Porvoon seurakuntayhtymä

Ekonomi- och förvaltningsdirektör

  • Sijainti Porvoo
  • Julkaistu 10.09.2024, 11:20
  • Haku päättyy 30.09.2024, 23:59
  • 30.09.2024, 23:59

Ekonomi- och förvaltningsdirektör

Borgå kyrkliga samfällighet söker en ekonomi- och förvaltningsdirektör för en ordinarie tjänst med start 1.2.2025 eller enligt överenskommelse.

Som ekonomi- och förvaltningsdirektör ansvarar du för ledningen av förvaltningsverket som är underställt gemensamma kyrkorådet samt för den kyrkliga samfällighetens ekonomiförvaltning och förvaltning. Du fungerar som föredragande för gemensamma kyrkorådet och ansvarar för att verkställa gemensamma förtroendeorganens beslut. Du har det övergripande ansvaret för den strategiska utvecklingen och planeringen av den kyrkliga samfällighetens stödtjänster. Du är medlem av samfällighetens strategiska ledningsgrupp. Ordförande för det gemensamma kyrkorådet fungerar som din chef.

Behörighetsvillkoret för tjänsten är en högre högskoleexamen. Vi kräver erfarenhet av ledning av ekonomi, goda kunskaper inom ekonomin och kännedom om församlingsförvaltning eller offentlig förvaltning. Den som blir vald till tjänsten bör kunna arbeta flytande i en tvåspråkig gemenskap. Vi förväntar oss goda färdigheter i personalförvaltning, ett utvecklande framåtblickande ledarskap, förmåga till strategiskt tänkande, organisations- och samarbetsförmåga samt gedigen erfarenhet som chef. Dessutom värdesätter vi kännedom om församlingslivet och ett engagemang för våra värderingar.

Förutom ett intressant arbete erbjuder vi bra arbetslokaler och moderna arbetsredskap, omfattande företagshälsovård samt Epassi-lunch- och Flex-förmåner.

Tjänsten som ekonomi- och förvaltningsdirektör hör till lönesättningsgrupp J50 (6000-6600 €) i kyrkans lönesystem för ledande tjänster inom ekonomi- och personalförvaltning. Den slutliga lönen bestäms utifrån den sökandes erfarenhet, utbildning och kompetens som är relevant för utövande av tjänsten. Kandidater kan också lämna in sina löneanspråk. Ekonomi- och förvaltningsdirektören har totalarbetstid enligt kyrkans tjänst- och arbetskollektivavtal.

Den som blir vald till tjänsten måste vara konfirmerad medlem av den evangelisk-lutherska kyrkan. I tjänsten tillämpas sex månaders prövotid. Den som blir vald bör förete ett godtagbart intyg över sin hälsa när tjänsteutövningen börjar.

Ansökningstiden slutar den 30.9.2024 kl. 23.59. Ansökan ska lämnas in elektroniskt via tjänsten KirkkoRekry.

Vänligen bifoga en essä på 1-2 sidor där du reflekterar hur du anser att du kan uppfylla de villkor och förväntningar som anges i meddelandet om ledig tjänst. Hur stöder din tidigare arbets- och utbildningsbakgrund din framgång i rollen, och hur motiveras du av församlingarnas värderingar och den tvåspråkiga arbetsmiljön?

Spara bilagorna till ansökan i pdf-format.

Den sökande ska vara beredd att delta i en intervju vid inbjudan antingen måndagen den 14.10. eller tisdagen den 15.10.2024. Efter intervjun ordnas en personbedömning för vissa av de intervjuade i Borgå måndagen 21.10. kl. 9-16. I samband med utvärderingen kommer en psykologintervju att hållas på distans mellan 22.-23.10.

Ytterligare information: måndag 23.9. kl. 13-15, gemensamma kyrkorådets ordförande, kyrkoherde Pontus Salmi, tfn 050 521 6046 eller gemensamma kyrkofullmäktiges ordförande Anna Talvitie, tfn 050 349 3341.

http://www.porvoonseurakunta.fi

Osaamisalue: ,

Porvoon seurakuntayhtymä

Borgå församlingar är en livskraftig, kulturhistoriskt rik, framåtblickande gemenskap med en sund ekonomisk grund. Borgå är en attraktiv och växande stad där 65 % av de cirka 52 000 invånarna är medlemmar i församlingarna. Den finska församlingen har cirka 22 000 medlemmar och den svenska domkyrkoförsamlingen har cirka 11 000 medlemmar.

Församlingarna bildar tillsammans med förvaltningsverket en kyrklig samfällighet med ca 110 anställda, varav 36 i förvaltningsverket och gemensamma tjänster.