Osaajien etsiminen oman hakijakannan ulkopuolelta on yhä yleisempää

Osaajien etsiminen oman hakijakannan ulkopuolelta onnistuu sekin Laura Rekrytointijärjestelmän kautta

Ramona Westersund Rekrytointi, Suorahaku, Tuoteuutiset, Tuoteuutiset työnantajalle

Rekrytoinnin tärkein tehtävä on taata oikeiden ihmisten löytäminen oikeisiin tehtäviin. Onnistuneeseen rekrytointiin tarvitaan tehokas ja ammattimainen rekrytointiprosessi, työnantajakuvan markkinointia, huolellisesti laadittu työpaikkailmoitus, tarkoituksenmukainen hakemuslomake sekä oikea-aikaista hakijaviestintää. Tarkasti suunniteltu rekrytointiprosessi ei kuitenkaan aina takaa oikean osaajan löytymistä ja silloin osaajien etsiminen oman hakijakannan ulkopuolelta voi olla paikallaan.

Miksi osaajien etsiminen oman hakijakannan ulkopuolelta kannattaa?

Oikean osaamisen tavoittaminen on yhä yleisempi ongelma yrityksille. Massasta erottuminen on haastavampaa, ja tietyillä aloilla sopivia osaajia ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi. Osaajapula ja kohtaanto-ongelma ovat todellisuutta monilla toimialoilla. Tämä voi olla myös yritysten kasvun esteenä.

Asetelma ajaa yrityksiä siihen tilanteeseen, että pelkkään omaan hakijakantaan ei voi enää nojata. Maailmalla yleisempi malli isommista talent pooleista on rantautunut Suomeenkin, ja yhä useampi yritys etsii osaajia myös ulkoisista lähteistä. Usein ulkoisiin kanaviin tartutaan kuitenkin vasta, kun sopivaa kandidaattia ei meinaa löytyä. Mitäpä jos ulkoinen osaajapankki otettaisiin vakituiseksi osaksi rekrytointia?

Seuraamalla ulkoisia osaajapankkeja vakiinnutetulla rytmillä yritys pystyy löytämään potentiaalisia ehdokkaita tehtävään jopa ennen haun julkaisua. Samalla oman rekrytointiprosessin alkaessa voi ottaa yhteyttä potentiaalisiin osaajiin ja rohkaista heitä hakemaan tehtävää. Tällöin yritys voi siis kartuttaa omaa kandidaattivalikoimaa ja vertailla oman haun kautta löydettyjä ehdokkaita ulkoisista kanavista löydettyihin. Tämä voi antaa yritykselle myös vinkkejä siihen, mitä työpaikkailmoitukseen kannattaisi ehkä jatkossa kirjoittaa tai missä yrityksen tulisi näkyä, jotta oikeanlaiset osaajat todennäköisesti päätyisivät hakemaan yrityksen avoimiin tehtäviin. Rekrytointien laajentaminen oman hakijakannan ulkopuolelle vahvistaa ja tehostaa rekrytointiprosessia siis myös pitkässä juoksussa.

Osaajapankkiin pääsee helposti suoraan Laura Rekrytointijärjestelmän kautta

Meidän ratkaisumme osaajien etsimiseen oman hakijakannan ulkopuolelta on Laura Osaajapankki. Osaajapankki on kasvanut jo lähes 160 000 osaajan suuruiseksi ja uusia profiileja tulee lähes tuhat viikoittain. Osaajapankki onkin Suomen nopeimmin kasvava osaajapankki.

Sen lisäksi, että Laura Rekrytointijärjestelmän asiakkaillamme on jo ennestään käytössä parhaat työkalut, joilla he saavat rekrytointeihin ylivertaisen osumatarkkuuden, voivat he nyt laajentaa rekrytointinsa helposti myös Osaajapankkiin ja löytää uutta potentiaalia avoimiin hakuihin.

Laura Rekrytointijärjestelmään on tuotu kesäkuussa 2021 entistä helpompi siirtymä Osaajapankkiin, jonka kautta asiakkaamme voivat löytää osaajia heillä avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaikki asiakkaamme pääsevät hakemaan ja selaamaan Osaajapankissa olevia profiileja anonymisoituna ja he voivat helposti hankkia avauskertoja tutustuakseen tarkemmin tiettyihin profiileihin sekä halutessaan ottamaan yhteyttä osaajaan.

Laura Rekrytointijärjestelmä on rekrytoijan paras työkaveri ja auttaa löytämään osaajia nyt myös oman ”kuplan” ulkopuolelta!