HUS Helsingin yliopistollinen sairaala

Osastonylilääkäri Konsernihallinto Elinluovutustoiminta

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 28.08.2024, 5:08
  • Haku päättyy 20.09.2024, 23:59
  • 20.09.2024, 23:59

Osastonylilääkäri Konsernihallinto Elinluovutustoiminta

Olisitko sinä uusi Valtakunnallinen elinluovutuskoordinaattori?

HUS-yhtymä on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Elinluovutustoiminnan kokonaisuuden suunnittelu on Suomessa asetuksella keskitetty HUSiin. Tähän liittyen HUSissa toiminnan suunnittelusta ja koordinoinnista on vastuussa Valtakunnallinen elinluovutuskoordinaattori.

Valtakunnallinen elinluovutuskoordinaattori työskentelee HUS Konsernihallinnossa osana hallintoylilääkärin tiimiä ja läheisessä yhteistyössä HUSin elinsiirtotoimiston ja elinluovutussairaaloiden elinluovutuskoordinaattoreiden sekä vastuulääkäreiden kanssa.

Tehtävänkuva

Valtakunnallisen elinluovuuskoordinaattorin työhön kuuluvat elinluovutustoiminnan valtakunnallisen kokonaisuuden suunnittelua ja yhteensovittamista koskevat tehtävät (Valtioneuvoston asetus erikoissairaanhoidon työnjaosta ja eräiden tehtävien keskittämisestä 582/2017 3 §).

Valtakunnallisen elinluovutuskoordinaattorin tehtävänä on ohjata, kehittää ja seurata kansallista elinluovutustoimintaa havaittujen kehittämistarpeiden pohjalta ja tehdä laaja-alaista yhteistyötä muiden elinluovutus- ja elinsiirtotoiminnassa mukana olevien tahojen kanssa elinluovutustoiminnan edistämiseksi ja yhtenäistämiseksi. Hän toimii valtakunnallisen elinluovutustoiminnan ohjausryhmän puheenjohtajana ja toteuttaa sen hänelle määräämät tehtävät.

Tehtäviin kuuluu elinluovutustoimintaan liittyvän koulutuksen ohjeistaminen ja tukeminen. Tehtäviin kuuluu myös yhtenäisen koulutus- ja perehdytysmateriaalin koordinointi ja valmistaminen keskitetysti ohjausryhmän ohjeistuksen mukaisesti. Tehtävänä on myös varmistaa että, kansallisen toimintasuunnitelman määräämät koulutustavoitteet toteutuvat elinluovutussairaaloissa. Tavoitteena on myös että, kaikkien terveydenhuollon ammattiryhmien ja kansalaisten tietoisuus elinluovutustoiminnasta lisääntyy.

Elinluovutustoimintaa on jatkuvasti seurattava elinluovutussairaaloiden suorittaman auditoinnin ja Elinsiirtotoimiston tilastojen tuella. Näiden pohjalta yhdessä elinluovutussairaaloiden kanssa kehitetään sairaaloiden elinluovutustoimintaa. Säännöllisen vierailut elinluovutussairaaloissa ovat oleellinen osa työtä samoin yhteistyö viranomaisten kanssa.

Tehtävään liittyvä osaaminen ja vaadittava koulutustausta
* Erikoislääkärin tutkinto soveltuvalta erikoisalalta
* Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää vuorovaikutustaitoja, järjestelmällisyyttä, organisointikykyä ja paineen sietokykyä. Kokemus elinluovutustoimintaan osallistumisesta ja tehohoidosta katsotaan eduksi.

Tule hyvän työn tekijäksi HUSiin! Lähetä hakemus hakuajan loppuun 20.9.2024 klo 23.59 mennessä. 

Tehtävän kelpoisuusehdot

Erikoislääkärin pätevyys soveltuvalla erikoisalalla ja lisäksi laillistettu lääkäri tai lupa toimia lääkärin tehtävissä.

Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

Lisätietoja antaa

Valtakunnallinen elinluovutuskoordinaattori Anna-Maria Koivusalo puh. 050 427 0651 
Hallintoylilääkäri Veli-Matti Ulander puh. 050 427 1536
 

Yhdenvertaisuus on yksi arvoistamme. Edistämme aktiivisesti monimuotoisuutta työyhteisössämme. Meille ovat tervetulleita monenlaiset työntekijät – eri ikäiset, eri sukupuolia olevat sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvat henkilöt.

HUS – vaikuttavinta hoitoa

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Palkka:Kiinteä palkka
Paikkoja:1
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue: