Helsingin kaupunki

Tilannekeskuspäivystäjä

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 17.09.2024, 16:36
  • Haku päättyy 15.10.2024, 16:00
  • 15.10.2024, 16:00

Tilannekeskuspäivystäjä

Tilannekeskus (24/7) ylläpitää pelastuslaitosten tilannekuvaa, tukee pelastuslaitosten palveluiden tuottamista ja pelastustoiminnan johtamista, tukee toimintaa häiriötilanteissa ja on osa pelastustoiminnan johtokeskusta.

Haemme nyt joukkoomme kahdeksaa tilannekeskuspäivystäjää vuoden alussa avattavaan pelastustoimen eteläisen yhteistoiminta-alueen tilannekeskukseen!

Eteläisen yhteistoiminta-alueen tilanne- ja johtokeskuksen päivystäjänä tulet työskentelemään tilannekeskuksessa. Tehtäviisi kuuluu seitsemän pelastuslaitoksen alueella tilannekuvan ylläpitäminen ja tilannekuvan jakaminen sitä tarvitseville, operatiivisten yksiköiden tukeminen tehtävillä ja erilaisten tietokantojen päivittäminen. Eteläisen yhteistoiminta-alueen tilanne- ja johtokeskuksen tehtäväksi on alueellisten tehtävien lisäksi määrätty pelastustoimen valtakunnalliset tilanne- ja johtokeskusjärjestelyt sekä pelastustoimen kansainvälisen avun vastaanottaminen ja koordinointi. Eteläisen yhteistoiminta-alueen tilannekeskuspäivystäjänä pääset toimimaan osana mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä.

Yleisimpien toimistosovellusten ja kenttätoiminnassa käytettävien tietojärjestelmien käyttäminen tilannekeskuksessa on jokapäiväistä. Päivystäjän työssä on tarpeen omata hyvät tietotekniset taidot sekä luovaa ajattelukykyä, jotta osaa hakea kulloinkin tarvittavaa tietoa eri lähteistä sähköisiä välineitä hyödyntäen. Tilannekeskuspäivystäjä tukee myös pelastustoimen tehtävien aikaista viestiliikennettä ja onnettomuusviestintää. Hyvä paineensietokyky, priorisointitaidot ja kyky oman työn organisointiin korostuvat silloin, kun päällekkäisiä tehtäviä on paljon.

Työaika tehtävässä on 38,25 tuntia viikossa. Työ on vuorotyötä, jota tehdään pääsääntöisesti 12 tunnin pituisissa päivä- ja yövuoroissa.

Viran kelpoisuusehdot:

– Hätäkeskuspäivystäjän tutkinto tai muu tehtävään soveltuva ammatillinen tutkinto
– Kokemusta tilannekeskus- tai hätäkeskustyöskentelystä
– B-luokan ajokortti

Arvostamme:

– VIRVE ja RCS käyttökokemusta
– ERICA-järjestelmän käyttökokemusta
– Pelastustoimen tai ensihoidon tuntemusta
– Pelastustoimen järjestelmien tuntemusta
– Molempien kotimaisten kielten taitoa sekä muuta kielitaitoa
– Yhteistyökykyä, vuorovaikutustaitoja, hyviä viestintätaitoja ja koulutusmyönteisyyttä sekä itseohjautuvuutta
– Yleisimpien Microsoft Office -sovellusten sujuvaa hallintaa

Virka alkaa 2.1.2024. Ennen viran alkamista sinun tulee toimittaa työterveyshuollon lausunto tehtävään soveltuvuudesta sekä antaa suostumus turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen henkilöturvallisuusselvityksen tekemiseen. Lisäksi valittavalta edellytetään Helsingin kaupungin henkilöstön päihdeohjelman mukaista huumausainetestausta.

Tarjoamme sinulle:

Työ alkaa tammikuussa koulutuksella, joten tarjoamme kattavan perehdytyksen tehtävään. Pääset keskeiseksi osaksi maan suurimman pelastuslaitoksen toimintaa ja uudistumista. Pääset tekemään töitä pitkän linjan ammattilaisten kanssa myönteisessä työympäristössä. Hyvinvointisi on meillä tärkeää ja saat käyttöösi Helsingin kaupungin monipuoliset henkilöstöedut. Tuemme työmatkustamista tarjoamalla 300 €/vuosi tukea joukkoliikenteen käyttöön. Tuemme liikunta- ja kulttuuriharrastuksiasi 200 €/vuosi ja saat myös käyttöösi lounasedun. Hyvinvointiasi tukee myös työterveyshuollon palvelut. Henkilöstöetuihin kuuluvat myös esimerkiksi henkilöstökassa ja kattava vuosiloma. Suurena työnantajana tarjoamme monia mahdollisuuksia ammattitaidon kehittämiseen. Työlläsi on yhteiskunnallista merkitystä ja palkitsemme mielellämme hyvistä työsuorituksista.

Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 15.10.2024 klo 16.00. Liitäthän hakemukseen myös ansioluettelosi. Haastattelut pidetään 25.10.-19.11. välisenä aikana.

Tule kanssamme vaikuttamaan turvallisen Helsingin kehittymiseen!

Työsuhde:Virkasuhde
Työ alkaa:Alkaen 02.01.2025
Palkka:Aikapalkka 2950 €/kk + HYVTES mukaiset lisät
Työskentelyaika:Vuorotyö
Paikkoja:8
Hakuohjeet:Tilannekeskusmestari Salla Redlin,
sähköpostitse: salla.redlin@hel.fi
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Helsingin kaupunki

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla tuotamme vahvalla osaamisella ja yhteistyöllä hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille. Olemme yksi Suomen suurimmista sote- ja pelastuspalveluiden tuottajista, ja meillä työskentelee yli 15 000 aitojen tekojen ja kohtaamisten ammattilaista. Rakennamme yhdessä parempaa kaupunkia, jossa jokainen voi elää hyvää elämää.

Pelastuslaitoksella teemme merkityksellistä työtä tuomalla turvallisuutta ja auttamalla hädän hetkellä. Palvelemme pääkaupunkia ehkäisemällä onnettomuuksia, pelastamalla ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä sekä suojelemalla ja ohjeistamalla väestöä erilaisissa hätä- ja poikkeustilanteissa.

Tähtäämme ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen, ja tavoitteenamme on henkilöstön työhyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen. Työntekijöidemme mukaan vahvuuksiamme ovat työn mielekkyys, lähijohtaminen ja työpaikan ilmapiiri.

Seuraa meitä somessa @stadinbrankkari.