Laura Rekrytointijärjestelmä on rekrytoijan paras työkaveri

Ramona Westersund Hakijaviestintä, Rekrytointi, Rekrytointiprosessi, Työnantajakuva

Rekrytointijärjestelmän valinnassa ja käytössä painotetaan erilaisia seikkoja. Otanko hakemukset vastaan sittenkin sähköpostilla? Onko HR järjestelmän rekrytointiosa riittävä? Onko halvin hinta myös paras valinta? Rajat tulevat helposti vastaan, kun työkalulta edellyttää enemmän mm. tietosuojan, työnantajakuvan, hakijaviestinnän, monikanavaisuuden, laajennettavuuden ja kotimaisuuden suhteen.

Laura on rekrytoijan työtä keventävä kotimainen tietoturvallinen rekrytointijärjestelmä, joka taipuu niin isojen kuin pientenkin organisaatioiden tarpeisiin. Laura Rekrytointijärjestelmä integroituu yrityksen HR-ympäristöön, ja sen avulla rekrytoinnit hoituvat helposti alun suunnittelusta työntekijän valintaan asti ilman turhia paperinpyörityksiä tai sähköpostien lähetyksiä. Lauran avulla on vaivatonta suunnitella ja toteuttaa myös hakuprosessia edeltävät toimenpiteet kuten rekrytointilupa.

Laura Rekrytointijärjestelmä huolehtii yhteydenpidosta

Työnantajakuva pysyy hyvänä, sillä Laura Rekrytointijärjestelmä huolehtii myös hakijakommunikoinnista ja työnhakija saa näin tiedon hakuprosessin eri vaiheista. Viestejä voidaan lähettää hakijoille automaattisesti, mutta myös henkilökohtainen yhteydenpito järjestelmän kautta on mahdollista.

Rekrytointimarkkinointi ja osaajien tavoittaminen ovat avaintekijöitä rekrytoinneissa. LAURA Rekrytointi Oy tarjoaa rekrytointijärjestelmän lisäksi Laura.fi-ilmoituskanavaa sekä Laura Osaajapankkia, jossa on jo lähes 100 000 osaajaprofiilia rekrytointeja helpottamaan. Työnhakijat voivat lisäksi hyödyntää Osaajapankkiin tallentamaansa profiilia hakiessaan työpaikkaa Laura Rekrytointijärjestelmää käyttävään yritykseen, selvittää tuotepäällikkö Marko Sirén.

Brändi näkyviin ilmoituksissa

Houkuttelevat rekrytointi-ilmoitukset ja tarkoituksenmukaiset työnhakulomakkeet muodostavat hakijalle positiivisen ensivaikutelman.

Rekrytointi-ilmoitukset saavat automaattisesti yrityksen visuaalisen ilmeen, ja niihin voidaan liittää myös kuvia ja videoita. Valmiit ilmoitukset integroituvat saumattomasti yrityksen omille sivuille sekä yleisimmille työnhakusivuostoille ja sosiaaliseen mediaan, kertoo Sirén.

Hopeasijallekin jääneet hakijat kannattaa huomioida

Järjestelmän kattavat hakusuodattimet auttavat löytämään osaajat suurestakin massasta.

Myös hopeasijalle jääneet hakijat kannattaa hyödyntää, kun vastaava tehtävä tulee uudelleen hakuun. Näin Laura Rekrytointijärjestelmä toimii myös Talent Pool -työkaluna, sanoo Sirén.

Laura Rekrytointijärjestelmä on kotimainen, tietoturvallinen rekrytointijärjestelmä, jonka kautta otettiin viime vuonna vastaan 383 700 hakemusta ja hoidettiin 29 900 rekrytointia.

Tämä artikkeli toteutettiin yhteistyössä Editor Helsingin kanssa ja se julkaistiin alunperin lauantaina 21.3.2020 Helsingin Sanomien välissä Business Class -teemanumerossa. Artikkelin on kirjoittanut Maija-Liisa Saksa.