihmisiä järkyttäviä rikosasioita, mutta tarjoaa samalla mahdollisuuden monipuoliseen osaamisen laajentamiseen ja kehittymiseen niin kuulustelutekniikoissa kuin laaja-alaisen tiedonhankinnan osalta.

Lapsirikostutkijan ensisijaisena tehtävänä on toimia tutkijana rikosasioissa ja tuottaa laadukkaita esitutkintapöytäkirjoja kiireellisyysvaatimusten mukaisesti. Tehtäväkenttä on vaativa ja monipuolinen. Meillä saat mahdollisuuden työskennellä motivoituneessa työyhteisössä ja kehittyä rikostutkinnan huippuosaajaksi. Lapsirikostutkijalta vaaditaan esitutkintalain mukainen erikoistuminen lapsiin kohdistuvien rikosten tutkintaan, mutta koulutamme tutkijoitamme laajasti, jos koulutusta ei alla jo valmiiksi löydy. Lisäksi ryhmän tutkimissa tapauksissa sosiaalisen median ja verkkoympäristön toiminnan tuntemus ja erilaisten pakkokeinojen käyttö korostuvat, joten osaaminen näissä teemoissa koetaan hyödyksi.

Lapsirikostutkintaryhmä toimii yhtenä yksikkönä ja tutkijat työskentelevät tutkijapareina, joten tehtävä mahdollistaa kehittymisen yhteistyötaidoissa ja menestymisen osaavan yhteisön jäsenenä. Työskentelemme tiiviissä päivittäisessä yhteistyössä myös syyttäjien ja sosiaali- ja terveysviranomaisten, sekä oikeuspsykologian osaajien kanssa. Olemme tuore ja kehittyvä ryhmä, joten nyt on hyvä mahdollisuus päästä mukaan kehittämään menestyvää tiimiä, joka tuottaa laadukkaita lapsiin kohdistuvien rikosten tutkintapalveluita. Lapsirikostutkinnan ammatillisesta ryhmätyönohjauksesta huolehditaan poliisilaitoksen toimesta.

Tehtävä on erityisosaamista vaativaa lapsirikostutkintaa, jonka vaativuusluokka on 08.05. Ilman poliisihallinnon tarjoamaa lapsiin kohdistuvien rikosten erityiskoulutusta tehtävän vaativuusluokka on 08.04 erityiskoulutuksen aloittamiseen saakka.

Palkkaus:Muu, Voimassa olevan VES:n mukaan perusp
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Työn kesto:yli 12 kuukautta
Työaika:kokoaikatyö
Hakemus:Maria Hietajärvi
Rikoskomisario
p. 0295 43 9180

Lauri Hakkala
Rikosylikomisario
p. 0295 43 8489

Kai Käkelä
Rikosylikomisario
p. 0295 43 9112

Yhteystiedot:Tannerkoski, Minna, minna.tannerkoski@poliisi.fi, 0295438106
Lähde: TE-palvelut

Osaamisalue: