Rovaniemen kaupunki

Ympäristöinsinööri

  • Sijainti Rovaniemi
  • Julkaistu 16.08.2024, 15:47
  • Haku päättyy 17.09.2024, 9:00
  • 17.09.2024, 9:00

Ympäristöinsinööri

Etsitkö luotettavaa työnantajaa, joka tukee hyvinvointiasi ja mahdollistaa työn ja vapaa-ajan tasapainon? Haemme iloiseen ja osaavaan ammattilaisten joukkoomme ympäristöinsinööriä ottamaan haltuun hulevesien hallinnan kokonaisuuden ja luomaan kanssamme entistä viihtyisämpää ja turvallisempaa asuinympäristöä.

MITÄ TEHTÄVÄ PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

Ympäristöinsinöörin virassa keskeisimpiä tehtäviäsi ovat hulevesien hallintaan liittyvät asiantuntija- ja viranomaistehtävät sekä tietyt lain mukaan kunnan vastuulle kuuluvat vesihuollon viranomaistehtävät. Lisäksi ympäristöinsinöörin tehtävään kuuluu Rovaniemen kaupungin vastuulle kuuluvien, käytöstä poistettujen kaatopaikkojen jälkihoidon ja seurannan koordinointi.

Ajankohtaisia asioita tehtävässä aloittaessasi olisivat hulevesien hallintaan liittyvien määräysten ja -suunnitelmien ajantasaistaminen, hulevesityöryhmän toiminnan käynnistäminen sekä hulevesien tulvariskien hallinnan kehittämiseen liittyvät tehtävät. Mahdollisen hulevesimaksun käyttöönottoon liittyvät selvitys-, valmistelu- ja toimeenpanotehtävät kuuluvat myös lähiajan keskeisiin tehtäviin. Käytöstä poistettujen kaatopaikkojen jälkihoidon koordinointi täydentää mielenkiintoista tehtäväkokonaisuutta.

Ympäristöinsinöörin tehtäviin kuuluu esimerkiksi myös
– hulevesien hallinnan asiantuntijatehtävät maankäytön suunnittelussa ja kaavoituksessa sekä muissa sidosryhmissä
– tiettyjen vesihuoltoon liittyvien, kunnan vastuulle kuuluvien viranomaistehtävien ja niihin liittyvän päätöksenteon valmistelu ja toimeenpano
– viranomais- ja sidosryhmäyhteistyö, tiedottaminen ja asiakaspalvelutehtävät

KENEN KANSSA TYÖSKENTELET?

Tehtävä sijoittuu teknisellä toimialalla yhdyskuntatekniikan yksikköön, jota johtaa kaupungininsinööri. Teknisen toimialan luottamushenkilötoimielin on tekninen lautakunta, joka toimii mm. lainsäädännön tarkoittamana hulevesiviranomaisena.

Vaikka tehtävässä vastaat asioista varsin itsenäisesti, työskentelet osana laaja-alaista asiantuntijatiimiä. Tukenasi on koko teknisen toimialan eri asiantuntijoiden laaja osaaminen sekä konsernihallinnon tukipalveluiden muut asiantuntijat esimerkiksi laki- ja hankintayksiköstä.

MITÄ ODOTAMME SINULTA?

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva teknisen alan korkeakoulututkinto (esim. insinööri tai aiempi opistotasoinen tutkinto) sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito.

Viran hoitamisessa menestymistä edesauttaa aiempi kokemus esimerkiksi hulevesien hallintaan tai suljettujen kaatopaikkojen jälkihoitoon ja seurantaan liittyvistä tehtävistä. Myös aiempi kokemus kunnallishallinnosta voidaan katsoa eduksi.

Tietotekninen osaaminen tulee tukea sujuvaa tiedon ja dokumentoinnin hallintaa ja käsittelyä sekä selkeäkielisen tekstin tuottamista. Arvostamme kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Tehtävässä suoriutuminen edellyttää satunnaista oman auton käyttöä työajoissa.

MITÄ TARJOAMME SINULLE?

Kanssamme pääset kehittämään kunnallista palvelutoimintaa mielenkiintoisessa toimintaympäristössä asiantuntevien kollegoiden keskuudessa. Työtäsi tukee vastuullinen, ammattitaitoinen ja innostava työyhteisö. Työssäviihtymisen mahdollistaa positiivinen ja kannustava työilmapiiri ja työhyvinvointiasi tukevat työnantajan tarjoamat työsuhde-edut, kuten polkupyöräetu.

Palvelusuhteen ehdot ja viran tehtäväpalkka määräytyvät kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS:n) mukaisesti.

NÄIN HAET TEHTÄVÄÄ

Tehtävää haetaan jättämällä hakemus Kuntarekryn kautta viimeistään ilmoituksessa mainittuun määräaikaan mennessä.

Jos sähköistä hakemusta ei ole mahdollisuutta tehdä, hakemuksen voi toimittaa postitse osoitteella Rovaniemen kaupunki, Kirjaamo, PL 8216, 96101 Rovaniemi. Kirjekuoreen ja hakemukseen on merkittävä haettavan viran nimike. Hakemus tulee olla vastaanotettuna kirjaamoon määräaikaan mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

Viran täyttämisessä noudatetaan anonyymiä rekrytointimenettelyä. Käytännössä rekrytointiprosessin ensimmäisessä vaiheessa työhakemuksen avoimiin kysymyksiin ei tule sisällyttää tietoja esimerkiksi nimestä, iästä, äidinkielestä tai sukupuolesta. Taustatiedoissa kysyttävät tiedot eivät näy rekrytoivalle esihenkilölle. Tavoitteenamme on anonyymin rekrytointimenettelyn avulla kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen ja työkokemukseen.

Valinnassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa ja valitun on toimitettava hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan kuukauden kuluessa toimen vastaanottamisesta.

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Palkka:Kiinteä palkka Tehtäväkohtainen palkka 3492 euroa kuukaudessa.
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Arkisin klo 9-15
suunnittelupäällikkö Aku Raappana
puh. 016 322 8106. aku.raappana@rovaniemi.fi
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue: ,

Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupungilla on palveluksessaan 2000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa. Iso organisaatio antaa hyvät mahdollisuudet kehittyä ja kokeilla erilaisia urapolkuja. Rovaniemen tasokkaissa oppilaitoksissa voit myös kouluttautua työn ohessa ja pitää osaamisesi ajan tasalla.

Arktisella pääkaupungilla on jotain, mitä muilla ei ole. Elämme itsevarmasti ja avoimin mielin nykyhetkessä. Uskallamme katsoa tulevaisuuteen sekä luoda kunnianhimoisia ja rohkeita ideoita, jotka ovat kiinnostavia myös kansainvälisesti.

Rovaniemen kaupungin teknisten palveluiden toimiala muodostuu kaavoituksen, paikkatieto- ja tonttipalveluiden, yhdyskuntatekniikan, rakennusvalvonnan, ympäristön suojelun sekä ympäristöterveydenhuollon yksiköistä.

Yhdyskuntatekniikan yksikkö toimii tekniset palvelut -palvelualueella, ja sen päätehtävä on kaupungin yleisten alueiden omistajahallinta eli katujen, puistojen ja muiden yleisten alueiden suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja lupa-asiat, jätehuollon ja ympäristöhuollon eräät viranomaistehtävät sekä logistiikka- ja joukkoliikennepalvelut ja pysäköinninvalvonta. Yhdyskuntatekniikan yksikköä johtaa kaupungininsinööri.