Yleisradio Oy/Yle

Frontend-kehittäjä

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 23.04.2024, 0:00
  • Haku päättyy 07.05.2024, 23:59
  • 07.05.2024, 23:59

Frontend-kehittäjä

Frontend-kehittäjä, Yleisradio Oy/Yle, Tampere, vuorotteluvapaan sijaisuus, Helsinki

Haluaisitko kesälle hommia, joissa pääset palvelemaan miljoonia suomalaisia ja tuhansia Ylen toimittajia? Meillä saat mielenkiintoista hommaa kesälle ja opit uutta kokeneiden kehittäjiemme ohjauksessa. Sen lisäksi, että saat hyvän merkinnän cv:n, pääset virkistäytymään työkavereidesi kanssa ainakin yhteisillä aamupaloilla, aftereilla ja devausporukkamme kesäkinkereillä.

Työyhteisömme sijaitsevat Tampereen keskustassa Tulli Business Parkissa sekä Ylen pääkallopaikalla Pasilassa. Erityisesti perehdytys ja töiden aloitus vaativat säännöllistä läsnäoloa, joten toivomme sinulta valmiutta työskennellä jommallakummalla toimistolla alkuun ainakin kolmena päivänä viikossa.

Mitä on luvassa?

Luvassa on vuorotteluvapaan sijaisuus ajalle 27.5.-3.9.2024. Tsekkaa vuorotteluvapaan sijaisuuden vaatimukset seuraavasta kappaleesta.

Tulet osaksi muutaman hengen asiasanoituksen tiimiä, joka vastaa Ylen toimittajille suunnattujen sisäisten työkalujen kehittämisestä. Tiimimme kehittää myös Ylen sisältöjen asiasanoitukseen liittyviä järjestelmiä ja käyttöliittymiä. Työsi tuloksista nauttivat tuhannet Ylen toimittajat ja heidän kauttaan myös miljoonat palveluidemme käyttäjät – pääset siis tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää ja näkyvää duunia.

Kesän ajalle olemme suunnitelleet muutamaa helposti lähestyttävää ja selkeiksi kokonaisuuksiksi palasteltua projektia, joiden kautta pääset tekemisen makuun nopeasti kiinni. Pääset askartelemaan joko kuvanhallintatyökalumme tai infografiikkaa tarjoavan työkalun ylläpito- ja kehitystöiden parissa. Toisella on edessään muutto pilviympäristöön, joten jos kontittaminen kiinnostaa, pääset työskentelemään myös sen parissa.

Järjestelmät, joiden parissa tulet työskentelemään on rakennettu stackilla: JavaScript, TypeScript & PHP. Tiimissämme käytetään muissa yhteyksissä myös Clojurea ja Reactia.

Tukenasi ovat koko kesän ajan tiimimme kokeneet kehittäjät Tuukka ja Matias. Tiimissämme on avoin ja hyvä henki, joten kaikesta uskaltaa kysyä ja apua on aina tarjolla. Pasilassa pääset tutustumaan laajemmin lähes satapäiseen devaajayhteisöömme ja Tampereella sinua puolestaan odottaa tiiviimpi, mutta sitäkin helposti lähestyttävämpi porukka. Yhtä kaikki, rekryseulamme on ollut kautta aikojen tiukka, joten mukavaa ja ystävällistä porukkaa löytyy molemmista lokaatioista.

Tällaista henkilöä etsimme:

Sinulta toivomme jonkinlaista kokemusta JavaScriptista ja TypeScriptista. Erityisen innoissamme olemme, jos olet työskennellyt näiden parissa esimerkiksi harjoittelun, kesätöiden tai omien harrasteprojektien parissa. Lisäksi toivomme, että olet kiinnostunut käyttäjälähtöisestä kehittämisestä ja saavutettavuudesta. Plussapisteitä ropisee PHP:n ja Dockerin tuntemuksesta. Helpoiten pääset hommiin kiinni, jos olet itseohjautuva ja rohkenet pyytää apua tarvittaessa. Työskentelemme tällä hetkellä suomeksi.

Lisäksi sinun tulisi täyttää vuorotteluvapaan sijaisuuden ehdot:

Olet työtön työnhakija TE-toimistossa

Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana.

Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:

Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.

Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut alle vuosi.

Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.

Miksi meille?

Yle on ainutlaatuinen talo, jolla on ainutlaatuinen tehtävä. Julkisen palvelun toimijana tekemistämme eivät ohjaa raha tai muut kaupalliset intressit, vaan maan parhaan mediapalvelun tuottaminen jokaiselle taustaan, äidinkieleen ja lompakon paksuuteen katsomatta. Koska työmme jälki on usein priimaa, julkaisemme sitä myös open-sourcena, jota voit käydä tutkailemassa githubistamme.

Ylen koodipohjainen infra on viety pitkälle ja timanttinen OPS-tiimimme huolehtii siitä, ettei aikamme kulu infran ja työkalujen kanssa tappelemiseen. Muutoinkin Ylellä vallitsee hyvä ja pitkälle viety devauskulttuuri, jossa ei ole vaikeaa byrokratiaa. Sen sijaan toimimme parhaaksi näkemällämme tavalla ja päätämme itse muun muassa teknologiavalinnoista ja työskentelytavoistamme. Kulttuuriamme leimaa ihmisläheisyys ja Yle onkin joustava työpaikka, jossa ymmärretään, että elämääsi kuuluu muutakin kuin työ. Meillä et ole ainoastaan tahkomassa koodia, vaan pääset mukaan työyhteisömme rientoihin. Luvassa on ainakin yhteisiä aamupaloja, aftereita sekä muita aktiviteetteja änäriturnauksista padeliin.

Isojen käyttäjämäärien ansiosta olemme myös harvinaisen hyvä merkintä cv:ssä. Sen lisäksi, että saat mielenkiintoista hommaa kesälle, kartutat työkokemusta, jota myös muissa alan taloissa arvostetaan.

Lisää menostamme voit käydä lukemassa täältä: https://yle.dev/

Kiinnostuitko?

Jos kolahti ja täytät edellä kuvatut vuorotteluvapaan sijaisuuden ehdot, jätä meille cv:si ja vapaamuotoinen hakemuksesi 7.5. mennessä. Erityisen mielellämme tutustumme harraste- ja esimerkkiprojekteihisi esimerkiksi githubista. Lisätietoja tehtävästä ja Ylestä voi kysellä: rekry@yle.dev

Palkkaukseen eteneville henkilöille toteutetaan heidän suostumuksellaan turvallisuusselvityslain tarkoittama henkilöturvallisuusselvitys.

Palkkaus:Sopimuksen mukaan
Työkokemus:ei lainkaan – 1v
Työ alkaa:27.05.2024
Työn kesto:3 – 6 kk, 27.5.-3.9.2024
Työaika:kokoaikatyö
Yhteystiedot:Terhi Nikkilä, terhi.nikkila@yle.fi
Lähde: TE-palvelut

Osaamisalue: