Metsähallitus

Haltian johtaja, Espoo

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 30.08.2024, 14:00
  • Haku päättyy 18.09.2024, 23:59
  • 18.09.2024, 23:59
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Haltian johtaja, Espoo

Me Metsähallituksessa kasvatamme huomista. Hoidamme ja suojelemme luontoa, luomme mahdollisuuksia vastuulliselle liiketoiminnalle, tuotamme kestävästi hoidetuista metsistä uusiutuvaa raaka-ainetta sekä tarjoamme mahdollisuuksia nauttia luonnosta retkeillen ja eräillen. Miljoonat ihmiset saavat työstämme iloa, terveyttä ja hyvinvointia. Arvostamme monimuotoisuutta ja edistämme yhdenvertaisuutta työyhteisössämme sekä kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan meille töihin. Meitä on lähes tuhat ympäri Suomen, liity osaksi monimuotoista joukkoamme!

Metsähallituksen julkisista hallintotehtävistä vastaa kaksi vastuualuetta: Luontopalvelut ja Eräpalvelut. Tehtäviimme kuuluvat lähes kaikkien maamme luonnonsuojelualueiden sekä kymmenien kulttuuriperintökohteiden hoitaminen, useiden uhanalaisten lajien suojelu, maksuttomien peruspalvelujen tuottaminen retkeilijöille, metsästys- ja kalastusmahdollisuuksien tarjoaminen erälupia myöntämällä sekä lupatulojen käyttäminen kestävän eränkäynnin edistämiseen.

Haemme vakituiseen työsuhteeseen Haltian ja sen yritysverkoston toimintaedellytysten kehittämisestä innostunutta johtajaa viemään Haltiaa kohti sen visiota olla vuonna 2030 ”Pohjolan johtava luontokeskus ja vetovoimainen matkailukohde, retkeilijöiden olohuone sekä kansainvälinen foorumi keskustelulle”. Aloitus tehtävässä viimeistään 1.1.2025, mutta toivomme, että voisit aloittaa jo joulukuun 2024 aikana.

Suomen luontokeskus Haltia sijaitsee Espoossa, Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sinua odottaa upea työympäristö, joka käsittää luontokeskuksen ja yhteistyökumppaneiden monipuoliset palvelut sekä yhden maamme luontohelmistä, Nuuksion kansallispuiston.

Annat kasvot Haltialle ja markkinoit sen palveluja eri kohderyhmille. Johdettavanasi on oman alansa ammattilaisista koostuva tiimi. Tärkeitä sidosryhmiäsi ovat Haltian palvelu- ja ravintolatoiminnasta vastaavat yritykset, alueen muut yritykset, toimintaa rahoittavista tahoista koostuva toimintaryhmä sekä Metsähallituksen Luontopalvelut, joka on työnantajasi. Vastaat luontokeskuksen kehittämisestä strategian ohjaamana sekä päivittäisestä toiminnasta sisältäen vastuun luontokeskuksen kehittämisestä, asiakaskokemuksen laadusta, taloudesta, henkilöstöstä, tapahtumatuotannoista, kiinteistöstä sekä tuloksesta.

Olet etsimämme henkilö, mikäli sinulla on:

  • Vahva visio ja tahtotila kehittää Haltiasta nykyistäkin houkuttelevampi kohde erilaisille kotimaisille ja kansainvälisille kohderyhmille.
  • Näyttöä menestyksekkään liiketoiminnan ja erinomaisen asiakaskokemuksen kehittämisestä. 
  • Vahvat verkostoitumis-, yhteistyö-, viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä aloitteellinen ja ratkaisuhakuinen toimintatapa.
  • Olet markkinoinnin ja viestinnän taitaja sekä karismaattinen neuvottelija ja esiintyjä.
  • Jaat arvomme ja tarkoituksemme luonnon suojelemisesta ja yhteisen varallisuuden vastuullisesta kehittämisestä yli sukupolvien.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

  • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa.
  • Vahvaa näyttöä menestyksellisestä liiketoiminnan, myynnin, markkinoinnin ja talouden johtamisesta.
  • Kokemusta erinomaisesta esihenkilötyöstä ja projektinhallinnasta.
  • Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, ja toivomme, että osaat myös kohtalaisesti ruotsia.

Katsomme eduksesi mikäli olet johtanut liiketoimintaa kumppaniverkostosta koostuvasta monitoimijaympäristöstä sekä sinulla on ymmärrystä kiinteistötekniikasta ja –huollosta tai luontomatkailualasta. 

Luontopalvelujen toiminta on keskellä suurta muutosta. Toimintamme on organisoitu arvovirtoihin, ja asiakasarvo ohjaa toimintaamme. Tavoittelemme toiminnassamme ketteryyttä ja yhdessä ohjautuvuutta lean-periaatteiden mukaisesti. Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkuvan, luovuuttasi haastavan kehitysmahdollisuuden ja sitoutuneen työyhteisön ainutlaatuisessa ja yhteiskunnallisesti merkityksellisessä ympäristössä. Tuemme työntekijöiden hyvinvointia tarjoamalla hyvinvointi-, kulttuuri- ja lounasedun. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hankkia työsuhdepolkupyörä koeajan jälkeen. Työskentelemme joustavalla monipaikkatyömallilla, jossa yhdistämme lähi- ja etätyön. Toivomme kuitenkin, että olet viikoittain läsnä Haltian luontokeskuksessa.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 18.9.2024, osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat. Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si sekä mahdolliset suosittelijasi. Aloitamme hakemuksien käsittelyn jo hakuaikana.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa asiakkuusjohtaja Annukka Ruuhela, puh. 040 515 1286. Soittoajat: 3.9. klo 15.00-16.00 ja 11.9. klo 14.00-15.00 ja tiimivastaava Liisa Neuvonen puh. 040 809 9469. Soittoajat: 6.9. klo 10.00-12.00 ja 16.9. klo 10.00-12.00.

Lisätietoja Suomen luontokeskus Haltiasta löydät oheisesta linkistä: https://haltia.com/

Osaamisalue: , , ,

Metsähallitus

Metsähallitus on valtion liikelaitos, jonka tehtävät on jaettu liiketoimintaan ja pääasiassa budjettivaroin hoidettaviin julkisiin hallintotehtäviin. Eri toiminnot on eriytetty omiin vastuualueisiin.

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Metsähallituksen hallinnassa on reilut 12 miljoonaa hehtaaria valtion omistamia maa- ja vesialueita, ja sen haastavana tehtävänä on hoitaa ja käyttää näitä alueita niin, että ne hyödyttäisivät suomalaista yhteiskuntaa mahdollisimman hyvin.

Henkilöstöä Metsähallituksella on yhteensä yli tuhat henkilöä ympäri Suomen.

www.metsa.fi