HUS

Osastonlääkäri Kuntoutus

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 22.04.2024, 0:00
  • Haku päättyy 20.05.2024, 23:59
  • 20.05.2024, 23:59

Osastonlääkäri Kuntoutus

Osastonlääkäri Kuntoutus, HUS, Helsinki

Haemme HUS Helsingin yliopistolliseen sairaalaan Sisätaudit ja kuntoutuksen Kuntoutuslinjan Selkäydinvammakeskukseen osastonlääkäriä vakituiseen virkasuhteeseen 3.6.2024 alkaen.

            HUS Sisätaudit ja kuntoutus tulosyksikön kuntoutuslinjaan kuuluvat Fysiatrian klinikka, Selkäydinvammakeskus, Pitkittyneiden oireiden kuntoutuspoliklinikka. Kuntoutuslinjasta annetaan myös fysio- ja toimintaterapiapalveluja HUSin eri toimialoille. Kuntoutuslinja tekee yhteistyötä HUSin Apuvälinekeskuksen ja useiden HUSin erikoisalojen kanssa niin potilaiden diagnostiikassa, hoidossa kuin kuntoutuksen suunnittelussa.

            Selkäydinvammakeskus toimii selkäydinvammaisten terveydentilaa, hoitoa ja kuntoutusta koordinoivana yksikkönä selkäydinvaurion aiheuttamisissa jälkioireissa. Selkäydinvammakeskuksen muodostaa Selkäydinvammapoliklinikka ja Vaativan kuntoutuksen vuodeosasto. Selkäydinvammakeskusalueen muodostava HUS ja HUS Etelä-Suomen yhteistyöalueen Hyvinvointialueet ja Helsinki. Vaativan kuntoutuksen vuodeosasto palvelee pääasiassa akuutin vaiheen jälkeistä selkäydinvammaisten kuntoutusta, mutta se voi toteuttaa myös muiden potilaiden moniammatillista kuntoutusta. Kuntoutujat tulevat suoraan vastuualueemme primaariyksiköistä, pääosin traumasairaalasta tai muun sairaanhoitoalueen vastaavasta yksiköistä jatkokuntoutukseen.

            Selkäydinvammakeskuksella on tärkeä tutkimus-, kehittämis- ja opetustehtävä. Yksikkö seuraa kansainvälistä selkäydinvaurioiden tutkimusta ja ottaa käyttöön näyttöön perustuvia Suomen terveydenhuoltojärjestelmään sopivia hoito- ja kuntoutusmuotoja. Yksikkö on verkostoitunut kansallisesti ja kansainvälisesti. Lisäksi yksiköllä on laaja koulutuksellinen tehtävä (lääkäri- ja erikoislääkärikoulutus, muu terveydenhuollon henkilöstön koulutus).

            Osastonlääkäri toimii Selkäydinvammakeskuksen vaativan Selkäydinvammapoliklinikalla ja vaativan kuntoutuksen vuodeosastolla Helsingissä. Jos virkaan valitaan fysiatri, hän osallistuu tarvittaessa myös fysiatrian poliklinikan potilastyöhön. Tehtävässä painotetaan kliinisen osaamisen lisäksi joustavuutta, yhteistyökykyä ja kehityshalukkuutta sekä opetusmyönteisyyttä, halua ja positiivista asennetta selkäydinvaurioiden tutkimustoimintaan. Valittavalta edellytetään kokemusta vuodeosastolla työskentelystä ja hyvää kykyä toimia osana monialaista asiantuntijatiimiä. Kokemus selkäydinvammojen hoidosta ja kuntoutuksesta sekä tutkimusansiot katsotaan eduksi.

            Hae meille hakuajan loppuun mennessä. HUSissa olet elämäntyössä!

            Tehtävän kelpoisuusehdot

            Erikoislääkärin pätevyys soveltuvalla erikoisalalla ja lisäksi laillistettu lääkäri tai lupa toimia lääkärin tehtävissä.

            Haettavana olevan viran kohdalla soveltuva erikoisala on fysiatria tai neurologia.

            Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

            Yhteystiedot

            Lisätietoja antaa linjajohtaja, ylilääkäri Jari Arokoski, puh. 050 428 7901

            HUS – vaikuttavinta hoitoa
            https://www.youtube.com/watch?v=mkACbcH9a7s

Palkkaus:LS
Työ alkaa:03.06.2024
Työn kesto:yli 12 kuukautta
Työaika:kokoaikatyö
Yhteystiedot:Katso tehtäväkuvaus/Se arbetsbeskrivning
Lähde: TE-palvelut

Osaamisalue: