rekrytointijärjestelmä osaksi HR:n työkalupakkia

5 vinkkiä, miten rekrytointijärjestelmä liitetään osaksi HR:n työkalupakkia

Marko Siren Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Laskutus, kirjanpito, työaikakirjaukset, analytiikkatyökalut + sata muuta työkalua. Kuulostaako tutulta? Monen yrityksen arki pyörii useiden sähköisten työkalujen avulla. Vanhan sanonnan mukaan henkilöstö on kuitenkin yrityksen tärkein voimavara, ja siksi rekrytointijärjestelmää voidaan pitää yhtenä tärkeimmistä työkaluista. Kokosimme viisi vinkkiä, miten rekrytointijärjestelmä liitetään saumattomaksi osaksi HR:n työkalupakkia.

1. Helpota rekrytointijärjestelmään pääsyä kertakirjautumisella

On tärkeää, että rekrytointijärjestelmään pääsee helposti riippumatta, käyttääkö työkalua päivittäin vai muutaman kerran vuodessa. Kenellepä ei kelpaisi, että samalla kirjautumisella pääsee moneen työkaluun kuten työasemalle, intraan, sähköpostiin… ja Laura Rekrytointijärjestelmään!

Sen lisäksi, että kertakirjautuminen tarjoaa helpon, nopean ja tietoturvallisen pääsyn rekrytointijärjestelmään, se vähentää myös pääkäyttäjän työtä: käyttäjätilejä ei tarvitse tehdä jokaiselle palvelun käyttäjälle manuaalisesti. Näin aikaa säästyy olennaiseen eli rekrytointeihin ja niiden johtamiseen. 

2. Tee rekrytointijärjestelmästä ja HR-järjestelmästä ahkera työpari

Henkilöstö- ja työsuhdetietojen hallintaan käytetään usein erillistä HR-järjestelmää, johon tallennetaan mm. työntekijöiden perustiedot, palkkatiedot, lomat, koulutukset, osaamiset ja pätevyydet. HR-järjestelmän vahvuudet näkyvätkin usein nykyisen henkilöstötiedon ja työsuhteiden hallinnassa. Rekrytointijärjestelmän vahvuuksia ovat puolestaan mm. rekrytointiprosessin sujuva hallinta, rekrytointi-ilmoitusten helppo julkaisu, hyvä hakijakokemus, mutkaton työnhaku sekä erottuva ja näyttävä työnantajakuva. Laura Rekrytointijärjestelmässä onnistuu toki myös työkierto

Onnistuneen rekrytoinnin kruunaa integraatio, jolla viet valitun hakijan tiedot HR-järjestelmään. Integraatiosta on eniten hyötyä silloin, kun rekrytointien volyymi on verrattain suuri, koska sen avulla valitut työnhakijat saa siirrettyä rekrytointijärjestelmästä HR-järjestelmään ilman manuaalista tietojen kopiointia.

3. Julkaise rekrytointi-ilmoitukset helposti kotisivuille ja työnhakusivustoille

Näyttäviä rekrytointi-ilmoituksia kelpaa jakaa monikanavaisesti ja kohdistetusti, jotta ne tavoittavat parhaat potentiaaliset osaajat. Rekrytointi-ilmoitusten jakelukanavat kuuluvat HR:n, viestinnän ja markkinoinnin työkalupakkiin. Saumattoman suorajulkaisun avulla ilmoitukset saa julkaistua Laura Rekrytointijärjestelmästä Laura.fi:hin sekä moneen muuhun työnhakupalveluun, jolloin ilmoituksia ei tarvitse kopioida manuaalisesti useaan eri kanavaan.

4. Liitä oma kävijäseuranta rekrytointijärjestelmään

Moni organisaatio seuraa verkkosivujensa kävijäliikennettä erilaisilla seurantatyökaluilla, joista käytetyimpiä ovat esimerkiksi Google Analytics ja Tag Manager -analytiikkatyökalut. Oman kävijäseurannan voi liittää myös Laura Rekrytointijärjestelmään. Seurannasta voi tällöin tutkia mm. minkä linkkien kautta ilmoitukset ovat saaneet parhaiten klikkauksia sekä konversioita. Tästä mahdollisuudesta ja Laura Rekrytointijärjestelmän muutenkin kattavasta raportoinnista kannattaa vinkata myös markkinointia ja viestintää, joiden työnkuvaan erilaisten analytiikkatyökalujen hallinnointi yleensä kuuluu.

5. Käytä videohaastattelua osana rekrytointia

Videohaastattelu kuuluu nykypäivänä monen rekrytoijan työkalupakkiin. Videohaastattelun avulla potentiaalisiin hakijoihin pääsee tutustumaan esimerkiksi alkukarsinnan aikana ilman, että haastatteluihin tarvitsee varata tuntikausia aikaa jokaisen hakijan kanssa erikseen. Livehaastattelut voi sopia vasta vaikka niiden hakijoiden kanssa, jotka osoittavat osaamisensa ja asenteensa videohaastattelussa. 

Laura Rekrytointijärjestelmässä on saumaton integraatio RecRight-videohaastatteluihin. RecRight-integraation avulla videohaastattelujen käyttö osana rekrytointia on helppoa:

  • Lisää videohaastattelu rekrytointiin
  • Lähetä videohaastattelukutsut haluamillesi hakijoille
  • Katso haastatteluvideot suoraan hakemuksista
  • Valitse, ketä hakijat pääsevät jatkoon videohaastattelun perusteella