Rikosseuraamuslaitos

Vartija (Suomenlinnan vankila), hakuaikaa jatkettu

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 22.08.2024, 8:24
  • Haku päättyy 25.09.2024, 16:00
  • 25.09.2024, 16:00

Vartija (Suomenlinnan vankila), hakuaikaa jatkettu

Hakuaikaa jatkettu 25.9.2024 klo 16:00 saakka. Aiemmin hakemuksensa jättäneet huomioidaan rekrytointiprosessissa.

Suomenlinnan vankila on 90-paikkainen miehille tarkoitettu avovankila ainutlaatuisessa merellisessä ympäristössä aivan Helsingin keskusta-alueen kupeessa. Suomenlinnan vankilassa työskentelee noin 40 henkilöä ja 20 heistä on vartijoita.

Vartijana huolehdit arjen sujumisesta vankilassa, vastaat vankilan turvallisuudesta ja toimintojen sujumisesta. Huolehdit, että vankilassa noudatetaan vankilan järjestyssääntöä ja päiväjärjestystä. Käytät päivittäin työtehtävissäsi Rikosseuraamuslaitoksen asiakastietojärjestelmää ja sähköisen valvonnan järjestelmää. Turvallisuustehtäviisi kuuluvat muun muassa vartiointi-, valvonta- ja kuljetustehtävät vankilassa ja vankilan ulkopuolella sekä päihdevalvonnan toteuttaminen.

Vartijana olet sosiaalisessa ammatissa ja tärkeä osa työssäsi on läsnäololla ja vuorovaikutuksella, joten työnkuvasi sisältää yhä enenevässä määrin myös vankien ohjaamiseen liittyviä tehtäviä. Ohjaustehtäviin kuuluvat erityisesti vangin tulotilanteen haltuunotto, tulohaastattelut sekä huolellinen perehdyttäminen vankilan järjestyssääntöön ja toimintatapoihin. Osallistut vankilan moniammatilliseen viikoittaiseen työryhmään, jossa uudet vangit sijoitetaan rangaistusajan suunnitelman mukaiseen toimintaan. Vastaat siitä, että vankien asuintilat pidetään siisteinä ja kalusteet asianmukaisessa kunnossa.

Tehtävässäsi korostuu aktiivinen vuorovaikutus vankien kanssa ja yhteistyö koko laitoksen moniammatillisen työyhteisön kanssa. Vartijan työssä pääset tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä uusintarikollisuuteen vaikuttamalla. Tehtävä edellyttää oma-aloitteista, aktiivista ja itsenäistä työskentelyotetta.

Vartijan työ on jaksotyöajan mukaista vuorotyötä.

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.11.2024
Palkka:Kiinteä palkka 2450 – 2600 eur/kk
Työskentelyaika:Jaksotyö
Paikkoja:2
Hakuohjeet:Yksikönpäällikkö, Päivi Hannula, 0503313041, paivi.hannula@ om.fi , tai Apulaisjohtaja Elina Toijanaho, 0503538417, elina.toijanaho@ om.fi
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Rikosseuraamuslaitos

Me Rikosseuraamuslaitoksessa teemme vaikuttavaa työtä uusintarikollisuuden ehkäisemiseksi. Ydintehtävämme on yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpano sekä tutkintavankeuden toimeenpano. Meille tärkeitä arvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus. Toimimme oikeusministeriön hallinnonalalla ja olemme osa rikosoikeudellista ketjua.

Rikosseuraamuslaitos on valtakunnallisesti toimiva virasto, jonka toimialueena on koko maa. Rikosseuraamuslaitos koostuu neljästä vastuualueesta, joita ovat kehittäminen ja ohjaus, asiakasprosessit, hallinto- ja tukipalvelut sekä operatiivinen toiminta. Lisäksi organisaatioon kuuluvat sisäinen tarkastus, johdon tuki, viestintä ja kansainvälinen toiminta.

Operatiivisesta toiminnasta vastaavaan vastuualueeseen kuuluu 11 rikosseuraamuskeskusta, jotka koostuvat alueittain vankiloista ja yhdyskuntaseuraamustoimistoista.