HUS Helsingin yliopistollinen sairaala

Osastonlääkäri Psykiatria

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 23.08.2024, 5:08
  • Haku päättyy 20.09.2024, 23:59
  • 20.09.2024, 23:59

Osastonlääkäri Psykiatria

Osastonlääkäriksi HUS Psykiatrian ruotsinkieliselle osastolle? Kiinnostaako sinua monipuolinen ja vaihteleva työ Psykiatriakeskuksen ruotsinkielisellä akuutti-/yleispsykiatrisella osastolla? Haluatko olla mukana kehittämässä pääkaupunkiseudun ainoan, ensisijaisesti ruotsia äidinkielenään puhuvia potilaita palvelevan, suljetun osaston toimintaa?  Houkutteleeko mahdollisuus kohentaa ruotsinkielentaitoasi ja saada kielikylpyä?

Tule työkaveriksemme HUS Psykiatrian ruotsinkieliselle osastolle. Osastomme hoitaa potilaita kaikista diagnoosiryhmistä tarjoten näin monipuolisen ja vaihtelevan työnkuvan, todellisen ”näköalapaikan” psykiatriaan. Suomea äidinkielenään puhuville kaksikielinen ympäristö tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kohentaa kielitaitoaan; kouluruotsilla ja positiivisella asenteella pärjää mainiosti!

Haemme psykiatriaan erikoistuvaa lääkäriä, reunojen tekijää, tai kokeneempaa konkaria / psykiatrian erikoislääkäriä HUS Psykiatrian Psykiatriakeskuksessa sijaitsevalle, 12-paikkaiselle ruotsinkieliselle osastolle osastonlääkärin sijaisuuteen. Psykiatrian erikoislääkärinä voit jatkossa hakea myös vakituista virkaa. 

Ruotsinkielinen osasto on osa HUS Psykiatrian Länsi-Uudenmaan kaksikielistä linjaa, joka (aluevastuunsa lisäksi) vastaa suljettujen ruotsinkielisten osastohoitopalvelujen tuottamisesta pääkaupunkiseudun ja Länsi-Uudenmaan asukkaille niiltä osin, kun hoidon saaminen nimenomaan ruotsin kielellä katsotaan tärkeäksi. Psykiatriaan erikoistuvalle työskentely ruotsinkielisellä osastolla hyväksytään osaksi erikoistumisopinnoissa vaadittavaa yliopistopalvelua.  Reunapalveluja tekevälle (potilaita kaikista diagnoosiryhmistä hoitava) ruotsinkielinen osasto tarjoaa paitsi monipuolisen ja vaihtelevan työnkuvan, myös todellisen ”näköalapaikan” psykiatriaan.

Ruotsinkielinen osasto toimii tiiviissä yhteistyössä pääkaupunkiseudun ja Läntisen Uudenmaan avopalvelujen sekä HUS Psykiatrian häiriökohtaisten linjojen kanssa. Häiriökohtaisilta linjoilta saa tarvittaessa matalan kynnyksen konsultaatioapua eri potilasryhmien hoitoon liittyviin erityiskysymyksiin. Yhteishenki ja tekemisen meininki maantieteellisesti laajalle levittäytyneellä Länsi-Uudenmaan psykiatrian linjalla on hyvä ja kollegalle voi aina kilauttaa myös oman linjan sisällä. Jo rutiinikäytössä olevat videokokoukset ja -tapaamiset kutistavat välimatkaa alueilla työskenteleviin kollegoihin ja Psykiatriakeskuksessa olet myös osa paikallista, linjarajat ylittävää työyhteisöä ja kollegakuntaa. 

Osaston lääkärinä olet keskeinen osa osastopotilaan hoitoketjua ja moniammatillista hoitotiimiä. Vastaat akuuttipsykiatrian osastolle ohjattujen potilaiden hoidon suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä apulaisylilääkärimme ja motivoituneen henkilökunnan kanssa. Kehität osaston toimintaa yhdessä muun henkilökunnan sekä kollegoiden kanssa vastaamaan nykyaikaisen ja potilaslähtöisen psykiatrisen hoidon tarpeita. 

Erikoistuvien lääkäreiden lähiohjaukset toteutuvat säännöllisesti viikoittain ja konsultaatioapu on pisimmilläänkin vain puhelinsoiton päässä.  Koulutustarjotin osana yliopistosairaalaa on laaja ja reunapalveluja tekeville HUS Psykiatrialla on myös ihan oma – erityisesti yleislääketieteen ja työterveyshuollon näkökulmasta keskeisiä teemoja käsittelevä – luentosarjansa.  Aloittaa voit 2.12.2024 tai sopimuksen mukaan.

Hae meille hakuajan loppuun 20.9.2024 mennessä. HUSissa olet elämäntyössä!

Tehtävän kelpoisuusehdot

Kelpoisuusehtona on erikoislääkärin pätevyys soveltuvalla erikoisalalla ja lisäksi laillistettu lääkäri tai lupa toimia lääkärin tehtävissä. 

Sijaisuudessa voi toimia myös psykiatriaan erikoistuva ja/tai psykiatriasta erikoisalana kiinnostunut lääkäri.

Edellytämme asiakas- ja potilastiloissa työskentelevältä tartuntatautilain mukaista rokotussuojaa, ja terveydenhuollon toimintayksiköissä työskentelevältä terveydentilan selvitystä keuhkotuberkuloosista.

Yhteystiedot

Älä epäröi kysyä lisätietoja allekirjoittaneelta. Kuulemisiin! Terveisin 

Linjajohtaja, ylilääkäri Leena Rehnberg-Laiho, p. 050 427 7744, leena.rehnberg-laiho@hus.fi 

tai apulaisylilääkäri Mikael Riska, puh. 040 700 4581 tai mikael.riska@hus.fi.

HUS – vaikuttavinta hoitoa

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Sopimuksen mukaan
Palkka:Kiinteä palkka
Paikkoja:1
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue: