Metsähallitus

Luonnonsuojelun erityisasiantuntija, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

  • Sijainti Pudasjärvi
  • Julkaistu 02.04.2024, 10:00
  • Suljettu 25.04.2024, 0:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Luonnonsuojelun erityisasiantuntija, Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Arvostamme monimuotoisuutta ja edistämme yhdenvertaisuutta työyhteisössämme sekä kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Meitä on lähes tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme!

Metsähallitus hoitaa sille säädetyt julkiset hallintotehtävät liiketoiminnasta eriytetyssä julkisia hallintotehtäviä (JHT) hoitavassa yksikössä (Luontopalvelut ja Eräpalvelut). Metsähallituksen julkisista hallintotehtävistä keskeisimpiä ovat valtion luonnonsuojelu-, erämaa- ja retkeilyalueiden hoito ja käytön ohjaus, mukaan lukien vesien ja merien suojelun sekä kulttuuriympäristön ja rakennusperinnön hoidon tehtävät, sekä eräpalvelut, joihin kuuluvat metsästys-, kalastus- ja maastoliikenneasiat sekä erävalvonta.

Haemme nyt Metsähallituksen Luontopalveluihin luonnonsuojelun erityisasiantuntijaa soiden toteutustiimiin vakituiseen työsuhteeseen Pohjois-Pohjanmaalle tai Kainuuseen, ensisijaisesti Pudasjärvelle tai Kuusamoon, mutta voimme keskustella muistakin Metsähallituksen toimipisteistä tällä alueella. Tehtävä alkaa 3.6.2024 tai sopimuksen mukaan.  

Luonnonsuojelun erityisasiantuntijana työhösi kuuluu Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun luonnonsuojelualueiden laaja-alaiset tehtävät painottuen elinympäristöjen hoidon suunnitteluun, toteutukseen sekä hoitoon liittyvään seurantaan. Pääasiallinen tehtäväsi koostuu soiden ennallistamisen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Tehtävän vaatimuksena on laaja-alainen osaaminen elinympäristöjen hoidon kokonaisuudesta aina suunnittelusta toteutukseen ja hoidon vaatimaan seurantaan. Työmaiden toteutus sisältää urakoitsijoiden ohjausta ja valvontaa sekä sopimushallintaa. Tehtävässä joudut hallitsemaan suojelualueen biotooppitietosisältöä sekä inventoimaan luontotyyppejä ja tekemään lajistoseurantoja. Paikkatietojärjestelmien hyvä hallinta on tehtävän keskeisiä edellytyksiä.  Erikoisasiantuntijana osallistut luonnonsuojelualueiden edunvalvontaan sekä sidosryhmäyhteistyön. Ymmärrät myös ilmastonmuutoksen ja ojituksien aiheuttamia muutoksia suo- ja vesiluontotyyppien tilaan sekä ennallistamisen vaikutuksia luontoarvojen turvaamiseksi.  

Teet tiivistä yhteistyötä tiimin kanssa ja työryhmien jäsenenä, joten tarvitset hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Viestintä on osa työtäsi ja neuvottelet säännöllisesti yksityisten maan- ja viranomaisten ja kansalaisten kanssa. Toisaalta teet osittain töitä maastossa, joten tarvitset myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja liikkumiseen maastossa. Sinulla on aktiivinen ja kehittymismyönteinen työote, ja osaat organisoida omat tehtäväsi sujuvasti aikataulujen mukaan myös vaihtuvissa olosuhteissa.  

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa luonnontieteiden alalta sekä suo- ja metsäekologian hallintaa.  Erityisasiantuntijalta odotetaan elinympäristöjen hoidon erityisesti soiden lajisto- ja luontotyyppituntemusta, käytännön työkokemusta luonnonhoidon ja ennallistamisen suunnittelusta, toteutuksesta sekä työmaiden ohjauksesta. Perusedellytyksenä ovat myös hyvät maastossa liikkumisen taidot, B-ajokortti, erinomainen suomen kielen taito, hyvät neuvottelu-, viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä itsenäinen ja järjestelmällinen työtapa. Työssä liikutaan etenkin Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla ja työmatkat saattavat sisältää yöpymistä.

Tehtävää täytettäessä eduksi luetaan ympäristöhallinnon Uljas-paikkatietojärjestelmien osaaminen, suohydrologian tuntemus, sekä muiden elinympäristöjen hoidon kokemus kuten esimerkiksi metsän polttaminen.  Eduksi luetaan hyvä englannin kielen taito, kokemus viestinnästä ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä kokemus lajistoseurannoista, jonkun lajiryhmän erityisosaaminen.   

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä luonnonsuojelualueiden parissa edistäen konkreettisesti luonnon monimuotoisuutta yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Metsähallitus tukee henkilöstön hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, terveydenhuoltoon ja vapaa-aikaan liittyvillä henkilöstöeduilla. Työskentelemme joustavasti monityöpaikkamallilla lähi- ja etätyön yhdistäen.  

Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaisesti tehtävän vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.  

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 24.4.2024 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat.   Aloitamme haastattelut jo hakuaikana, joten jätäthän hakemuksen hyvissä ajoin.

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.  Emme käsittele sähköpostitse jätettyjä hakemuksia.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävistä. Kysymyksiisi vastaavat tiimivastaava (ei viikolla 14) Suvi Haapalehto (puh. 040 8242943), suvi.haapalehto(at)metsa.fi ja tuoteomistaja Tanja Mustalahti (puh. 040 1834763), tanja.mustalahti(at)metsa.fi

Osaamisalue:

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi