Rekrytoinnin hakijalistat hyötykäyttöön LAURA™-palvelussa

Rekrytoinnin hakijalistat hyötykäyttöön LAURA™-palvelussa

Marko Siren Ajankohtaista

Lähes jokaiseen rekrytointiprosessiin sisältyy hakemusten käsittelyä. Karsintavaiheessa osa hakijoista putoaa pois ja osan kanssa jatketaan. Rekrytoinnin hakijalistat ovat luontevia hakemusten käsittelyyn, mutta sen lisäksi hakijalistoja voi hyödyntää LAURA™-palvelussa monella muullakin tavalla. 

Seuraavaan on koostettu viisi vinkkiä, miten rekrytoinnin hakijalistat otetaan hyötykäyttöön LAURA™-rekrytointijärjestelmässä.

1) Muodosta tehtävälistoja

Tiesitkö että voit käyttää hakijalistoja myös tehtävälistoina? Voit esimerkiksi jakaa saapuneet hakemukset useampaan ryhmään, muodostaa kustakin ryhmästä omat hakijalistansa ja jakaa listat rekrytointiin osallistuvien kesken. Näin voit varmistaa sujuvan yhteistyön, kun hakemusten käsittely on vastuutettu usealle henkilölle.

Voit hyödyntää hakijalistoja toki muissakin rekrytoinnin vaiheissa. Voit esimerkiksi jakaa haastatteluvastuut luomalla haastattelijoille omat rekrytoinnin hakijalistat: Pekan haastateltavat, Tepon haastateltavat, Sepon haastateltavat jne.

2) Lähetä kärkihakijat tiimisi arviointiin

Oletko jo hyödyntänyt hakijalistoja tiimisi osallistamisessa rekrytointiin? Voit lisätä hakijalistaan esimerkiksi kolme parasta hakijaa ja lähettää listan tiimillesi tutustumista ja arviointia varten. Näin voit antaa tiimille mahdollisuuden vaikuttaa uuden työkaverin rekrytointiin.

Voit lähettää hakijalistan tiimillesi suojattuna, tietoturvallisena linkkinä. Henkilötietoja ei siis tarvitse viedä rekrytointijärjestelmän ulkopuolelle.

3) Lähetä valitsemasi hakijat ulkopuoliselle arvioijalle

Rekrytointeihin voi kuulua myös ulkopuolisen tahon suorittama henkilöarvio, jolloin henkilöarvioinnin tekijä saattaa tarvita hakijoiden taustatietoja etukäteen. Voit lisätä arviointiin etenevät hakijat listalle ja lähettää hakijalistan henkilöarvioinnin tekijälle. Lähetys tapahtuu tietoturvallisesti ja tarvitsematta siirtää henkilötietoja pois rekrytointijärjestelmästä.

4) Muodosta Talent Pooleja

Joskus käy niinkin hienosti, että rekrytointi tavoittaa usean hyvän hakijan. Kaikkia ei ole aina mahdollista palkata, mutta voit muodostaa hopeasijalle jääneistä erinomaisista hakijoista Talent Pool -hakijalistoja. Mikä parasta, voit liittää hakijalistaan usean rekrytoinnin hakijoita. Näin voit luoda Talent Pool -listoja esimerkiksi tehtävänimikkeen mukaan: Myyjien Talent Pool, Asiakaspalvelun ammattilaisten Talent Pool jne. Jakamalla nämä listat muiden HR-tiimiläisten kesken voit muodostaa yhteisiä Talent Pooleja.

5) Muodosta hakijalistasta ehdokasesittely

Jos teet rekrytointia toiselle organisaatiolle, voit käyttää hakijalistoja myös ehdokasesittelyihin. Voit esimerkiksi lähettää toimeksiantajalle esikarsitun listan, josta toimeksiantaja valitsee ehdokkaat, joiden kanssa haluaa edetä prosessissa. 

Ehdokasesittelyyn saa syvyyttä pukemalla sen omaan brändiin, tekemällä siitä anonyymin sekä luomalla siihen ehdokkaiden esittelyä palvelevan yhteenvetonäkymän. Esittelyssä voi olla myös omat kohdat, joihin toimeksiantaja voi merkitä, haluaako esitellyn ehdokkaan jatkoon vai ei.