Rekrytointijärjestelmän rajapinta

5 upeaa tapaa hyödyntää rekrytointijärjestelmän rajapintaa

Marko Siren Rekrytointi, Rekrytointiprosessi

Digirekrytoinnin ekosysteemi rakentuu monesta osasta, jotka integroimalla laajalle levittäytyneen rekrytointiverkon hallinta onnistuu yhdestä paikasta. API-rajapinta tarjoaa integrointiin joustavuutta, mutta mitä kaikkea rekrytointijärjestelmän rajapinnalla voisikaan tehdä?

Rekrytointijärjestelmän lisäksi digirekrytoinnin ekosysteemiin kuuluu lukuisia organisaation sisäisiä ja ulkoisia työkaluja. Kotisivut, intranet, Business Intelligence -raportointityökalu, henkilöstöhallinnon järjestelmät, palkkajärjestelmä, kotisivujen rekrybotti ja mobiilisovellukset lienevät tutuimpia esimerkkejä.

Moderni ja joustava tapa integroida digirekrytoinnin ekosysteemin osia keskenään on hyödyntää niiden valmiita integraatioita sekä API-rajapintoja. API tarkoittaa ohjelmointirajapintaa, jonka välityksellä järjestelmät, sovellukset ja palvelut voivat keskustella keskenään. Kattava kahdensuuntainen rajapinta mahdollistaa tiedon lukemisen lisäksi sen, että tietoa voi myös tallentaa rekrytointijärjestelmään rajapinnan kautta.

Rajapintojen ympärillä leijailee usein sakea tekninen sumu luomassa jännittävää mystiikkaa. Mystisen sumun haihduttamiseksi seuraavaan listaukseen on koottu viisi upeaa tapaa hyödyntää rekrytointijärjestelmän rajapintaa.

1. Tallenna rekrybotin keräämät tiedot rekrytointijärjestelmään

Onko organisaatiosi kotisivuilla rekrybotti, joka kerää avoimista tehtävistä kiinnostuneiden hakijoiden tietoja? Kokeile integroida rekrybotti ja rekrytointijärjestelmä keskenään, jolloin rekrybotti saa tallennettua keräämänsä tiedot suoraan rekrytointijärjestelmään!

2. Lisää hakijat rekrytointijärjestelmään ulkoisesta lähteestä

Sijaitseeko osa hakijatiedoista muualla kuin rekrytointijärjestelmässä? Käytetäänkö joissain yhteyksissä esimerkiksi erillistä lomaketta, jolla avoimista paikoista kiinnostuneet voivat jättää tietonsa? Tutki, saisiko ulkopuolisen lähteen integroitua rekrytointijärjestelmään, jolloin tiedot potentiaalisista ehdokkaista olisivat rekrytoijien käytettävissä ilman manuaalista tiedonsiirtoa!

3. Hae työnhakijoiden tiedot henkilöstöhallinnon järjestelmiin

Eikö käyttämääsi henkilöstöhallinnon tietojärjestelmään ole valmista suoraa integraatiota? Kysy järjestelmäntoimittajalta, kykeneekö järjestelmä hakemaan tarvitsemasi tiedot suoraan rekrytointijärjestelmän rajapinnan kautta, jolloin tietoja ei tarvitse siirtää manuaalisesti.

4. Integroi julkaistut työpaikat mobiilisovellukseen

Tarjoaako organisaatiosi ladattavan mobiilisovelluksen? Mitä jos avoimia työpaikkoja voisikin markkinoida sovelluksen käyttäjille suoraan sovelluksessa? Tämän päivän asiakashan voi hyvinkin olla huomisen työntekijä! Avoimet työpaikat voi integroida sovellukseen linkillä, valmiilla ilmoitussyötteellä tai vaikkapa API-rajapinnan avulla.

5. Hyödynnä rekrytointijärjestelmän dataa Business Intelligence -raportointiin

Oletko pohtinut, miten rekrytointijärjestelmän tietoja voisi hyödyntää rekrytointien ohella laajemmin henkilöstöhallinnon ja liiketoiminnan apuna? Yksi tapa datan hyödyntämiseen on analysoida sitä Business Intelligence -työkalussa API-rajapinnan välityksellä. Business Intelligence -työkalut ovat keskittyneet yleensä suurien datamäärien käsittelyyn, ja niiden avulla eri lähteistä kerättyä dataa voi yleensä yhdistellä ja tarkastella visuaalisten dashboardien avulla.

Oletko kiinnostunut Laura Rekrytointijärjestelmän API-rajapinnan hyödyntämisestä?

Ota yhteyttä oheisesta linkistä, niin keskustellaan integrointitarpeistanne tarkemmin. Jaamme mielellämme myös teknisen API-rajapintakuvauksemme, jonka avulla integroinnissa pääsee vauhtiin.

 

Haluatko kuulla lisää Lauran rajapinnasta?