Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Ohjaaja, Kotirinteen lastensuojeluyksikkö

  • Sijainti Hyvinkää
  • Julkaistu 25.07.2024, 14:00
  • Suljettu 08.08.2024, 14:42
  • Tätä työpaikkaa voit hakea käyttäen Osaajaprofiilia pohjana!

Ohjaaja, Kotirinteen lastensuojeluyksikkö

Hei sinä lasten ja nuorten kanssa mielellään työskentelevä innovatiivinen, kehittämismyönteinen sekä kunnioittavasti ja arvostavasti kohtaava sosiaalialan ammattilainen!

Haemme ohjaajaa Kotirinteen vastaanotto- ja arviointiyksikköön Hyvinkäälle

Yksikkö sijaitsee Hyvinkään Viertolassa ja on seitsemänpaikkainen lastensuojelun sijaishuollon tukea tarvitsevien, pääsääntöisesti 12–17-vuotiaiden lasten, vastaanotto- ja arviointiyksikkö.  Yksikkö vastaa sekä kiireellisesti että avohuollon päätöksellä sijoitettujen lasten hoidosta, huolenpidosta ja arvioinnista. Lasten sijoitukset ovat lyhytaikaisia kestäen keskimäärin n. kaksi kuukautta.

Hoito- ja kasvatustyöstä vastaa seitsemän ohjaajaa, yöhoitaja, sairaanhoitaja, puolikas erityistyöntekijä ja yksikön esimies.  Yksikössä työskentelee lisäksi ruokapalveluvastaava sekä Kotirinteen kuntoutus- ja arviointiyksikön kanssa yhteinen laitoshuoltaja.

Kotirinteen vastaanotto- ja arviointiyksikkö on mukana itse- ja yhteisöohjautuvuuden sekä palvelevan johtamisen hankkeissa, joilla lisätään työn mielekkyyttä ja tiimin hyvinvointia. Työssäsi tukenasi ovat esihenkilö sekä muu työryhmä. Lisäksi työtäsi tukee rakenteeseen kuuluvat säännölliset tiimikokoukset, työnohjaus ja kehittämispäivät. 

Ohjaaja toimii omaohjaajana Kotirinteen nuorille. Hänellä on työparinsa kanssa pääasiallinen vastuu nuorten arviointiprosessin ohjaamisesta, hoitamisesta ja perheen kanssa työskentelystä. Ohjaajan tehtävänä on nuorten tilanteen kartoittaminen ja arviointi yhdessä nuoren, hänen perheensä, verkostojen ja Kotirinteen vastaanotto- ja arviointiyksikön moniammatillisen tiimin kanssa. Ohjaaja vastaa lisäksi työvuorossaan kaikkien yksikköön sijoitettujen lasten päivittäisestä hoidosta- ja kasvatuksesta, verkostoyhteistyöstä, dokumentoinnista sekä kodinhoidollisista tehtävistä. 

Kotirinteessä on työntekijöillä kiertävä yö-varallaolo. Kolmen viikon listaan osuu keskimäärin 2–4 varallaoloa. Tällä lisätään turvallisuutta sekä mahdollistetaan laadukkaan työn tekeminen myös yllättävissä tilanteissa.

Odotamme erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja kykyä tulla toimeen erilaisissa tilanteissa olevien vanhempien, lasten ja nuorten kanssa. Työssä toimiminen vaatii lastensuojelulain tuntemusta ja katsomme eduksi lastensuojelun työkokemuksen. Katsomme eduksi lisäkoulutukset; esim. lääkehoitokoulutuksen, perhetyön- / kriisityönkoulutuksen, päihde- ja mielenterveyskoulutuksen ja traumaosaamisen. Arvostamme taitoa toimia nopeastikin muuttuvissa tilanteissa, positiivista ja voimavaralähtöistä työotetta, hyviä tiimityötaitoja ja kehitysmyönteisyyttä.

Kelpoisuusehtona edellytämme soveltuvaa AMK – tutkintoa (esim. sosionomi AMK, sairaanhoitaja AMK, yhteisöpedagogi AMK, toimintaterapeutti AMK) tai aikaisempaa opistotason tutkintoa. Laki sosiaalihuollon ammattihenkilölaki (817/2015) tai terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun laki (559/94). Hygieniapassi tulee olla suoritettuna. Työ edellyttää ajokorttia.

Tietoja palvelussuhteesta:

  • Vakituinen työsuhde 2.9.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.
  • Tehtäväkohtainen palkka on 3279,38 €/kk. Lisäksi maksamme työkokemukseen perustuvaa lisää. 
  • Tutustu linkin kautta Keusoteen, rekrytointiprosessiimme sekä näe vaadittavat luvat/todistukset ja työsuhde-edut (mm. Epassi, työterveyshuolto) Keusoten rekrytointisivustolta www.keusote.fi/rekry

Lisätiedot tehtävästä antaa lastensuojelun palveluesimies Antti Sadeharju, puh. 050 497 0478, antti.sadeharju@keusote.fi ja viikolla 32 vastanotto- ja arviointityö palveluesihenkilö Tom Stenman, puh. 050 497 0471, tom.stenman@keusote.fi. Ryhmä- ja/tai yksilöhaastattelut pidetään viikolla 33.

Hakuaika päättyy 8.8.2024 klo 14.00.

Osaamisalue:

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keski-Uudenmaan sote - Keusote, on yksi edelläkävijöistä hyvinvointialueella. Olemme tehneet sujuvasti työtä yhdessä jo vuodesta 2019 alkaen, joten meillä on tarjottavana valmis kehitysmyönteinen organisaatio työntekijöillemme. Hyvinvointialueet vastaavat sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen palveluista. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Vastaamme 200 000 asukkaan laadukkaista ja asiakaslähtöisistä sosiaali- ja terveyspalveluista. Meillä Keusotessa työskentelee yli 4000 alansa ammattilaista - tule mukaan osaavaan ja kannustavaan työyhteisöömme.