HUS Helsingin yliopistollinen sairaala

Psykologi Seri-tukikeskus ja Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 16.09.2024, 5:08
  • Haku päättyy 30.09.2024, 23:59
  • 30.09.2024, 23:59

Psykologi Seri-tukikeskus ja Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka

Kiinnostaisiko psykologin työt Naistenklinikan Seri-tukikeskuksessa sekä Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalla?

Haemme psykologia määräaikaiseen työsuhteeseen Naistenklinikan Seri-tukikeskukseen sekä Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalle. 

Seri-tukikeskus on seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö yli 16-vuotiaille sukupuolesta riippumatta. Yksikön moniammatillinen työryhmä tarjoaa matalan kynnyksen palvelua, johon voi hakeutua itse, omaisten kanssa tai viranomaisen ohjaamana kuukauden sisällä tapahtuneesta. Potilastyön lisäksi Seri-tukikeskuksessa kehitetään, tuotetaan ja jaetaan tietoa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden hoidon kehittämistä varten yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden keskeisten toimijoiden kanssa.

Seri-tukikeskuksessa on kaksi osa-aikaista psykologia, jotka vastaavat potilaan elektiivisestä psykososiaalisesta tuesta. Psykologin työn pääpaino on psyykkiseen tukeen liittyvässä käytännön potilastyössä. Psykologi arvioi potilaan tilannetta ja vointia, tukee voinnin vakautumista ja traumasta toipumista mm. psykoedukaation keinoin sekä suunnittelee ja järjestelee mahdollista jatkohoitoa. Vastaanottoja toteutetaan sekä yksin että työparin kanssa. Tehtäviin kuuluu myös Seri-tukikeskuksen potilaiden rikosprosessiin liittyvien lausuntojen teko ja tarvittaessa todistaminen oikeudessa. 

Psykologin työtehtäviin kuuluu lisäksi psykososiaalisen tuen kehittäminen, osallistuminen Seri-tukikeskuksen verkosto- ja viranomaisyhteistyöhön ylläpitäen ja kehittäen sitä erityisesti psykososiaalisen tuen näkökulmasta, sekä yksikön tutkimushankkeisiin osallistuminen. 

Hakijalta edellytetään osaamista laaja-alaisesta psykososiaalisen tuen arvioinnista akuutissa kriisitilanteessa, kokemusta moniammatillisesta tiimityöstä sekä trauma- ja päihdeosaamista. Lisäksi edellytetään oma-aloitteisuutta verkosto- ja kehittämistyössä. Eduksi lasketaan psykoterapeutin pätevyys, kielitaito ja osaaminen monikulttuurisista kysymyksistä.

Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikka on kaksikielinen valtakunnallinen erityistason yksikkö, jossa tutkitaan sukupuoli-identiteetin ristiriidasta kärsiviä potilaita ja koordinoidaan siihen liittyviä hoitoja. Psykologin keskeinen toimenkuva koostuu tutkimuksista ja arvioista yhteistyössä poliklinikan moniammatillisen työryhmän kanssa.

Haussa olevan tehtävän työnkuva jakautuu 50 % Seri-tukikeskukseen ja 50 % Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalle. Määräaikainen työsuhde voidaan HUS:n meneillään olevan YT-prosessin vuoksi solmia alkuun 31.1.2025 asti, mutta jatkomahdollisuus on todennäköinen. Aloitus 1.10.2024 tai sopimuksen mukaan.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja monipuolisen työnkuvan lisäksi vahvan kollegiaalisen tuen, työnohjausta ja koulutusmahdollisuuksia. Mahdollisuus myös joustaviin etätyöjärjestelyihin.

Tehtäväkohtainen palkka on 4443,32 €/kk ja mahdolliset kokemus- ja muut lisät.

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian. Tutustumme hakemukseesi jo hakuajan kuluessa ja kutsumme hakijoita haastatteluun. Täytämme tehtävän heti sopivan sijaisen löydyttyä. HUSissa olet elämäntyössä!

Tehtävän kelpoisuusehdot

Laillistettu psykologi.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito taikka ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja suomen kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

Yhteystiedot

Johtava psykologi Ea Huhtala puh.+ 358 40 668 1552

Yhdenvertaisuus on yksi arvoistamme. Edistämme aktiivisesti monimuotoisuutta työyhteisössämme. Meille ovat tervetulleita monenlaiset työntekijät – eri ikäiset, eri sukupuolia olevat sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvat henkilöt.

HUS – vaikuttavinta hoitoa

Työsuhde:Työsuhde
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Palkka:Kiinteä palkka
Paikkoja:1
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue: