Työpaikkailmoitusten julkaisu ulkomaisiin hakukanaviin – suoraviivainen kansainvälinen rekrytointi

Työpaikkailmoitusten julkaisu ulkomaisiin hakukanaviin – suoraviivainen kansainvälinen rekrytointi

Marko Siren Kansainväliset osaajat, Rekrytointi

Vastaatko yrityksesi kansainvälisistä rekrytoinneista ja työpaikkailmoitusten julkaisusta ulkomaisiin hakukanaviin? Tai onko käynnissä haastava rekrytointi, jossa hakijoita tavoitellaan ulkomaita myöten? Nyt voit julkaista työpaikkailmoituksesi helposti useisiin ulkomaisiin hakukanaviin suoraan Laura Rekrytointijärjestelmästä ja tavoittaa hakijat ympäri maailman. Kansainvälinen rekrytointi Euroopasta, Aasiasta, Amerikasta ja Afrikasta onnistuu kädenkäänteessä. Katso ohje!  

Kansainvälinen rekrytointi tarjoaa työnantajille monenlaisia mahdollisuuksia. Työpaikkailmoituksen julkaisu eri maiden työnhakukanavissa tarjoaa näkyvyyttä, jonka avulla tavoittaa puolestaan laajemman hakijakohderyhmän. Lisäksi kansainvälinen rekrytointi on oiva mahdollisuus kasvattaa työyhteisön monimuotoisuutta

Laura Rekrytointijärjestelmässä työpaikkailmoitusten julkaisu eri maiden työnhakusivustoille onnistuu suoraviivaisesti. Helpolla ”rasti ruutuun” -valinnalla saat listan, josta voit poimia haluamasi maiden työnhakusivustot. Voit halutessasi valita myös useamman maan hakukanavan, joista haluat tavoittaa hakijoita.  

Mitä työpaikkailmoituksen julkaiseminen ulkomailla maksaa? 

Kun olet valinnut haluamasi työnhakusivustot ja tallentanut ilmoituksen, saat hinnan. Hinta vaihtelee eri maiden ja hakukanavien välillä, ja olemassa olevat ilmoittelusopimukset voivat vaikuttaa myös hintaan. Työpaikkailmoituksen julkaisijana sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä mitään hintalaskelmia, vaan LAURA Rekrytointi Oy:n asiantuntijat varmistavat työpaikkailmoituksen hinnan puolestasi. 

Tästä palvelusta ei aiheudu kustannuksia, sillä LAURA Rekrytointi Oy kuuluu kansainväliseen rekrytointiverkostoon, minkä ansiosta et maksa ilmoituksista lisähintaa. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun hankit työpaikkailmoituksille kansainvälistä näkyvyyttä etkä joudu varmistelemaan hintoja useasta eri paikasta.  

Mitä työpaikkailmoituksen julkaisu edellyttää työnantajalta? 

Työpaikkailmoituksen julkaiseminen eri maiden työnhakusivustoille on helppoa. Työnantajana sinun tarvitsee vain valita haluamasi maiden työnhakusivustot, tallentaa työpaikkailmoitus ja hyväksyä saamasi hinta. LAURA Rekrytointi Oy:n asiantuntijat hoitavat ilmoituksen julkaisusta aiheutuvan manuaalisen työn kokonaan puolestasi. Sinun ei siis tarvitse rekisteröityä useille eri sivustoille eikä tallentaa ilmoitusta niille manuaalisesti. 

Mitä on hyvä ottaa huomioon rekrytoidessasi ulkomailta? 

Rekrytoinnin onnistuminen on aina ensiarvoisen tärkeää riippumatta, rekrytoidaanko hakijoita kotimaasta vai myös ulkomailta. Hakijoiden tavoittaminen ulkomailta tuo lisää huomioitavia seikkoja.

Useissa maissa lainsäädäntö määrittelee, mitä rekrytointi-ilmoituksessa tulee olla, kuten palkka. On tärkeää myös tietää, millä kielellä rekrytointi-ilmoitus on syytä kirjoittaa ja mitä tietoja ilmoituksessa tulee kyseisessä maassa olla. Myös kuva- ja videoelementin käyttö vaihtelee maittain. Näistä ei tarvitse rekrytoijan heti alkuun kaikkea tietää, koska LAURA Rekrytointi Oy:n asiantuntija auttaa ilmoituksen yksityiskohdissa. 

Oleskelu- ja työlupaan liittyvät seikat tulevat todennäköisesti eteen etenkin, jos tavoitat hakijoita maista, joista saapuvilta henkilöiltä edellytetään voimassa olevaa oleskelu- ja työlupaa. Jotta rekrytointiin ei tulisi hidasteita, oleskelu- ja työlupaan liittyviin seikkoihin kannattaa perehtyä hyvissä ajoin ennen rekrytoinnin aloittamista. Kun pelisäännöt ovat selvillä, myös rekrytointiprosessi pääsee etenemään ripeästi ja suoraviivaisesti siinä vaiheessa, kun sopiva hakija on löytynyt. Hakijat saattavat tiedustella työlupiin liittyviä seikkoja myös hakuajan aikana. Hyvä työnantajakuva ja hakija kokemus syntyy myös siitä, kun hakija saa työnantajalta vastauksia kysymyksiin, jotka itseä mietityttävät. 

Muutto toiseen maahan on valtava muutos kenelle tahansa. Käytännön asioiden kuten asunnon löytämisen, sähkösopimuksen hankkimisen ym.  lisäksi muuttoon liittyy paljon virallisia velvollisuuksia. Työntekijän perehdytyspakettiin kannattaa lisätä esimerkiksi tarkistuslista ja vinkkejä, joiden avulla muutto töiden perässä sujuu mahdollisemman suoraviivaisesti. Koko perehdytyspakettia ei tarvitse onneksi rakentaa täysin tyhjästä, sillä tietoa on jo olemassa runsaasti eri portaaleissa. Ensiaskeleet voi ottaa esimerkiksi Suomi.fi -portaalin Töihin Suomeen-artikkelista, jonka englanninkielinen vastine löytyy Work in Finland -osiosta.   

Työkieli ja rekrytoinnin kieli kannattaa ottaa myös huomioon rekrytointivaiheessa. Rekrytointi ulkomailta tarkoittaa todennäköisesti sitä, että rekrytointi, perehdytys ja työnteko hoidetaan englanniksi tai jopa muulla kielellä. Laura Rekrytointijärjestelmää voi käyttää myös englanniksi. Englannin kielituen voi tarvittaessa aktivoida palvelun kautta, jos kieliversio ei ole vielä käytössä.  

Milloin kansainvälinen rekrytointi ei kannata?

Toisesta maasta tulevan työnhakijan erilaiset lähtökohdat voivat vaatia työnantajalta uusien käytäntöjen haltuunottoa rekrytoinnissa ja perehdytyksessä. Uuden työkielen käyttäminen voi olla myös näköpiirissä. Muutokset ja uudet käytännöt eivät suinkaan ole esteitä, vaan ne voidaan nähdä myös mahdollisuuksina tehdä työyhteisöstä monimuotoisempi ja palvella entistä laajempaa asiakaskuntaa.

Ennen kansainvälisen rekrytoinnin käynnistämistä kannattaakin rohkeasti punnita, millaiset valmiudet omalla organisaatiolla on palkata työkaveri, joka tulee muualta. 

Haluatko kuulla, miten Laura Rekrytointijärjestelmä palvelee kansainvälistä työpaikkailmoittelua ja rekrytointia? Ollaan yhteydessä!

 

Ota yhteyttä