Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

TOIMINTATERAPEUTTI, Kalliomaan koulu

  • Sijainti Uusimaa
  • Julkaistu 02.05.2024, 14:00
  • Suljettu 16.05.2024, 14:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

TOIMINTATERAPEUTTI, Kalliomaan koulu

Tule lasten toimintaterapeutiksi Kalliomaan kouluun! 

Haemme lasten ja nuorten kuntoutuspalveluihin toimintaterapeuttia vakinaiseen työsuhteeseen Tuusulan kunnan Kalliomaan kouluun. Toimintaterapeutti sijoittuu Lasten ja nuorten kuntoutuspalvelujen tulosyksikköön, jossa työskentelee toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja, puheterapeutteja ja kommunikaatio-ohjaajia.

Kalliomaan koulu on avohoidollinen sairaalakoulu, jonka oppilaat ovat HUS lastenpsykiatrian tai nuorisopsykiatrian avohoidon potilaita. Koulussa on oppilaspaikkoja pitkäaikaiseen lukukauden / -vuoden kestävään opiskeluun, sekä tukijaksopaikkoja lyhyempään koulunkäyntikykyä tukevaan ja arvioivaan opetukseen. Oppilaspaikat on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat vaarassa pudota koulujärjestelmän ulkopuolelle tai joiden koulukäynti on omassa koulussa kokonaan keskeytynyt.

Haettavan tehtävän esittely

Työtehtävät pitävät sisällään yhteistyökuntien: Järvenpään, Pornaisten ja Nurmijärven alueiden koulujen konsultointia ja yhteistyötä eri tahojen kanssa. Lasten toimintaterapeutin pääasiallisiin työtehtäviin kuuluvat alle 18- vuotiaiden asiakkaiden arviointi ja kuntoutuksen suunnittelu sekä yhteistyö asiakkaan lähiympäristön ja eri verkostojen kanssa.

Työ voi pitää sisällään myös sairaalakoulun pitkäaikaisoppilaiden toimintakyvyn arviointia, toimintakykyä tukevien apukeinojen suunnittelua ja niiden viemistä oppilaan arkeen. Toimintaterapeutti sijoittuu koululla osaksi opiskeluhuollon tiimiä sekä konsultoivaa ALVA-tiimiä, jossa työskentelee lisäksi sairaanhoitaja ja kuraattori sekä kolme konsultoivaa erityisopettajaa.

Mitä työ tarjoaa sinulle

Toimintaterapeutin työtehtävien kehittäminen Kalliomaan koulussa tehdään yhteistyössä koulun henkilökunnan kanssa. Työ tarjoaa monipuolisia ja vaihtelevia työpäiviä, moniammatillisen Kalliomaan koulun työyhteisön, perehdytyksen sairaalaopetukseen sekä mahdollisuuden kehittää toimintamallia koulun, konsultaation ja kuntoutuksen väliseen rajapintaan.

Koululla tehtävän työn ja koulun verkostojen lisäksi saat työhösi tukea Keusoten lasten ja nuorten kuntoutuspalvelujen tiimiltä. Panostamme hyvään perehdytykseen sekä ammatilliseen tukeen. Toimintaamme ohjaavat itse- ja yhteisöohjautuvuuden toimintamallit.

Mitä edellytämme

Työ edellyttää tietämystä lasten ja nuorten mielenterveyden haasteista, neuropsykiatrisesta oireilusta ja käyttäytymisen haasteista sekä ammattitaitoa tuoda kuntouttavia ja toimintakykyä tukevia elementtejä kouluarkeen. Lasten ja nuorten perustason ja erikoissairaanhoidon mielenterveyspalveluiden tuntemus on eduksi. 

Työ sisältää moniammatillista toimialojen rajat ylittävää verkostotyötä ja perheisiin tehtävää työtä. ALVA-konsultaation piiriin kuuluvat perusopetusikäiset psyykkisesti, neuropsykiatrisesti ja käytöksellään oireilevat lapset ja nuoret. Työhön sisältyy myös konsultoivaa työtä, jonka takia työ edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja dialogista osaamista. Työtehtävät sijoittuvat Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan alueelle, jonka takia oman auton käyttö on välttämätöntä.

Mitä arvostetamme

Arvostamme aktiivista, kehittävää ja oma-aloitteista työskentelyotetta sekä kykyä toimia verkostoissa moniammatillisesti hyvin vuorovaikutustaidoin. Kouluympäristön tuntemus on tehtävän suorittamisen kannalta eduksi. Asiakas- ja potilastietojärjestelmänä koko hyvinvointialueellamme on Pegasos- OMNI360.

Kerrothan kattavasti osaamisestasi hakemuksessasi ja liitäthän mukaan tutkintotodistuksesi sekä cv:si, sillä kontaktoimme hakijoita jo hakuaikana. 

Tietoja palvelusuhteesta:

  • Vakituinen työsuhde alkaen 1.8.2024 tai sopimuksen mukaan. 
  • Kelpoisuusehtona tehtävään on toimintaterapeutin (AMK) tai aiempi opistotasoinen tutkinto. 
  • Tehtäväkohtainen palkka on 3022,23 e/kk. Lisäksi maksamme työkokemukseen perustuvaa lisää. 
  • Työaika on liukuva yleistyöaikaa (38,25 h/vko), johon sisältyy joutuisa ruokailu työpäivän lomassa. Ruokailu kuuluu päivittäiseen työaikaan.  
  • Tutustu linkin kautta Keusoteen, rekrytointiprosessiimme sekä näe vaadittavat luvat ja työsuhde-edut Keusoten rekrytointisivustolta www.keusote.fi/rekry.

Lisätiedot sinulle antaa:

  • Työn sisällöstä ja tehtävistä toimintaterapeutti Liisa Ojanperä, p. 0408074080 viikon 19 ja 20 aikana klo 9-12 . 
  • Palvelusuhteeseen liittyvistä asioista lisätietoja antaa kuntoutuspalvelujen esihenkilö Elisa Uosukainen, p. 050 497 0790, elisa.uosukainen@keusote.fi .

Haku aika päättyy 16.5.2024 klo 14:00. Haastattelut pidetään viikon 21 ja 22 aikana.

Osaamisalue:

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keski-Uudenmaan sote - Keusote, on yksi edelläkävijöistä hyvinvointialueella. Olemme tehneet sujuvasti työtä yhdessä jo vuodesta 2019 alkaen, joten meillä on tarjottavana valmis kehitysmyönteinen organisaatio työntekijöillemme. Hyvinvointialueet vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Vastaamme 200 000 asukkaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Meillä Keusotessa työskentelee yli 4000 alansa ammattilaista - tule mukaan osaavaan ja kannustavaan työyhteisöömme.