Keskusrikospoliisi

Ylitarkastaja 40.16

  • Sijainti Vantaa
  • Julkaistu 04.10.2024, 14:51
  • Haku päättyy 21.10.2024, 16:15
  • 21.10.2024, 16:15

Ylitarkastaja 40.16

Keskusrikospoliisin Oikeusyksikkö vastaa muun muassa viraston laillisuusvalvonnan suunnittelusta ja toteuttamisesta, kanteluasioiden käsittelystä, erilaisten lausuntojen valmistelusta sekä tutkimuslupa- ja sivutoimiasioiden käsittelystä. Oikeusyksikkö tuottaa virastossa tarvittavat oikeudelliset palvelut ja antaa juridista tukea esimerkiksi vaativaa oikeudellista osaamista edellyttävissä siviili-, rikos- ja prosessioikeudellisissa kysymyksissä sekä esitutkinta- ja pakkokeinolain soveltamiseen liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi Oikeusyksikkö edustaa virastoa tuomioistuinprosesseissa ja valmistelee viraston päällikölle ratkaistavaksi kuuluvat virkamieslain mukaiset kurinpitoasiat. Oikeusyksikölle kuuluu myös koulutustehtäviä.

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.01.2025
Palkka:Kiinteä palkka Poliisin palkkausjärjestelmän vaativuustason 40.16 mukainen.
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Lisätietoja antaa poliisilakimies Tommi Reen, puh. 0295 480 141 (vaihde).
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Keskusrikospoliisi

Poliisissa eri alojen ammattilaiset tekevät yhteiskunnan turvallisuuteen vaikuttavaa työtä. Monipuolisessa ja laajassa organisaatiossamme on erilaisia työtehtäviä sekä mahdollisuuksia kehittymiseen. Meidän toimintaamme ohjaavat eettiset periaatteet, minkä lisäksi olemme arvojemme mukaisesti palvelevia, oikeudenmukaisia, osaavia ja pidämme huolta henkilöstömme hyvinvoinnista.

Jokainen meistä vaikuttaa siihen, että poliisi on kaikkien turvaaja, kaikkina aikoina. Meillä Keskusrikospoliisissa pääset tekemään merkittävää työtä suomalaisten turvallisuuden hyväksi ainutlaatuisissa, monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä. Keskusrikospoliisissa tutkimme vakavinta rikollisuutta, joka on usein kansainvälistä ja järjestäytynyttä. Tuotamme erilaisia rikostorjunnan asiantuntijapalveluita koko poliisihallinnolle ja muille lainvalvontaviranomaisille, ylläpidämme tilannekuvaa koko rikollisuudesta sekä kehitämme rikostorjuntaan ja -tutkintaan liittyviä menetelmiä.

Keskusrikospoliisi on poliisin valtakunnallinen yksikkö, jonka toimialueena on koko Suomi. Meillä työskentelee noin 840 eri alojen ammattilaista hyvin erilaisilla koulutustaustoilla. Henkilöstöstämme noin 60 prosenttia työskentelee poliisitehtävissä ja 40 prosenttia siviilitehtävissä. Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen sekä tarjoamme työntekijöillemme kattavan työterveyshuollon, tuetun työpaikkaruokailun, työaikaan sisältyvän liikuntaedun, joustavia etätyömahdollisuuksia sekä myönteisen ja kannustavan työilmapiirin.