Rekrytointilupa tekee rekrytointien valmistelusta järjestelmällistä

Marko Siren Ajankohtaista

Rekrytoinnin valmisteluun liittyy yleensä jonkinlainen rekrytointiluvan hakeminen ja rekrytoinnin hyväksyttäminen ylemmällä johdolla, etenkin suurissa organisaatioissa. Parhaimmillaan rekrytointiluvan hakeminen, käsittely ja hyväksymiskierto ovat vuoropuhelua, jossa rekrytoiva esimies ja johto luovat rekrytoinnille vankkoja perusteita.

Järjestelmällisyyden tarve rekrytointien valmistelussa korostuu erityisesti tiukkoina aikoina, jolloin rekrytointitarpeita priorisoidaan esim. muuttuvan kysynnän ja yhteiskunnallisten muutosten seurauksena. Tällöin rekrytointiluvan saamisen edellytyksenä voi olla esimerkiksi, että paikan täyttämisen mahdollisuus sisäisellä siirrolla tai uudelleensijoituksella sisäisen on tarkistettu ennen rekrytoinnin aloittamista.

Rekrytointiluvan hakemisen, käsittelyn ja hyväksymiskierron pystyy hoitamaan myös LAURA™-rekrytointijärjestelmän avulla. Rekrytointilupa perustuu sähköiseen lomakkeeseen ja siihen liitettyyn hyväksymiskiertoon.

Hyväksymiskierto onnistuu LAURA-rekrytointijärjestelmän avulla kaksiportaisesti, kolmiportaisesti, neliportaisesti… tarvittaessa vaikka kymmenportaisesti.

Esimerkki rekrytointiluvan 3-portaisesti hyväksymiskierrosta:

Esimerkki rekrytointiluvan 4-portaisesti hyväksymiskierrosta:

Haluatko sujuvoittaa rekrytointilupien hoitamista? Lähetä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella, niin keskustellaan lisää!