kotimaisuus

Kotimaisuus ja vastuullisuus rekrytointijärjestelmän vahvuuksina

Marko Siren Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Rekrytoinnin globaali pelikenttä tarjoaa mahdollisuuksia ja valinnanvaraa rekrytoinnissa käytettäviin työkaluihin. Samalla kun pelikenttä on globaali, myös kotimaisuus ja vastuullisuus korostuvat entisestään – myös työnantajakuvan luonnissa. Suomenkielinen asiakaspalvelu, tuotekehitys, paikalliset käytännöt ja erityispiirteet, tietoturva ja tietosuoja sekä Suomessa tehdyn työn tukeminen ovat asioita, joille kannattaa antaa painoarvoa niin rekrytointityökalua kuin muitakin palveluja käytettäessä.

Arvostatko suomenkielistä asiakaspalvelua?

Moni globaali palvelu tarjoaa suomenkielisen käyttöliittymän eli sen, että palvelun painikkeet ja tekstit näkyvät suomenkielisinä. Näytöllä näkyvien painikkeiden ja tekstien käännökset eivät kuitenkaan aina takaa suomenkielistä asiakaspalvelua.

Laura Rekrytointijärjestelmän kotimaisuus tarjoaa vahvuuden myös asiakaspalveluun. Asiakastuki palvelee suomeksi, ja sähköpostin ja puhelimen lisäksi tukipalvelu järjestyy tarvittaessa myös etätapaamisena. Onhan aina mukavampi saada kasvot sille, kuka langan toisessa päässä on!

Haluatko päästä vaikuttamaan palvelun kehitykseen?

Valtaosa nykyajan palveluista on saatavissa pilvipalveluina, joita voi mukauttaa ottamalla käyttöön tarpeelliset moduulit ja lisäpalvelut. Laura rekrytointijärjestelmä toimii tällä periaatteella. Kotimaisuudesta ja paikallisuudesta muodostuu myös ylivertainen etu, kun pääset esittämään toiveesi suoraan tuotekehitykselle ilman useita väliportaita!

Onko sinulle tärkeää, että palvelussa ymmärretään paikalliset käytännöt ja erityispiirteet?

Rekrytoinnin pelikentässä on paljon myös paikallisia eroja. Esimerkiksi työvoimapula tietyissä tehtävissä sekä työnantajien ja osaajien kohtaanto-ongelma voivat olla hyvin erilaisia eri maissa etenkin, kun kotimaassakin näissä on paikallisia eroja. Lainsäädäntö ja rekrytointikanavat ja -käytännöt ovat erilaisia eri maissa. Laura Rekrytointijärjestelmä ei ole pelkästään rekrytointityökalu vaan myös palvelu, jossa halutaan huomioida vahvasti paikalliset käytännöt ja erityispiirteet.

Onko rekrytointijärjestelmän tietosuoja ja tietoturva sinulle tärkeitä asioita?

Tietosuoja-asetus eli GDPR on jo arkipäivää pilvipalveluissa, joita tarjotaan tai tuotetaan EU:ssa. Lakien ja asetusten noudattaminen on itsestäänselvyys ja tärkeää. Kotimaisuus tarjoaa työnantajille kättä pidempää, kun rekrytointijärjestelmän data ja tuotekehitys ovat kokonaan Suomessa.

Haluatko tukea Suomessa tehtyä työtä?

Kun käytät Suomessa tuotettuja palveluita, tuet samalla Suomessa tehtyä työtä. Tämän voi ajatella myös niin, että kun tuet kotimaista taloutta, se tukee myös organisaatiosi taloutta. Lopussa kiitos seisoo, kuten vanha sanonta menee. Laura Rekrytointijärjestelmä tuotetaan Suomessa eli sen tuotekehitys tapahtuu ja data sijaitsee Suomessa. Tällä tavoin myös Laura tukee kotimaista työtä. Palvelulle on myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippu-tunnus jo vuonna 2010.