Helsingin kaupunki

Johtava ympäristöasiantuntija

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 23.08.2024, 10:55
  • Haku päättyy 20.09.2024, 16:00
  • 20.09.2024, 16:00

Johtava ympäristöasiantuntija

Hei sinä ympäristöalan osaaja, tule vahvistamaan tiimiämme Helsingin kaupunkiympäristölle!

Haemme nyt mukavaan joukkoomme johtavaa ympäristöasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen asuntotuotantoon.

Tehtävässä pääset työskentelemään monipuolisesti rakentamisen ympäristövastuun parissa, esimerkiksi ympäristö- ja vastuullisuusraportoinnin, EU-taksonomian, kiertotalouden ja vähähiilisen rakentamisen asioissa. Asuntotuotanto rakennuttaa merkittävän määrän uusia asuntoja ja asuntojen peruskorjauksia, joiden ympäristönäkökohtien ohjaamisella pääset vaikuttamaan konkreettisesti vastuullisen rakentamisen kehittämiseen. Vaikutus on yleisesti omaa toimintaa laajempaa, sillä oppeja ja hyviä ratkaisuja voi jakaa avoimesti muiden alalla toimivien kanssa.

Asuntotuotanto noudattaa Helsingin kunnianhimoisia tavoitteita, ja työssäsi pääset vaikuttamaan näiden tavoitteiden muodostamiseen ja toteuttamiseen. Pääset myös verkostoitumaan laajasti muiden ympäristöasiantuntijoiden kanssa niin kaupungin sisäisesti kuin ulkoisten sidosryhmien osalta.

Tehtäviisi kuuluu huolehtia ympäristöohjelmien ja kaupunkistrategian toimenpiteiden suunnittelusta, toteutuksen ohjauksesta ja seurannasta asuntotuotannossa. Vastaat myös ympäristöasioiden osalta suunnitteluohjeiden ja malliasiakirjojen laatimisesta ja ylläpitämisestä. Seuraat aktiivisesti alan lainsäädäntöä ja yleistä kehitystä sekä suunnittelet varautumista muuttuvaan lainsäädäntöön ja viestit muutoksista henkilöstölle.

Lisäksi johtavana ympäristöasiantuntijana ohjaat hankkeiden elinkaarisuunnittelua ympäristönäkökohtien osalta ja kehität tähän liittyviä toimintamalleja. Vastuullasi on myös huolehtia ympäristösitoumusten, kuten päästöttömän työmaan green dealin, kaupunkistrategian ympäristötavoitteiden ja HNH2030-tavoitteiden seurannasta ja raportoinnista.

Tehtävän kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä vähintään neljän vuoden työkokemus soveltuvista asiantuntijatehtävistä.

Olet oma-aloitteinen ja kehitysmyönteinen tiimipelaaja. Tehtävässä menestyäksesi tarvitset hyviä yhteistyö-, vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitoja sekä kykyä reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Eduksi luemme kokemuksen erilaisista ympäristöalan kehittämistehtävistä, asuntotuotannon toimialan tuntemuksen sekä kokemuksen organisaation ympäristöjohtamisesta.

Pääset toimimaan osana laaja-alaista asiantuntijaorganisaatiota, jossa työskentelet yhdessä monien eri alojen ammattilaisten kanssa. Helsingin kaupungin työntekijänä saat myös runsaasti erilaisia henkilöstöetuja. Kaupunki tarjoaa muun muassa vapaa-ajan etuja, kuten runsaan henkilöstöliikunnan tarjonnan ja Epassin kulttuuri- ja liikuntaedun, lounasedun, työmatkalippuedun sekä alennuksia eri liikkeistä. Suurena työnantajana tarjoamme monia mahdollisuuksia ammattitaidon kehittämiseen, kuten kattavan koulutustarjonnan sekä monenlaisia urapolkuja. Työlläsi on yhteiskunnallista merkitystä ja palkitsemme mielellämme hyvistä työsuorituksista.

Toimipisteemme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kalasatamassa, työajat ovat joustavat ja työtä tehdään monipaikkaisesti. Ymmärrämme, ettei työ ole koko elämä ja pyrimme löytämään eri elämäntilanteisiin sopivia ratkaisuja ja joustoja.

Palkkaus perustuu tehtävän vaativuuteen. Tehtäväkohtainen palkka on 4160,82 e/kk. Lisäksi maksetaan työkokemukseen perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa 0-8 %.

Meillä teet vaikuttavia töitä ja mahdollistat itsesi näköisen työuran!

Heräsikö mielenkiintosi? Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta 20.9.2024 klo 16 mennessä!

Jäikö jokin mietityttämään?
Lisätietoja voit kysellä joko puhelimitse tai sähköpostitse, lisätietojen antajan löydät alta.

Työsuhde:Työsuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.12.2024
Palkka:Aikapalkka 4160,82 e/kk
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Yksikön päällikkö Rami Nurminen, rami.nurminen@hel.fi, p. 040 5254629, Ma-ti klo 14-16
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Helsingin kaupunki

Kaupunkiympäristön toimialalla teemme merkityksellistä työtä 1700 osaajan voimin. Suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme Helsingin kaupunkiympäristöä sekä tarjoamme siihen liittyviä palveluja.

Tavoitteenamme on toimiva ja kaunis kaupunki. Suunnittelemme ja rakennamme vetovoimaista ja viihtyisää kaupunkitilaa niin uusille kuin vanhoille alueille. Varmistamme, että kaupunki kasvaa lähiluonnon arvoja kunnioittaen. Me teemme yhdessä töitä kestävän tulevaisuuden puolesta. Toimintamme tavoitteena on auttaa Helsinki hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Rakennukset ja yleiset alueet -palvelukokonaisuuteen kuuluvassa asuntotuotanto-palvelussa vastaamme kaupungin oman uudisasuntotuotannon sekä kaupunki-konsernin asuntoyhtiöiden peruskorjausten rakennuttamisesta.

Tutustu meihin osoitteessa https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto ja tule osaksi laajaa asiantuntijajoukkoa luomaan kasvavaa ja elinvoimaista Helsinkiä!