Kuopion kaupunki

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

  • Sijainti Kuopio
  • Julkaistu 07.05.2024, 0:00
  • Haku päättyy 21.05.2024, 12:00
  • 21.05.2024, 12:00

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, Kuopion kaupunki, Kuopio

Kuopion kaupungin varhaiskasvatuspalveluissa Kurkimäen päiväkodissa on haettavana varhaiskasvatuksen lastenhoitajan määräaikainen tehtävä ajalle 5.8.2024-31.7.2025 tai aloitus sopimuksen mukaan. Tehtävä sijoittuu alle 3-vuotiaiden ryhmään tai 2-4-vuotiaiden ryhmään.

Kurkimäen uusi päiväkoti sijaitsee maaseudun rauhassa, noin 15km päässä Petosen, Pitkälahden ABC:lta.
Päiväkoti on viiden ryhmän talo, pieni ja viihtyisä. Päiväkodin yhteydessä on kirjasto. Päiväkoti sijaistee Kurkimäen koulun kanssa samassa pihapiirissä. Päiväkodin ympäristössä on hyvät mahdollisuudet ulkoiluun. Luonto, leikkipuisto ja urheilukenttä ovat ihan äärellä. Koulun liikuntasali on myös päiväkodin käytössä kerran viikossa jokaisella ryhmällä. Työntekijöiden työhyvinvointi on meille tärkeä asia. Tule meille töihin osaksi mukavaa työyhteisöä.

Varhaiskasvatuksessa lastenhoitaja vastaa lasten ikä- ja kehitystason mukaisesta hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta. Käytännössä työ on lasten perushoitoa ja hoivaa, askartelun ja leikkimisen ohjaamista, ulkoilun valvomista, lasten auttamista pukeutumisessa ja ruokailussa, sekä dialogia vanhempien kanssa. Lasten hygieniasta ja toimintaympäristön turvallisuudesta huolehtiminen ovat osa lastenhoitajan työtä. Työtä tehdään yhdessä lapsen, lapsen huoltajien ja muun henkilökunnan kanssa.

Lastenhoitaja toimii tiimissään yhdessä sovittujen toimintamallien pohjalta. Lastenhoitajan työtä ohjaavat varhaiskasvatuslaki, varhaiskasvatussuunnitelmat sekä lähihoitajaa lähihoitajan eettiset ohjeet. Lastenhoitaja osallistuu varhaiskasvatussuunnitelmien laadintaan, arviointiin ja toteutukseen sekä lapsi- että ryhmätasolla.
Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tärkeimpiä taitoja ovat vuorovaikutus-, ohjaus- ja yhteistyötaidot. Lisäksi tehtäviin kuuluu lasten hyvinvoinnin havainnointi ja sairastuneen lapsen hoidon järjestäminen sekä erityistä hoitoa tarvitsevien lasten hoito.

Kelpoisuusvaatimuksena lastenhoitajan tehtävään on varhaiskasvatuslain 540/2018 28§:n mukainen kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto (lastenohjaaja), sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (lähihoitaja) tai muu vastaava soveltuva tutkinto, joihin sisältyy tai joita on täydennetty riittävän laajoilla lasten hoidon, kasvatuksen ja opetuksen tutkinnonosilla. Lisäksi kelpoisuusehdot täyttävät varhaiskasvatuslain 540/2018 henkilöstöä koskevan siirtymäsäännöksen mukaiset hakijat.
Päiväkodin perustyöhön kuuluu tietokoneen käyttöä. Odotamme, että lastenhoitaja hallitsee sen omalta osaltaan.

Tarjoamme sinulle merkityksellisen työn, joka sisältää päivittäin uusia haasteita kehittyä osana isoa organisaatiota. Lisäksi tarjoamme hyvän perehdytyksen tehtävään ja käytössäsi on jaksamista ja hyvinvointiasi tukevia etuja esim.: ePassi, työmatkaetu, henkilökunnan hyvinvointikortti ja työterveyshuolto.

Työaika: 38,25 t/vko
Palkka: 2306,30e/kk
Tehtävän täytössä voidaan sopia koeaika.

Tehtävään valitun on esitettävä rikostaustaote (lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukainen) 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista (ei saa olla 6 kuukautta vanhempi).

Haastatteluja tehdään jo hakuaikana.

Palkkaus:Kiinteä palkka, 2306,30e/kk
Työ alkaa:05.08.2024
Työn kesto:6 – 12 kk, Sopimuksen mukaan
Työaika:kokoaikatyö
Hakemus:Marika Pitkänen, Varhaiskasvatusyksikön johtaja 044 718 5800, marika.pitkanen@kuopio.fi
Minna Janhonen, Varhaiskasvatusyksikön apulaisjohtaja 044 718 5959, minna.janhonen@kuopio.fi
Yhteystiedot:Virtanen, Jenni, kuopiorekry@kuopio.fi
Lähde: TE-palvelut

Osaamisalue: