Nokia toi Cormac Walshin Suomeen

Laura Työelämä, Uratarinat

Cormac Walsh, Head of Analytics, työskentelee Fonecta Enterprise Solutions:lla analytiikan parissa. Hän kertoo, miten päätyi nykyiseen tehtäväänsä ja mikä häntä kiehtoo työssään.

Kerro hieman ammatillisesta taustastasi.

Olen kotoisin Dublinista, Irlannista. Viimeiset 19 vuotta olen työskennellyt tietotekniikan, johdon ja konsultoinnin tehtävissä muun muassa pankki-, telekommunikaatio- ja markkinointialoilla. Kymmenen vuoden ajan olen nyt keskittynyt pääasiassa järkevään ja tuottavaan datan käyttöön eri yrityksissä, lähinnä markkinoinnin kentällä.

Mitä teet työksesi?

Fonecta Enterprise Solutions on yksi Suomen suurimmista digitaalisen markkinoinnin yrityksistä. Olemme erikoistuneet markkinointiviestinnän tarkkaan kohdentamiseen. Johdan tiimiä, joka kerää, vertailee, analysoi ja mittaa dataa. Analysointimme vaihtelee pikkutarkasta numeroiden pyörittämisestä laajoihin datakokonaisuuksiin sekä netti ja sivustoanalyyseihin. Kaikissa tapauksissa voimme profiloida ja ymmärtää käyttäytymistä sekä motivaatiotekijöitä.

Käytännössä siis vähennämme turhaa viestintää ja autamme asiakkaitamme pääsemään suoraan asiaan oikeiden ihmisten kanssa.

Miten päädyit nykyiseen työhösi ja millainen on tavallinen työpäiväsi?

Piirit ovat aika pienet tällä alalla ja sen johdosta päädyin Fonectalle. Teen paljon käytännön työtä tiimini kanssa. Kehitämme analysointityökaluja, konsultoimme asiakkaita ja viemme tuotantoon toimivia ratkaisuja. On mahtavaa työskennellä tiimissä, jossa kaikki kunnioittavat työmme tuloksia.

Mistä syystä päädyit Suomeen asumaan?

Nokian ansiosta! Aloin tehdä konsulttihommia Nokialle vuonna 1998, kun työskentelin Amsterdamissa perustetussa Hewlett Packard Consulting:ssa. Tein HP:ssa kansainvälisiä tehtäviä ja Nokia oli yksi suurimmista asiakkaistamme 90-luvun loppupuoliskolla. Matkustin siis säännöllisesti Helsinkiin ja pidin siitä niin paljon, että päätin muuttaa Suomeen!

Miten vertaisit suomalaista työskentelykulttuuria omaasi?

Suomalainen työskentelykulttuuri on kansainvälisesti verrattuna tosi epämuodollista ja organisaatioiden hierarkiatasot matalia. Jopa yritysten korkein johto on helposti lähestyttävissä ja heillä tuntuu olevan hyvä käsitys kaikista yrityksen työskentelytasoista. Se on mielestäni hyvä piirre organisaatiossa.

Uskon vahvasti siihen, että johtajien täytyy olla mahdollisimman paljon läsnä ja toimia esimerkkinä ja mallina alaisilleen. Irlantilaista työskentelykulttuuria minun on vaikea kommentoida, sillä en ole työskennellyt kotimaassani sitten vuoden 1998!

Mistä pidät eniten työssäsi?

Ehdottomasti viestinnästä. Nautin siitä, että saan selittää monimutkaisia kokonaisuuksia selkokielellä ja näen työni tulokset. Tykkään haastaa itseni: Jos et osaa selittää sitä, et ymmärrä sitä.

Työskentelet analytiikan parissa. Mikä analytiikassa kiehtoo?

Analytiikan avulla pystyy selittämään meneillään olevia trendejä ja ennustaa tulevaa (jos dataa on tarpeeksi). Myös matemaattinen puoli on kiehtova. On hauskaa käyttää täysin abstrakteja käsitteitä ja saada lopputulokseksi jotain, minkä kaikki ymmärtävät. Ajatellaan vaikka jäätelömyynnin ennustamista – kukapa ei pitäisi jäätelöstä!

Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?

Isäni oli insinööri ja piti luentoja yliopistoilla, joten kasvoin näiden asioiden parissa. Mutta oikeasti halusin, että minusta tulee isona puuseppä. Nyt työskentelen analytiikan parissa, mutta harrastuksena teen paljon asioita puusta. Rakastan sitä.

Haluaisitko muuttaa jotain urallasi?

En muuttaisi mitään. Sen ansiosta, että päätin tulla Suomeen, sain perheeni.