haastatteluaikakalenteri

Helpota yhteisen haastatteluajan löytämistä haastatteluaikakalenterin avulla

Marko Siren Hakijakokemus, Hakijaviestintä, Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Haastatteluaikakalenteri helpottaa yhteisen haastatteluajan löytämistä rekrytoinnin haastatteluvaiheessa. Laura Rekrytointijärjestelmän avulla haastattelukutsun lähetys ja haastatteluajan sopiminen onnistuvat helpon ajanvaraussivun kautta. Mutta miksi haastatteluaikakalenteri on niin tärkeä toiminnallisuus? Miksi ajanvarauksen helpottaminen on tärkeää?

Hakuaika on päättynyt parissa rekrytoinnissasi ja haluat haastatella kymmenen potentiaalista hakijaa. Laitat voimistelutrikoot päälle, koska edessä on jumppa: sopivien haastatteluaikojen löytäminen voi nimittäin olla aikamoista jumppaa kalenterien välillä.

Laura Rekrytointijärjestelmä helpottaa haastatteluajan sopimista

Voit ottaa myös iisisti ja antaa Laura Rekrytointijärjestelmän hoitaa kalenterijumpan puolestasi. Haastatteluaikakalenterin avulla yhteisen ajan löytäminen onnistuu ripeästi helpon ajanvarauksen kautta. Seuraavassa muutama vinkki haastattelujen aikataulutukseen.

Aikatauluta haastattelut: Merkkaa kalenteriisi etukäteen aikavälit, jotka suunnittelet käyttäväsi haastatteluihin. Merkkaamalla suunnitellut haastatteluajat hyvissä ajoin varmistat, että kalenteri ei ehdi täyttyä muista ajanvarauksista.

Lähetä haastattelukutsut: Valitse haastatteluun kutsuttavat hakijat ja lähetä haastattelukutsut. Voit hyödyntää myös automaattisia statusviestejä ja lähettää haastattelukutsun automaattisesti samalla, kun siirrät hakijan haastatteluvaiheeseen. Haastatteluaikakalenterin liität viestiin yhdellä napsautuksella. Tallentamalla kalenterilinkin valmiiksi viestipohjaan haastatteluaikakalenteria ei tarvitse edes liittää viestiin erikseen. Voit siis muotoilla sellaisen haastattelukutsun kuin haluat.

Persoonallista otetta saat hakijaviestintään, jos soitat haastateltavalle hakijalle etukäteen, esität haastattelukutsun puhelimitse ja kerrot lähettäväsi kohta kalenterilinkin, josta voi varata sopivan ajan. Näin kalenteria ei tarvitse alkaa kaivaa saman tien puhelun aikana, mikä voi olla välillä hankalaa.

Ota iisisti: Kun haastattelukutsut on lähetetty, hakijat pääsevät varaamaan itselleen sopivat ajat sähköpostiin tulleen kalenterilinkin avulla. Henkilökohtaisen ja tietoturvallisen kalenterilinkin avulla sopivan ajan pääsee varaamaan tarvitsematta muistaa tunnusta ja salasanaa. Tämä on tärkeää, sillä hakija ei hakija ei välttämättä ole haastattelukutsun saatuaan samalla päätelaitteellaan, jolla lähetti hakemuksen ja jonka selaimeen kirjautumistiedot ovat ehkä tallennettu.

Haastattele: Varatut ajat ilmestyvät kalenteriisi näkyviin sitä mukaa kun hakijat varaavat niitä itselleen. Aikoja pääsee tarkastelemaan viikko-, kuukausi- ja listanäkymässä. Valitsemalla listanäkymän ja suodattamalla siihen varatut ajat näet haastatteluun tulevat hakijat aikajärjestyksessä. Kalenterimerkinnästä pääsee suoraan hakijan hakemukseen, johon voi tehdä myös haastattelumuistiinpanot. Kätevää, eikö vain?

Haastatteluaikakalenteri
Haastatteluaikakalenterin ajanvarauksen vaiheet

Kenelle sähköinen haastatteluaikakalenteri sopii?

Milloin haastatteluaikakalenteri kannattaa sitten ottaa rekrytoinnin työkalupakkiin? Minkälaisille työnantajille se on tarkoitettu? Haastatteluaikakalenteri on luonnollisesti vahvimmillaan silloin, kun rekrytointien määrä on suuri tai kun haastatteluita hoidetaan keskitetysti esimerkiksi rekrytointi- tai HR-tiimin johdolla. Haastatteluaikakalenteri palvelee toki myös silloinkin, kun rekrytointeja on vähän, sillä sen avulla rekrytointiprosessiin ja hakijaviestintään saa tasalaatuisuutta. Kyse ei nimittäin ole pelkästään määrästä vaan oman työn helpottamisesta ja hakijakokemuksesta.

Haastatteluaikakalenteri on tarkoitettu jokaiselle rekrytoijalle ja haastattelijalle. Työkalun käyttö on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi riippumatta, käytetäänkö sitä usein vai harvoin. Selkeä haastatteluaikakalenteri, helppo ajanvaraus ja saumaton osa hakijaviestintää – tästä reseptistä on Laura Rekrytointijärjestelmän haastatteluaikakalenteri rakennettu.

Katso webinaaritallenteemme: Mutkattomat ajanvaraukset rekrytoinneissa