Tekoälyn käyttäminen työnhaussa voi auttaa sinua lyhentämään työhakemusten kirjoittamiseen kuluvaa aikaa

Tekoäly työnhaussa – Kattava opas, kuinka hyödyntää tekoälyä työnhaussa

Carolina Simberg Ajankohtaista työnhaussa, CV, Työhaastattelu, Työhakemus, Työnhaku, Työnhaku käyntiin, Verkostot työnhaussa

Tekoäly työnhaussa on loistava työkalu! Tekoälypalvelu ChatGPT on kehittynyt ohjelma, joka on suunniteltu vastaamaan kysymyksiin ja keskustelemaan ihmisten kanssa luonnollisella kielellä. Tekoäly on herättänyt huomiota monilla aloilla, ja se voi olla erittäin hyödyllinen työnhaussa. Tutustu kattavaan oppaaseemme, miten tekoälyä voidaan hyödyntää työnhaussa ja miten se voi auttaa työnhakijoita löytämään unelmiensa työpaikan.

Työnhaku voi olla haastava ja stressaava. Onneksi teknologia on tuonut mukanaan uusia mahdollisuuksia, joiden avulla työnhaun prosessi voidaan tehdä hieman helpommaksi. Tekoäly on yksi tällaisista teknologioista, joka voi auttaa sinua löytämään unelmiesi työpaikan.

Opas, kuinka hyödyntää tekoäly työnhaussa

Ohjeita ChatGPT:n käyttöön:

Pääset kirjautumaan ChatGPT:hen osoitteessa:
https://chat.openai.com/auth/login
Voit tehdä palveluun tunnuksen tai käyttää kirjautumiseen Microsoft- tai Google-tiliä.

ChatGPT:ssä on varsin yksinkertainen käyttöliittymä. Palvelu toimii siten, että kirjoitat haluamasi kysymyksen tai komennon viestikenttään, painat Enteriä tai klikkaat kirjoituskentän oikeassa reunassa olevaa nuolta. Tämän jälkeen palvelu generoi sinulle vastauksen.

ChatGPT:n kirjoituskenttä

ChatGPT:ltä voi kysyä kysymyksiä kirjoittamalla kysymyksen, tai antamalla käskyjä, kirjoittamalla kirjoituskenttään ja painamalla ”enter”

ChatGPT:ltä voi kysyä suoria kysymyksiä, sille voi antaa komentoja tai pyytää sitä suorittamaan haluttuja tehtäviä, esim. ’’kirjoita runo aiheesta karhuperheen kevätretki.’’

Näet vanhat viestiketjusi vasemmanpuoleisesta palkista ja voit aina palata takaisin vanhoihin ’’keskusteluihin’’.

ChatGPT:n tekoäly muistaa aiemmin käydyt keskustelut, joten jos sinulla on pitkä viestiketju, sinun ei tarvitse toistaa aiemmin käytyjä asioita, vaan ChatGPT muistaa ne ja osaa hyödyntää niitä myös tulevissakin vastauksissa.

Jos pyydät ChatGPT:tä laatimaan pitkän tekstin, pätkäisee ChatGPT viestin yleensä n. 300–400 sanaan. Komennolla ’’jatka’’ ChatGPT jatkaa tekstin kirjoittamista. ChatGPT on hyvin monipuolinen työkalu ja tehokkaan käytön oppiikin parhaiten testaamalla itse rohkeasti, mitä kaikkea ChatGPT pystyy tekemään ja miten se toimii erilaisilla komennoilla.

Katso myös artikkelin lopusta kohta ChatGPT:n turvallinen käyttö.

7 vinkkiä, miten tekoäly työnhaussa voi auttaa sinua

1. Aloita CV:n kirjoittamisesta.

CV on tärkeä osa työnhaun prosessia. Se on ensimmäinen asia, jonka työnantajat näkevät. CV auttaa työnantajia ymmärtämään, mitä sinä voit tarjota heille. ChatGPT:n tekoälyn avulla voit kirjoittaa CV:n nopeammin ja tehokkaammin. Voit antaa ChatGPT:lle tietoa koulutuksestasi, kokemuksestasi ja taidoistasi, ja tekoäly generoi automaattisesti CV:n sinulle. Lopputulos kannattaa tarkistaa vaikka hyödyntäen Rekrytointi.com-palvelun vinkkejä CV:n kirjoittamiseen!

Tekoäly työnhaussa auttaa rakentamaan CV:n

Asiantuntijamme pyysi ChatGPT:tä laatimaan sairaanhoitajalle CV:n työkokemuksen ja taitojen perusteella. Chat GPT tuotti valmiin pohjan, johon voi täydentää tarvittavat tiedot.

2. Käytä tekoälyä työhakemuksen kirjoittamiseen.

Työnhakukirjeet ja työhakemukset ovat tärkeitä, koska ne auttavat sinua erottumaan muista hakijoista. ChatGPT voi auttaa sinua kirjoittamaan ammattimaisen ja tehokkaan työnhakukirjeen. Kirjoita lyhyt kuvaus itsestäsi ja mitä etsit, ja ChatGPT generoi hakemuksen sinulle.

Tarkista tekoälyn työnjälki tällä 6 kohdan listalla saatekirjeen sisältö, ja vältä näitä kolmea myyttiä kirjoittaessasi hakukirjettä.

Asiantuntijamme kopio Rekrytointi.com:ssa olleen työpaikkailmoituksen ilmoitustekstin ChatGPT:n viestikenttään, ja kertoi kuvitteellisen työkokemuksensa, osaamisensa ja pyysi ChatGPT:tä laatimaan hakemuskirjeen. Huom. järjestelmään ei saa syöttää ilmoituksessa olevia henkilö- tai yhteystietoja GDPR-syistä!

Asiantuntijamme kopio Rekrytointi.com:ssa olleen työpaikkailmoituksen ilmoitustekstin ChatGPT:n viestikenttään, ja kertoi kuvitteellisen työkokemuksensa, osaamisensa ja pyysi ChatGPT:tä laatimaan hakemuskirjeen. Huom. järjestelmään ei saa syöttää ilmoituksessa olevia henkilö- tai yhteystietoja GDPR-syistä!

3. Käytä ChatGPT:tä työnhakuihin liittyvien kysymysten ratkaisemiseen.

Työnhakuprosessi voi sisältää paljon kysymyksiä, joihin sinun on vastattava. Tekoäly voi auttaa sinua vastaamaan näihin kysymyksiin. Voit syöttää ChatGPT:lle kysymyksen, ja se generoi vastauksen sinulle. Tämä voi auttaa sinua valmistautumaan paremmin työhaastatteluun.

4. Käytä ChatGPT:tä työhaastatteluun valmistautumiseen.

Työhaastattelu voi olla jännittävä kokemus. Tekoäly voi auttaa sinua valmistautumaan paremmin haastatteluun, ja näin pärjäämään paremmin prosessissa. Voit syöttää ChatGPT:lle kysymyksiä, joita odotat kuulevasi työhaastattelussa, ja se antaa sinulle mahdollisia vastauksia, joihin voit tutustua etukäteen. Tekoäly voi myös auttaa sinua harjoittelemaan vastauksia työhaastattelussa esitettyihin kysymyksiin, jotta voit tuntea olosi itsevarmemmaksi ja valmiimmaksi haastattelutilanteessa.
Mikäli työhaastattelu jännittää, voi olla hyvä harjoitella myös itsevarmaa ja luontevaa kehonkieltä näillä vinkeillä!

Kun asiantuntijamme kysyi ChatGPT:ltä mitä kannattaa sanoa, kun kysytään heikkouksia, hän sai konkreettisia ohjeita ja neuvoja tähän hankalaksi koettuun kysymykseen.

Kun asiantuntijamme kysyi ChatGPT:ltä mitä kannattaa sanoa, kun kysytään heikkouksia, hän sai konkreettisia ohjeita ja neuvoja tähän hankalaksi koettuun kysymykseen.

5. Käytä tekoälyä työpaikkailmoitusten analysointiin.

Työpaikkailmoitukset voivat olla hyvin yksityiskohtaisia ja monimutkaisia. ChatGPT voi auttaa sinua ymmärtämään, mitä työpaikkailmoituksessa tarkalleen ottaen haetaan, ja millaisia taitoja ja kokemusta työnantaja etsii. Tämä auttaa sinua tunnistamaan, mitkä työpaikat sopivat parhaiten taidoillesi ja kokemuksellesi.

Asiantuntijamme kysyi ChatGPT:ltä millaista osaajaa rekrytoija hakee ilmoituksessa ja kopioi viestikenttään aiemman ilmoituksen kuvaustekstin ohjeeksi.

Asiantuntijamme kysyi ChatGPT:ltä millaista osaajaa rekrytoija hakee ilmoituksessa ja kopioi viestikenttään aiemman ilmoituksen kuvaustekstin ohjeeksi.

6. Käytä ChatGPT:tä verkostoitumiseen.

Verkostoituminen on tärkeä osa työnhaun prosessia. ChatGPT voi auttaa sinua verkostoitumaan paremmin. Voit kysyä neuvoja siitä, miten voit verkostoitua tehokkaammin, tai voit pyytää ChatGPT:tä löytämään sinulle kontakteja, jotka voivat auttaa sinua löytämään uusia työmahdollisuuksia.

Verkostoitumista työmaailmassa ei kannata laiminlyödä, vaikka työnhaku ei tällä hetkellä olisikaan ajankohtaista! Tekoälyn ohjeiden lisäksi kannattaa katsoa asiantuntijoidemme vinkit työelämän verkostoitumisesta.

7. Käytä ChatGPT:tä urasuunnittelussa.

Voit keskustella tekoälyn kanssa siitä, millaisia taitoja ja kokemusta tarvitset, jotta voit saavuttaa tavoitteesi työurasi suhteen. ChatGPT voi myös auttaa sinua löytämään uusia työpaikkoja, tai mahdollisuuksia, jotka voivat auttaa sinua kehittymään urallasi. Työuraa pohtiessa voi olla hyödyllistä tutkia omia arvojaan, tutustua erilaisiin koulutusmahdollisuuksiin ja kuinka valita itselleen opiskelupaikan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tekoäly työnhaussa voi olla monipuolinen työkalu. Se voi auttaa sinua kirjoittamaan ammattimaisen CV:n ja hakemuskirjeen, vastaamaan työnhakuihin liittyviin kysymyksiin, valmistautumaan paremmin haastatteluun, analysoimaan työpaikkailmoituksia ja verkostoitumaan tehokkaammin. Tekoäly voi myös auttaa sinua suunnittelemaan uraasi paremmin ja löytämään uusia mahdollisuuksia. Jos haluat tehdä työnhausta helpompaa ja tehokkaampaa, ChatGPT:n käyttäminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Pidimme 13.6.2023 webinaarin aiheella: Miten hyödyntää ChatGPT työnhaussa? Webinaarin tallenne on katsottavissa sivujemme kautta! Saat sen katsomalla lisää hyödyllistä tietoa tekoälyn ja ChatGPT:n käytöstä työnhaussa.

ChatGPT:n turvallinen käyttö

Älä koskaan syötä omia tai kenenkään muiden henkilötietoja ChatGPT:hen. Järjestelmään syötetyt henkilötiedot päätyvät OpenAI:lle (ChatGPT:n luonut yritys) ja saatat samalla syyllistyä tietosuojarikkomukseen. ChatGPT:n antamat ehdotukset, ohjeet ja neuvot eivät ole aina paikkansa pitäviä, ja ChatGPT:n tarjoamiin vastauksiin kannattaakin aina suhtautua varauksella. ChatGPT:ssä on seuraavia rajoitteita:

 1. Ymmärrysrajoitukset:
  ChatGPT on koneoppimisalgoritmi, joka on koulutettu käsittelemään suuria määriä tietoa, mutta sillä on edelleen rajoitettu ymmärrys siitä, mitä ihmiset tarkoittavat.
 2. Vastausrajoitukset:
  ChatGPT ei ole aina täydellinen vastatessaan kysymyksiin tai antaessaan neuvoja. Vastaukset voivat olla puutteellisia tai epätarkkoja, koska ChatGPT:n vastaukset perustuvat sen koulutusaineistoon.
 3. Kulttuuriset rajoitukset:
  ChatGPT on koulutettu pääasiassa englanninkieliseen dataan, joten sen vastaukset ja tietämys voivat olla rajoitettuja, kun kyseessä ovat muut kielet tai kulttuurit.
 4. Eettiset rajoitukset:
  ChatGPT on koulutettu käyttämällä suurta määrää ihmisten tuottamaa dataa, joka saattaa sisältää tiettyjä ennakkoluuloja tai epätarkkuuksia. Tämä voi vaikuttaa ChatGPT:n vastauksiin, mikä voi aiheuttaa eettisiä ongelmia.
 5. Käytännön rajoitukset:
  ChatGPT:llä on rajoituksia sen käytön suhteen, kuten rajoitettu käyttöaika tai rajoitettu kyky vastata monimutkaisiin kysymyksiin. Lisäksi ChatGPT:n käyttöön tarvitaan tietokone ja Internet-yhteys.

Tämä artikkeli on kirjoitettu ChatGPT:n avustuksella.