Turun kaupunki

Nuorisotyöntekijä, Kohdennettu nuorisotyö

  • Sijainti Turku
  • Julkaistu 04.09.2024, 11:14
  • Haku päättyy 20.09.2024, 15:00
  • 20.09.2024, 15:00

Nuorisotyöntekijä, Kohdennettu nuorisotyö

Nuorisotyöntekijä toimii erityisnuorisotyöntekijänä. Vastuulla työntekijällä on kehittää ja toteuttaa jalkautuvan työn työmuotoa, kohderyhmän tavoittamisen menetelmiä, sekä yksilö- ja pienryhmätyöskentelyä. Työskentely on nuorisolain mukaista työtä, ja sitä toteutetaan nuorisotyöllisin menetelmin. Kohderyhmä erityisnuorisotyössä ovat avun ja tuen tarpeessa olevat, pääasiallisesti alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret.

Nuorisotyöntekijä toimii osan työviikostaan Lounais-Suomen poliisin Ankkuri – tiimissä.

Ankkuritoiminnan tarkoituksena on puuttua varhaisessa vaiheessa lasten ja nuorten rikollisuuteen sekä lähisuhdeväkivaltaan, sekä tehdä ehkäisevää työtä näillä saroilla.

Ankkuri toimintamalli perustuu moniviranomaisyhteistyöhön ja työtä toteutetaan ankkuritiimissä moniammatillisesti työpareina, ja nuorisotyöllisin menetelmin. Kohderyhmänä ovat nuoret (alle 18 v) rikoksentekijät, nuoret, jotka ovat vaarassa väkivaltaiseen ekstremismiin, radikalisoitumiselle ja/tai tarvitsevat moniammatillista tukea elämäntilanteessaan.

Työn täysimääräinen hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta sekä rohkeaa ja ihmisläheistä työskentelyotetta.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai opistoasteen tutkinto.

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää mahdollisuutta tehdä työvuoroja vaihtuvina kellonaikoina arkisin, viikonloppuisin sekä juhlapyhinä. Hyvä fyysinen kunto edesauttaa jaksamaan jalkautuvassa työssä.

Tehtävään valitulle tehdään turvallisuusselvitys.

Valitun on toimitettava rikosrekisterilain 6 § 2 momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote.
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä.

Eduksi luetaan kokemus nuorten rikollisuuden ehkäisystä sekä perheiden ja verkostojen kanssa tehtävästä työstä, verkostojen koordinoinnista ja sosiaalisen median hyödyntämisestä.
Lisäksi eduksi luetaan kokemus leiri / retki työskentelystä, pienryhmätyöskentelystä, jalkautuvasta ja katutyöstä, sekä asiasisältöjen suullisesta ja kirjallisesta esiintymistaidosta.

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Turun kaupunki suosii anonyymiä rekrytointia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rekrytointiprosessin ensimmäisessä vaiheessa työhakemuksen avoimiin kysymyksiin ei tule sisällyttää tietoja esim. iästä, äidinkielestä tai sukupuolesta. Vaikka osaa tiedoista taustatiedoissa kysytään, nämä tiedot eivät näy rekrytoivalle lähijohtajalle anonyymissä hakijaraportissa. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen.

Työsuhde:Työsuhde
Työ alkaa:Alkaen 04.11.2024
Palkka:Kiinteä palkka 2 605,00 €/kk
Työskentelyaika:Vuorotyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:toiminnanjohtaja Mika Rostedt, p. 044 907 5287, mika.rostedt@turku.fi

Hakemuksen jättäminen: Paikkaa haetaan sähköisesti kohdasta Hae työpaikkaa.

Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Turun kaupunki

Tule tekemään tulevaisuuden Turkua.

Turussa tehdään tänäänkin lisää historiaa. Viihtyisä ja karismaattinen yliopistokaupunki uudistuu ja kasvaa rohkeasti, tavoitteena kaupunkilaisten elämisen laadun ja elinkeinoelämän menestyksen edistäminen kestävällä tavalla.

Turun kaupunki on alueensa suurimpia työllistäjiä, jolla on yli 6 000 osaavaa ja ammattitaitoista työntekijää monipuolisissa tehtävissä.

Turku tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2029 mennessä.

Turun kaupunki on savuton työpaikka.