2001–2008

Riku Malkki Ajankohtaista


Nurmijärven kunta

7.11.2008 Nurmijärven kunta otti käyttöönsä LAURA™ tekstiviestiavusteisen sijaisvälitystoiminnon.

Sähköinen sijaisvälitys käynnistyi terveyskeskuksessa 7.11.2008. Sijaistarjouksia lähetetään pääasiassa tekstiviestein.

Sähköinen rekrytointijärjestelmä otetaan käyttöön koko kunnassa vuoden 2009 loppuun mennessä.


Linnanmäki lasten päivän säätiö

25.8.2008 Lasten Päivän Säätiö eli Linnanmäki, ”Lintsi”, on ottanut käyttöön LAURA™ -rekrytointijärjestelmän.
Rekrytointien määrä Lasten Päivän Säätiöllä on vuosittain satoja painottuen erityisesti kesäajan, mutta myös ympäri vuoden toteutettavien tapahtumien työntekijöihin.

Hakemusten suuri määrä, rekrytointien nopeus ja jatkuvuus asettavat tiukat vaatimukset rekrytointiprosessin hallinnalle ja seurannalle. Uranuksen toimitusvarmuus, LAURA™ -järjestelmän joustavuus, selkeys ja hyvät raportointiominaisuudet vakuuttivat Linnanmäen Laura-järjestelmän paremmuudesta.8.8.2008 Sähköpostirekrytoinnin vaaroja: Verkon rikolliset tehtailevat kohdennettuja hyökkäyksiä rekrytoiviin yrityksiin

Internetin käyttäjiä uhkaavat tulevaisuudessa yhä taitavammat rikolliset. Massoille lähetettävän roskapostin oheen he ovat kehitelleet valikoituihin kohteisiin tarkoitettuja viestejä, jotka huijaavat valistuneitakin netin käyttäjiä.

Onko tämä jo tuttu ilmiö teillä? Yrityksenne sähköpostiin tulee viesti, jossa sen kirjoittaja hakee teiltä töitä. Sähköpostin liitetiedostona on hakijan cv. Luettuanne viestin ja avattuanne cv:n käy kuten useimmiten rekrytoinneissa, molemmat menevät ilman jatkotoimenpiteitä roskakoriin..Purso

11.4.2008 Purso Oy ja sitä lähellä olevat alumiinituotteita valmistavat yritykset ottivat käyttöön Laura -järjestelmän.

Ryhmään kuuluu useita yrityksiä, joilla on omat www-sivut.

LAURA™ -järjestelmää muokataan vastaamaan ryhmän eri yritysten yksilöllisiä tarpeita.

He voivat mm. luoda ja julkaista työpaikkoja omilla sivuillaan ja luoda käyttöoikeuksia yrityskohtaisesti.Pieksämäki Varkaus

9.4.2008 Pieksämäen ja Varkauden kaupungit valitsivat Lauran rekrytoinnin ja sijaishallinnan järjestelmäkseen

LAURA™ sopii hyvin aluellisen rekrytointiyhteistyön kulmakiveksi.

Kokemusta tällaisesta yhteistyöstä LAURA™:n avulla on mm. Kuuma -kunnilla, Pohjois-Karjalan alueella ja Suomen Uusyrityskeskuksilla.

LAURA™ -järjestelmän joustavuus mahdollistaa, että Pieksämäen ja Varkauden yhteiseen järjestelmään voidaan helposti liittää myöhemmin mm. alueen sosiaali- ja terveystoimen yksiköitä.


malmin malmska

25.9.2007 LAURA™ järjestelmän käyttäjiin liittyy Malmin terveydenhuoltoalue, Malmska

Käyttäjien kannalta tärkeitä piirteitä ovat ruotsinkielinen käyttöliittymä, muokattavuus, sijaishallinnan monipuoliset mahdollisuudet, sekä helppo ja nopea käyttöönottoprojekti.10.9.2007 Alko otti käyttöön LAURA™ -rekrytointijärjestelmän

Työnhakijat ovat löytäneet http://www.alko.fi -sivuilta uuden rekrytointilinkin hyvin ja hakemuksia uuteen sähköiseen järjestelmään on tullut runsaasti.


haukipudas

7.9.2007 Haukiputaan kunta on ottanut LAURA™:n käyttöönsä
LAURA™ otettiin käyttöön ennätys aikataulussa: LAURA™ oli käytettävissä 2 viikon kuluttua tilauspäätöksestä.

Hyvin kokemusten jälkeen Haukipudas on päättänyt laajentaa LAURA™ -järjestelmän käyttöä ja ottaa sen pysyvään käyttöön.


15.8.2007 Glaston eli aiemmin Kyro/Tamglass-nimellä tunnettu asiakkaamme siirtyi käyttämään LAURA™ -rekrytointijärjestelmän uutta versiota heinäkuussa.

Samoin Starkki ja Alfa-Henkilöstö-palvelu siirtyivät uuden version käyttäjäksi kesän aikana.15.8.2007 Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ottaa käyttöönsä Laura-rekrytointijärjestelmän

Järjestelmä on kehitetty yhdessä Joensuun kaupungin kanssa ja tavoitteena on ainutlaatuinen yhteistyö jossa kaupunki, kunta ja sairaanhoitopiiri hoitavat yhteistyössä rekrytointeja ja sijaistenhallintaa.


20.5.2007 Nordic Progress LAURA™ -järjestelmän käyttäjäksi


5.5.2007 Borealis Polymers Oy otti käyttöön Uranuksen LAURA™ -järjestelmän
Borealis on johtava innovatiivisten ja lisäarvoa tuottavien muoviratkaisujen toimittaja.


2.5.2007 LAURA™ -järjestelmään sms-viestipalvelu.

Järvenpään kaupungin LAURA™ -rekrytointijärjestelmään lisättiin toukokuussa sms – viestipalveluominaisuus ensimmäisenä rekrytointijärjestelmänä Suomessa.

SMS-viestipalvelu mahdollistaa sen, että sijaisia voidaan kutsua tekstiviestillä palvelukseen. Vanhan soittorumban korvaa yksi toimenpide, jolla tuuraustarve klikataan kaikille potentiaalisille käytettävissä oleville päteville sijaisille.


lumene

7.3.2007 Lumene otti käyttöön LAURA™ -rekrytointijärjestelmän


Aroundio

17.2.2007 Securitas Direct / Aroundio otti käyttöönsä Uranuksen Laura-järjestelmän yrittäjä- rekrytoinneissaan

Aroundio – palvelu on johtava kodinturvapalveluja tarjoava yritys Suomessa.


pudasjärvi

5.2.2007 Pudasjärven kaupunki otti käyttöön Uranuksen rekrytointijärjestelmän. Kaupunki testikäytti ohjelmaa ensin puoli vuotta ja päätti ottaa järjestelmän pysyväisesti käyttöönsä.


Järvenpään kaupunki
10.1.2007 Järvenpään kaupunki otti käyttöönsä LAURA™ -rekrytointijärjestelmän.
Uranus voitti tarjouskilpailun jossa olivat mukana käytännössä kaikki alan järjestelmien toimittajat.15.12.2006 Uusi LAURA™ -versio käyttöön.
Lumon ja Etteplan Oyj käyttävät järjestelmää suomen- ja englanninkielisinä versioina – konsernit ottivat käyttöön LAURA™ -rekrytointijärjestelmän uuden version joulukuussa.

Etteplanilla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Italiassa ja Kiinassa.

Etteplan Design Center Oy:n toimitusjohtaja Timo Juvonen kertoi yhtiön kokemuksia LAURA™ -järjestelmästä huhtikuussa 2004:

– LAURA tukee luontevaa henkilöstöhankintaprosessia ja uuden asiantuntijan kasvaminen alkaa jo hakemustietojen täyttämisellä. Esimiehemme pystyvät löytämään osaavat ja sopivat henkilöt niin, että tehtävät ovat myös hakijan mieleen. Palvelun ylläpito on meille täysin vaivatonta ja myös tietoturvallisuudesta huolehditaan.


Huittinen

25.3.2006 Huittisten kaupunki otti käyttöön LAURA™:n kesätyöntekijöiden rekrytointia varten


rauma

5.1.2006 Rauman kaupunki otti kesätyöpaikkojen täyttämistä varten räätälöidyn LAURA™ -järjestelmän käyttöön

Rauman järjestelmä oli ensimmäinen asiakkaalle toimitettu uuden sukupolven LAURA™ -järjestelmä.


botnia

29.8.2005 Metsä-Botnia siirtyi elokuun aikana käyttämään rekrytoinneissaan Uranuksen LAURA™ -järjestelmää. Uranus voitti kilpailun, jossa olivat mukana kaikki merkittävät rekrytointiohjelmia tuottavat yritykset.

Metsä-botnia on ensimmäinen Uranuksen asiakas, joka on vaihtanut SAP- rekrytointiosion internet-pohjaiseen järjestelmään


taitoprofiilit

15.8.2005 Taitoprofiilit LAURA™:n käyttäjäksi

 


2.5.2005 Henkilöstövuokrausyritys Cine-team LAURA™:n käyttäjäksi


ammattikorkeakoulu

1.5.2005 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu LAURA™:n käyttäjäksi


1.5.2005 SRV-Yhtiöt otti käyttöönsä LAURA™:n


25.2.2005 Nestlé Finland otti käyttöön LAURA™ -rekrytointijärjestelmän

Järjestelmää hyödynnetään erityisesti jäätelömyyjien rekrytoinneissa. Tehtäviin pyrkii vuosittain tuhansia nuoria.

Mauri Hämäläinen, rekrytoija, Waffle production supervisor, kertoo Suomen Nestlé Oy:n kokemuksia LAURA™ -järjestelmästä lokakuussa 2005:

”Haemme lyhyessä ajassa yli sataa henkilöä ja teen sen muun työn ohessa, joten aikaa on käytettävissä vähän. Laura auttaa esivalinnan teossa. Sieltä löytyvät myös helposti aiemmin Nestléllä töissä olleet, joista on hyvä kokemus.”


Joensuu

20.2.2005 Joensuun kaupunki otti käyttöön LAURA™ -rekrytointijärjestelmän. Järjestelmä suunniteltiin siten, että myös naapurikunnat voivat hyödyntää järjestelmään ja siitä voidaan kehittää seudullinen rekrytointijärjestelmä.

Mauri Temisevä, henkilöstöjohtaja kertoi Joensuun kaupungin kokemuksista LAURA™:sta lokakuussa 2005 näin:

– Vertailussa totesimme LAURA:n edulliseksi ja meille sopivaksi järjestelmäksi. Olemme olleet valintaamme tyytyväisiä ja LAURA:a on kehitetty tarpeidemme mukaan yhdessä Uranuksen kanssa.20.12.2004 Lapinlahden kunta testikäytti järjestelmää pari kuukautta ja kaupat tuli! Lapinlahden kunta testasi Uranusta työpaikkailmoittelussaan syyskuusta 2003 alkaen. Hyvien kokemusten perusteella kunta päätti myös sähköistää rekrytointiprosessinsa hoidon ja otti vuodenvaihteessa 2003-2004 käyttöön Uranuksen rekrytointijärjestelmä LAURA™:n.

Kunnanjohtaja Kari Virranta kertoo toukouussa 2004 LAURA™ -järjestelmän käyttökokemuksia Lapinlahdessa:

”Olemme saaneet erittäin hyvin hakijoita. Ilmoituksessa on myös linkki yritysluetteloomme, josta onkin tullut toiseksi luetuin sivu kotisivullamme. Tämä jos mikä vie kunnan elinkeinoelämää ja yrityksiä eteenpäin.”


29.9.2004 Henkilöstöpalvelu Optio otti käyttöönsä LAURA™ -rekrytointijärjestelmän


kilta

15.9.2004 Henkilöstöpalvelu Kilta otti käyttöönsä LAURA™ -rekrytointijärjestelmän. Samassa yhteydessä Kilta tilasi Uranukselta asiakashallintajärjestelmän, joka on yhteensopiva rekrytointijärjestelmän kanssa.


rfm polis

2.7.2004 RFM-Polis otti käyttöön Uranuksen rekrytointijärjestelmän

RFM-Polis on yksi Suomen merkittävistä langattoman tietoliikenneteollisuuden digitaalisen median osaamis- ja yrityskeskittymistä. Yritys toimii Oulun Eteläisellä seutukunnalla ja päätoimipaikka on Ylivieskan teknologiakeskus.

RFM-Polikselle järjestelmä räätälöitiin hyvin pitkälle, ja RFM-Polis kerää järjestelmän avulla alan osaajien tietokantaa. Kun alueelle saadaan uusia yrityksiä, tietokannasta löydetään välittömästi sopivat osaajat uusien yritysten käyttöön.


2.2.2004 Vaasan sairaanhoitopiirille LAURA™ -rekrytointijärjestelmä


tkk dipoli Finx Fintra

Saranen Consulting

15.12.2003 TKK Dipoli, Finx, Fintra ja Saranen Consulting ottivat loppuvuoden 2003 aikana käyttöön Uudenmaan TE-keskukselle suunnitellut rekrytointijärjestelmän.
2.10.2003 LAURA™:sta sukupolvenvaihdostilanteisiin räätälöity versio Suomen Jobs & Societylle ja uusyrityskeskuksille ympäri Suomen


2.9.2003 Laurea otti ensimmäisenä ammattikorkeakouluna käyttöönsä LAURA™:n10.7.2003 Uudenmaan TE-keskus mukaan LAURA™:n käyttäjiin


Starkki

15.6.2003 Starkki otti LAURA™ -järjestelmän käyttöönsä


30.3.2003 Oululainen Microcell otti LAURA™:n käyttöönsä. Sanomalehti Kaleva julkaisi aiheesta artikkelin 4.3.2003


29.3.2003 Kyro/ Tamglass otti käyttöönsä ensimmäisen englanninkielisen LAURA™ -järjestelmän
20.2.2003 Sinebrychoff otti LAURA™:n käyttöönsä


 

20.9.2002 HOK otti LAURA™:n testikäyttöön


22.4.2001 Henkilöstöpalvelu ALFA sähköisti CV-tietokannan keruun LAURA™:n avulla
20.4.2001 Pörssiyhtiö Etteplan sekä Etteplanin tytäryhtiö Konette Design ottivat LAURA™:n käyttöönsä21.3.2001 Konsulttitoimisto Jaakko Lehto otti rekrytoinnihallintaohjelma LAURA™:n käyttöönsä