Valtioneuvoston kanslia

Lainsäädäntösihteeri

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 16.09.2024, 10:21
  • Haku päättyy 04.10.2024, 16:15
  • 04.10.2024, 16:15

Lainsäädäntösihteeri

Valtioneuvoston kansliassa on haettavana

lainsäädäntösihteerin

virka. Virka täytetään 1.1.2025 lukien tai sopimuksen mukaan. Virka on valtioneuvoston kanslian yhteinen ja se on sijoitettu EU-asioiden osastolle EU-tuomioistuinasioiden yksikköön.

Valtioneuvoston kanslian EU-asioiden osasto on noin 35 hengen osasto, joka vastaa Suomen EU-politiikan yhteensovittamisesta. EU-tuomioistuinasioiden yksikkö edustaa Suomea EU-tuomioistuimessa vireillä olevissa asioissa ja komission Suomea vastaan käynnistämissä EU:n jäsenyysvelvoitteiden rikkomista koskevissa menettelyissä. Yksikkö laatii oikeudenkäyntikirjelmät niissä EU-tuomioistuinasioissa, joihin Suomi osallistuu, ja edustaa Suomea EU-tuomioistuimen suullisissa käsittelyissä. Yksikön vastuulla on myös vastausten laatiminen komission Suomea vastaan käynnistämissä rikkomusmenettelyissä.

Lainsäädäntösihteerin tehtäviin kuuluu Suomen hallituksen asiamiesten avustaminen EU-tuomioistuimessa vireillä olevissa oikeudenkäynneissä sekä komission Suomea kohtaan käynnistämissä rikkomusmenettelyissä ja valtiontukea koskevissa muodollisissa tutkintamenettelyissä. Lainsäädäntösihteerille voidaan osoittaa myös muita avustavia tehtäviä osastolle keskeisissä EU-oikeudellisissa asioissa.

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.01.2025
Palkka:Kiinteä palkka 4 874,01€ – 5 493,14€
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Lisätietoja tehtävästä antaa yksikön päällikkö Henriikka Leppo p. 0295 161 083.
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue: ,

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia (VNK) vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon seurannasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa. Valtioneuvoston kanslia turvaa pääministerin ja hallituksen toimintaedellytykset kaikissa olosuhteissa. Kanslian tehtäviin kuuluvat mm. Suomen EU-politiikan yhteensovittaminen sekä valtionyhtiöiden ja valtion osakkuusyhtiöiden yleinen omistajapolitiikka. Lisäksi kanslia tuottaa ja kehittää valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisiä hallintopalveluita, kuten käännös- ja kielipalvelut, toimitilapalvelut ja asiakirjahallinto.