Hyödyllisimmät Rekrytointi.com Osaajapankin ominaisuudet

Top 5 hyödyllisimmät Osaajapankin ominaisuudet tehokkaaseen suorahakuun

Ramona Westersund Rekrytointi, Suorahaku, Tuoteuutiset, Tuoteuutiset työnantajalle

Laura Osaajapankki on jo auttanut lukuisia rekrytoijia löytämään osaajia avoimiin tehtäviin. Suomen suurimassa osaajapankissa on jo yli 260 000 osaajaprofiilia. Osaajapankista löydät osaajia kaiken tasoisista tehtävistä aina ylilääkäristä hitsaajaan. Keräsimme tähän artikkeliin hyödyllisimmät Osaajapankin ominaisuudet, joiden avulla teet suorahakuja tehokkaasti.

Hyödyllisimmät Osaajapankin ominaisuudet suorahakuun, osaajavertailuun ja hakijoiden kontaktointiin

1. Monipuoliset hakukriteerit mahdollistavat täsmälliset haut

Osaajapankissa on jo yli 260 000 osaajaprofiilia ja kyseessä on siis varsin laaja ehdokastietokanta. Haettavasta osaamistasosta ja tehtävästä riippuen, voit tehdä hakuja hyvinkin laveilla hakukriteereillä, joilloin selailtavaksi tulee enemmän profiileja tai rajata hakua erittäinkin tarkasti erilaisilla kriteereillä, jolloin hakutulokseksi saat täsmällisen osaamisen tai koulutuksen omaavia ehdokkaita.

Osaajia on mahdollista hakea puhtaasti vapaasanahaulla, jossa voit hyödyntää palvelun OR-, AND- ja/tai NOT-hakukomentoja tai fraasihakua. Vapaasanahaku kohdistaa tekemäsi haun myös liitetiedostoihin, ellet rajaa niitä pois.  Hakua on mahdollista rajata myös esimerkiksi maakunnan, postitoimipaikan, tehtävänimikkeen tai vaikkapa kertyneen työkokemuksen perusteella. Katso lisää vinkkejä hakujen tekemiseen.

Haettu työ -osiossa on mahdollista tehdä vieläkin tarkempia rajauksia hakuun. Voit esimerkiksi hakea osaajia, jotka haluavat tehdä keikkatöitä ja uutuutena voit rajata hakusi kohdistumaan osaajiin, jotka ovat käytettävissä heti. Huomioithan kuitenkin, osion hakukriteerit eivät ole pakollisia kenttiä, joten kaikki osaajat eivät ole niihin välttämättä vastanneet. Näiden kriteereiden käyttäminen saattaa joissain tapauksissa rajata hakua liikaa, jolloin hakutulosten määrä jää pieneksi.

Rekrytointi.com Osaajapankin ominaisuudet: Monipuoliset hakukriteerit

Kuvankaappaus osaajahaun Haettu työ -osiosta

2. Avatut profiilit -näkymä helpottaa ehdokkaiden hallinnointia

Kun olet avannut profiilin, siirtyy se Osaajapankissa Avatut profiilit –näkymään. Pääset tarkastelemaan avaamiasi profiileita 6 kuukauden ajan. Olemme tuoneet Avatut profiilit -näkymään asiakkaidemme toiveiden myötä useita parannuksia, joiden avulla löydät etsimäsi profiilin helposti:

  • Voit etsiä osaajia esim. nimen tai tutkintonimikkeen perusteella
  • Voit tehdä näkymään päivämäärärajauksen (milloin profiili on avattu), jolloin näet avatut profiilit valittuna ajanjaksona
  • Voit viedä haluamasi osaajat osaajavertailuun suoraan Avatut profiilit -näkymästä (yksitellen tai kaikki)
  • Profiilin vieressä näkyy puhekupla-symboli, mikäli profiilia on kommentoitu 

Nämä uudistukset ovat hyödyllisiä ehdokkaiden hallinnoinnissa etenkin, jos olet avannut runsaasti profiileja.

Rekrytointi.com Osaajapankin ominaisuudet: Avatut profiilit -näkymä

Kuvankaappaus Osaajapankin Avatut profiilit -näkymästä

3. Osaajavertailu tuo läpinäkyvyyttä myös muille organisaatiosi rekrytoijille

Jos rekrytointiprosessissa on mukana useampia rekrytoijia ja/tai haluat vertailla osuvimpia osaajia, voit muodostaa avatuista profiileista omia suosikkilistoja eli siirtää valitut osaajat osaajavertailuun. Tällöin kaikki organisaatiosi jäsenet pääsevät katsomaan avattujen profiilien tiedot Tallennetut osaajavertailut -näkymästä ja vertailemaan osaajia ennen suorarekrytoinnissa etenemistä.

Tallennetut osaajavertailut

Kuvankaappaus osaajavertailun tallentamisesta

Voit viedä osaajia osaajavertailuun joko yksittäisen profiilin kohdalla tai Avatut profiilit -näkymästä. Osaajavertailussa näkyy oletusarvoisesti: nimi, syntymäaika, tutkintotaso, koulutus, työkokemus ja liitteet. Voit lisätä osaajavertailuun kuitenkin haluamasi lisäsarakkeet helposti, jolloin profiilien silmäily on helpompaa.

Osaajavertailunäkymän toiminnallisuuksien avulla jaat helposti lataamasi osaajavertailun muille organisaatiosi käyttäjille. Sinun on myös mahdollista lähettää sähköpostia osaajille suoraan osaajavertailun kautta. Voit lähettää sähköpostiviestin suoraan järjestelmästä joko yksittäiselle osaajalle tai kaikille valituille osaajille.

Rekrytointi.com Osaajapankin ominaisuudet: Osaajavertailu

Kuvankaappaus osaajavertailunäkymästä ja sen toiminnallisuuksista

4. Osaajaprofiilien kommentointi ja tähtiluokitus helpottaa tärkeiden huomioiden muistiinkirjaamista

Yksittäiseen osaajaprofiiliin on myös mahdollista lisätä kommentteja, havaintoja ja muistiinpanoja ehdokkaan profiilista sekä soveltumisesta täytettävään tehtävään. Kommentit näkyvät kaikille organisaatiosi käyttäjille, mutta eivät osaajalle. Kommentissa näkyy kommentin jättäjän nimi sekä aikaleima. Kommenttia on mahdollista muokata ja sen voi poistaa. Avatut profiilit- näkymässä näkyy puhekupla-symboli, mikäli profiilia on kommentoitu.

Voit tämän lisäksi antaa osaajaprofiileille tähtiluokituksen (1–5). Tähtiluokitus näkyy oman organisaatiosi käyttäjille ja siinä näkyy käyttäjien antama keskiarvo. Tähtiluokitus näkyy yksittäisen profiilin kohdalla. Kommentointi ja tähtiluokitus edellyttävät profiilin avaamista.

Rekrytointi.com Osaajapankin ominaisuudet: Profiilien kommentointi ja tähtiluokittelu

Kuvankaappaus osaajaprofiilin kommentointimahdollisuudesta ja tähtiluokittelusta

5. Helposti löydettävissä olevat osaajien yhteystiedot mahdollistavat nopean kontaktoinnin

Tämä ei ole varsinaisesti ominaisuus, mutta Osaajapankki on saanut kehuja siitä, että sieltä oikeasti löytyy osaajien yhteystiedot. Rekrytoijat haluavat usein soittaa saman tien sopivalle osaajalle ja puhelinnumero onkin näppärästi heti esillä osaajaprofiilin yläreunassa.

Esimerkiksi Arespartnersin Research Manager Tapio Palonen on törmännyt usein siihen, että juuri yhteystietoja on vaikea löytää. Näin ei ole kuitenkaan Osaajapankissa: ”Ehdokkaiden tiedot ovat Osaajapankissa pääosin kattavia. Esimerkiksi kontaktitiedot (puhelin ja email) ovat tärkeitä ehdokkaan tavoittamisen kannalta. Näitä ei aina löydä helposti.” Lue lisää Arespartnersin kokemuksia.

Toinen kehuja saanut ”ominaisuus” on se, että Osaajapankkiin profiilinsa jättäneet osaajat ovat erittäin motivoituneita löytämään uuden työpaikan.

Tästä esimerkkinä Wirestaff Oy:n Antti Naskalin kokemukset:Myös Osaajapankki on ollut meillä laajassa erittäin laajassa käytössä, ja sitä kautta löydämme jatkuvasti kuukausittain useamman hakijan, jotka saamme työllistettyä heille sopivaan työpaikkaan. Isona etuna on se, että Osaajapankkiin tietonsa jättävät hakijat ovat lähes poikkeuksetta erittäin motivoituneita löytämään uuden työpaikan.”

Löydä sinäkin organisaatiosi seuraavat tähtipelaajat Laura Osaajapankista osaajat odottavat yhteydenottoasi!

Helposti löydettävissä olevat osaajien yhteystiedot

Osaajapankin profiileista löytyy tarvittavat yhteystiedot

Haluatko kuulla lisää?

Nämä Osaajapankin ominaisuudet ovat yksiä lukuisista rekrytoijan työtä helpottavista suorahaun työkaluista, joita palvelumme tarjoaa. Osaajapankkia kehitetään myös jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden mukaisesti, sillä haluamme tehdä asiakkaidemme rekrytoinneista sujuvampia ja edesauttaa heidän onnistumistaan rekrytoinneissa.

Jos haluat kuulla lisää palvelustamme tai sinulla on kehitystoiveita palvelullemme, ole rohkeasti yhteydessä:  info@laura.fi | +358 44 7700 560.

 

Ota yhteyttä

 

Hyödynnä Osaajapankin ominaisuudet tilaamalla käyttöoikeus verkkokaupastamme

Tilaamalla käyttöoikeuden Osaajapankkiin, saat oikeuden tehdä hakuja koko osaajamäärän laajuudelta ja avata profiileja valitun palvelutason sisältämän määrän. Selattavat profiilit ovat anonymisoituja, ja palvelutaso määrittyy kuukaudessa avattavien profiilien määrän perusteella.

 

Tilaa Osaajapankki