Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Perheohjaaja, perhetyön yksikkö idän tiimi

  • Sijainti Järvenpää
  • Julkaistu 29.08.2024, 14:00
  • Suljettu 12.09.2024, 14:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Perheohjaaja, perhetyön yksikkö idän tiimi

Kiinnostaako sinua vuorovaikutuskeskeinen työ lasten ja perheiden parissa lastensuojelun avohuollossa? 

Haemme joukkoomme iloista, ammattitaitoista ja kehittämismyönteistä perheohjaajaa. 

Perheohjaajan tehtävät sijoittuvat tehostetun perhetyön yksikköön Idän tiimiin Tuusulaan, Mäntsälään, Järvenpäähän ja Pornaisiin lastensuojelun avohuollossa, mutta tarvittaessa työalueena voi olla koko Keusote. 

Tehostettu perhetyö on avohuollon tukitoimi, jonka tavoitteena on tukea ja arvioida perheen tilannetta, lapsen elämän riskitekijöitä vähentäen ja suojaavia tekijöitä lisäten. Lisäksi tehostetun perhetyön tarkoituksena on lisätä koko perheen omia voimavaroja ja keinoja itsenäiseen selviytymiseen. Keusotessa tehostettua perhetyötä tehdään Idän ja Lännen tiimeissä. 

  • Työ on motivointiin ja muutokseen tähtäävää vuorovaikutustyötä lapsen ja koko perheen kanssa. Työ on suunnitelmallista, tavoitteellista, joustavaa ja määräaikaista työskentelyä lasten ja perheiden kanssa arjen erilaisissa tilanteissa. 
  • Perheohjaajan työhön kuuluu liikkuva kotikäyntityö ja monialainen verkostoyhteistyö perheen asioita hoitavien tahojen kanssa. Työtä tehdään asiakasperheen tarpeen mukaisina aikoina, pääsääntöisesti arkisin klo 7–19 välisenä aikana työparityönä. Työn tukena on parityö, ryhmätyönohjaus, perhetyön tiimin ja tehostetun perhetyön esihenkilön tuki. 
  • Perheohjaaja tekee tiivistä yhteistyötä lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden kanssa, jotka työskentelevät samoissa työpisteissä perheohjaajien kanssa. Keusoten alueella lastensuojelun avohuollossa tehdään työtä perheiden hyväksi moniammatillisesti systeemisellä työotteella ja viikkokokouksissa, asiakkaan osallisuus huomioon ottaen. Työskentely perustuu kunnioittavaan, dialogiseen ja ratkaisukeskeiseen vuorovaikutukseen. 

Kelpoisuusehtona tehtävään on soveltuva sosiaali- tai terveysalan ammattikorkeakoulututkinto kuten sosionomi AMK. 

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä, hyviä dokumentointi- yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja ja kykyä työskennellä sekä itsenäisesti, että työparina. Arvostamme asiakaslähtöisyyttä, perhetyön menetelmäosaamista sekä joustavaa työskentelyotetta. Kokemus lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä sekä lastensuojelutyöstä katsotaan eduksi. Työn liikkuvuuden takia työssä edellytetään ajokorttia ja oman auton käyttö on suotavaa.

Lisätietoja palvelussuhteesta:

  • Vakituinen työsuhde 1.10.2024 alkaen. 
  • Tehtäväkohtainen palkka on 3279,38 e/kk. Lisäksi maksamme työkokemukseen perustuvaa lisää. 
  • Tutustu rekrytointisivuston kautta Keusoteen sekä rekrytointiprosessiimme. Lue meidän työsuhde-eduistamme (mm. Epassi, työterveyshuolto) sekä näe tehtävään mahdollisesti vaadittavat todistukset/luvat. www.keusote.fi/rekry.

Lisätiedot antaa Lastensuojelun tehostetun perhetyön esihenkilö Mari-Susanna Fennander puh. 040 807 4072, mari-susanna.fennander@keusote.fi.

Hakuaika päättyy 12.9.2024 klo 14.00.

Osaamisalue:

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keski-Uudenmaan sote - Keusote, on yksi edelläkävijöistä hyvinvointialueella. Olemme tehneet sujuvasti työtä yhdessä jo vuodesta 2019 alkaen, joten meillä on tarjottavana valmis kehitysmyönteinen organisaatio työntekijöillemme. Hyvinvointialueet vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Vastaamme 200 000 asukkaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Meillä Keusotessa työskentelee yli 4000 alansa ammattilaista - tule mukaan osaavaan ja kannustavaan työyhteisöömme.