Helsingin kaupunki

Lakimies

  • Sijainti Helsinki
  • Julkaistu 27.09.2024, 10:11
  • Haku päättyy 14.10.2024, 16:00
  • 14.10.2024, 16:00

Lakimies

Kiinnostaisiko sinua juristin työ mielenkiintoisella tehtäväkentällä?

Haemme asiantuntevaan joukkoomme ympäristöoikeuteen perehtynyttä juristia määräaikaiseen työsuhteeseen toimialan lakipalvelut -yksikön lakitiimiin.

Lakipalvelut- yksikkö vastaa toimialan oikeudellisesta neuvonnasta ja ohjaamisesta sekä toimialan oikeudellisen edun valvonnasta. Lisäksi yksikkö vastaa toimialan lautakunta- ja jaostopalveluista, viranhaltijapäätösten tukipalveluista, asiakirjojen valmistelun tuesta sekä vahingonkorvausvaatimusten käsittelystä. Yksikkö jakautuu kolmeen tiimiin: lakitiimiin, vahingonkorvaustiimiin ja päätöksenteon tuki -tiimiin.

Lakimiehen tehtävät painottuvat ympäristön-, terveyden-, luonnon- ja eläinsuojeluun sekä elintarviketurvallisuuteen liittyviin erilaisiin toimialan juridisiin asioihin. Tehtävässä sovelletaan toimintaan liittyvää erityislainsäädäntöä ja siihen liittyvää valvontajuridiikkaa, hallinto- ja kunnallislainsäädäntöä sekä EU-oikeutta.

Tehtäviisi kuuuu:
– toimialan neuvonta ja tukeminen juridisissa kysymyksissä
– osallistuminen juridiseen asiakirja- ja päätösvalmisteluun
– toimialan juridinen ohjeistaminen ja kouluttaminen
– osallistuminen juridiseen toiminnan kehittämiseen ja oikeudelliseen riskienhallintaan
– osallistuminen työryhmä-, verkosto- ja sidosryhmäyhteistyöhön.

Tehtävien tarkempi sisältö määräytyy tehtävään valitun osaamisen ja kokemuksen perusteella.

Saat meiltä arvokasta työkokemusta ja mahdollisuuden nähdä, millaista on tehdä työtä toimivan ja kauniin Helsingin hyväksi alan ammattilaisten kanssa. Tarjoamme loistavan tilaisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen ja verkostoitumiseen. Pääset tekemään työtä Helsinkiin vaikuttavissa asioissa.

Helsingin kaupungin työntekijänä saat myös runsaasti erilaisia henkilöstöetuja. Kaupunki tarjoaa muun muassa vapaa-ajan etuja, kuten runsaan henkilöstöliikunnan tarjonnan ja Epassin kulttuuri- ja liikuntaedun, lounasedun, työmatkalippuedun sekä alennuksia eri liikkeistä. Suurena työnantajana tarjoamme monia mahdollisuuksia ammattitaidon kehittämiseen, kuten kattavan koulutustarjonnan sekä monenlaisia urapolkuja. Työlläsi on yhteiskunnallista merkitystä ja palkitsemme mielellämme hyvistä työsuorituksista. Toimipisteemme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Kalasatamassa, työajat ovat joustavat ja työtä tehdään monipaikkaisesti. Ymmärrämme, että työ ei ole koko elämä ja pyrimme löytämään eri elämäntilanteisiin sopivia ratkaisuja ja joustoja.

Tehtävän kelpoisuusehtona on ylempi oikeustieteellinen korkeakoulututkinto (OTM/OTK). Otamme huomioon myös valmistumisvaiheessa olevat hakijat.

Lisäksi tehtävässä edellytetään erinomaista suomen kielen taitoa ja tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Odotamme sinulta myös mielenkiintoa toimialamme toimintaa kohtaan ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä ongelmanratkaisukykyä, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja kykyä toimia moniammatillisessa yhteistyössä.

Luemme eduksi kokemuksen tai osaamisen ympäristöjuridiikkaan liittyvistä tehtävistä tai hallinto- ja valvontajuridiikasta sekä kokemuksen EU-oikeudesta ja kunnallisesta päätöksentekomenettelystä.

Palkkaus perustuu tehtävän vaativuuteen. Tehtäväkohtainen palkka on 4 737,85 e/kk. Lisäksi maksetaan työkokemukseen ja kokonaisharkintaan perustuvaa henkilökohtaista palkanosaa 0-18 %.

Jäikö jotain mietityttämään? Lisätietoja voit kysellä joko puhelimitse tai sähköpostitse, lisätietojen antajan löydät alta.

Heräsikö mielenkiintosi? Tartu rohkeasti tilaisuuteen ja jätä hakemuksesi 14.10.2024 klo 16 mennessä tai vinkkaa hausta eteenpäin!

Työsuhde:Työsuhde
Työ alkaa:Alkaen 01.11.2024
Palkka:Aikapalkka Tehtäväkohtainen palkka on 4 737,85 euroa
Työskentelyaika:Päivätyö
Paikkoja:1
Hakuohjeet:Kaisu Tähtinen, lakipalvelut -yksikön päällikkö
kaisu.tahtinen@hel.fi
p. 050 350 9896
Lähde: Työmarkkinatori

Osaamisalue:

Helsingin kaupunki

Kaupunkiympäristön toimialalla teemme merkityksellistä työtä 1700 osaajan voimin. Suunnittelemme, rakennamme ja ylläpidämme Helsingin kaupunkiympäristöä sekä tarjoamme siihen liittyviä palveluja.

Tavoitteenamme on toimiva ja kaunis kaupunki. Suunnittelemme ja rakennamme vetovoimaista ja viihtyisää kaupunkitilaa niin uusille kuin vanhoille alueille. Varmistamme, että kaupunki kasvaa lähiluonnon arvoja kunnioittaen. Me teemme yhdessä töitä kestävän tulevaisuuden puolesta. Toimintamme tavoitteena on auttaa Helsinki hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Toimialan yhteisiin palveluihin kuuluvassa hallinto- ja lakipalvelussa vastaamme toimialan oikeudellisista asiantuntijapalveluista, lautakunta- ja jaostopalveluista, arkisto- ja tietopalveluista sekä toimistopalveluista.

Tutustu meihin osoitteessa www.hel.fi/kaupunkiymparisto ja tule osaksi laajaa asiantuntijajoukkoa luomaan kasvavaa ja elinvoimaista Helsinkiä!